Selecteer een pagina

Een hobby groeit uit tot dagelijks vele uren bezig zijn met mijn website,   daarnaast  participeren in de samenleving. Zou ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken ? 

 

foto genomen op zondag 3 maart, voetbaluitslagen-nickdeheus.nl krijgt gloednieuwe bedrijfskleding van intersport oosterhout

 

Laat ik mij allereerst voorstellen: Ik ben Nick de Heus,

 

29 jaar geleden ben ik geboren in het ziekenhuis in Gorinchem. In de couveuse kreeg ik  zuurstoftekort waardoor een hersenbeschadiging ontstond. Ik werd met gillende sirenes naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Daar werd vastgesteld dat ik leed aan Cerebrale Parese. Mijn ouders kregen te horen dat mijn perspectief niet goed was: ik zou waarschijnlijk niet kunnen praten, aan bed gekluisterd zijn, en door de permanente spierspanning weinig of niet kunnen functioneren. Gelukkig zaten de specialisten er dit keer naast…

Tijdens mijn lange schoolloopbaan op mytylscholen in Dordrecht en Breda wist ik al op jonge leeftijd wat ik ‘later’ wilde worden: ik zou sportverslaggever of journalist worden!

Ik was me er toen nog niet van bewust dat ik daarvoor een journalistieke opleiding moest gaan volgen, en dat ik er uiteindelijk vanwege mijn licht verstandelijke beperking niet capabel voor zou zijn: je mag tijdens het verslaan van sportwedstrijden bijvoorbeeld niet stotteren!!!  wat kan ik nu gaan doen om mijn droom als sportverslaggever of journalist te worden alsnog waar te maken? En dat op mijn eigen manier. In de periode dat ik op mytylschool de Vlij in Dordrecht speciaal onderwijs kreeg, begon ik vanuit een Microsoft Word document alle voetbaluitslagen te verzamelen. Ik werkte in de avonduren thuis via Simpsite en jimdo aan ‘mijn’ website: ik kon hem een naam geven en kleuren en teksten toevoegen! Dat heb ik een aantal jaren zo gedaan omdat ik mijn website overdag op school weinig tot niet kon bewerken.

 

 

 

 

 

 

 

 

passie delen met  voetballiefhebbers en Participeren in de samenleving

Al op jonge leeftijd ging ik met mijn opa en mijn vader naar voetbalwedstrijden kijken. Mijn opa is bekend geworden als trainer van diverse amateurvoetbal clubs in de regio, mijn vader was  vroeger zelf op  hoog (regionaal) niveau actief. Van hen heb ik dan ook mijn fanatieke sport inslag over mogen nemen!!!.

Toen ik ongeveer 9 jaar oud was, kon ik niet accepteren dat ik zelf niet kon voetballen, Ik begon alle uitslagen te verzamelen en te verwerken in een Microsoft Word document.
Dit vond ik erg leuk om te doen, maar ik wilde al snel méér. In goed overleg met mijn ouders heb ik toen samen met hen mijn eerste fotocamera gekocht. Toen ben ik foto’s van voetbalwedstrijden gaan maken met als doel de spelers tijdens acties scherp in beeld te krijgen en vast te leggen.
ik woon bij mijn moeder in Nieuwendijk. De voormalige garage is voor mij als woon- en slaapruimte ingericht waardoor ik mijn eigen plekje heb en zelfstandig leef, en dat is fijn. Die wil om zoveel mogelijk zelfstandig te zijn heb ik te danken aan mijn ouders; zij leerden mij om altijd door te zetten en stimuleerden mij in alles wat ik deed, en nog steeds, wat ik doe. Dit alles kon ik natuurlijk niet doen zonder mijn ouders. Het was nooit een probleem om mij overal naar toe te brengen, zeker niet voor een voetbalfanaat als mijn vader! Na het plotselinge overlijden van mijn vader heeft mijn moeder dit zonder problemen gewoon voortgezet en verzorgde het vervoer naar de uitwedstrijden van het jeugdelftal waarvan ik leider was bij VV Altena. Maar ik wilde de dag van mijn moeder niet blijven invullen; zij was bij uitwedstrijden tóch haar hele zaterdag kwijt. Tegenwoordig maak ik gebruik van Deeltaxi service, ideaal alleen al qua zelfstandigheid. Er hoeft niemand meer lastig te worden gevallen met het verzorgen van vervoer. met dank aan taxi Berm of Valys kan ik nu overal naar toe waar ik maar wil.

 

 

 

 

Project voetbaluitslagen-nickdeheus.nl

Mijn positieve instelling  en enthousiasme werd zéér gewaardeerd, en van het één kwam het ander… Ik  maakte ik een Twitteraccount aan met als doel: live verslaggeving van wedstrijden, eventueel met een door mij gemaakte foto. Dit had weer als gevolg dat ik me voortaan, net als de pers, mocht melden in de bestuurskamer. Hierdoor kon ik mijn sociale netwerk vergroten. Vanaf dat moment is het allemaal heel snel gegaan,  Omdat mijn prioriteit lag bij mijn website (de weergave van uitslagen uit landelijke en regionale wedstrijden) bleek na een paar jaar dat het fotograferen niet te combineren was met live verslaggeving van één  wedstrijd.  Ik wilde namelijk dat uitslagen zo snel mogelijk na het eindfluitsignaal op mijn site te zien waren! Dus maakte ik de keuze om alleen op vrijdagavond zaalvoetbalwedstrijden te fotograferen.

 Naarmate ik ouder werd, raakte ik 100 procent  gemotiveerd  om verder te gaan kijken naar de mogelijkheden om op een zo normaal mogelijke manier te Participeren in de samenleving en ging stapje voor stapje mijn dromen na leven….  

In 2015 jongsleden kwam ik terecht op het ATC Sleeuwijk daar kon ik dagelijks sleutelen aan mijn website, alles werd steeds professioneler en (eigen) toen ging de knop om. Ik Vroeg mezelf af, of die journalistieke opleiding nou echt wel zo noodzakelijk was? Achter de computer zien mensen namelijk niet dat je een beperking hebt, Deze denkwijze bleek een schot in de roos!

De volgende stap is dan: hoe ga je voetbaluitslagen-nickdeheus.nl onderscheiden van de andere voetbalwebsites. Mijn grootste motivatie uitslagen vanuit het amateurvoetbal voor 17:00 naar buiten communiceren. (eigen mening) geven over wedstrijden en de daarbij komende incidenten doormiddel van wedstrijdverslagen.  Daarnaast Met de computerprogramma’s Adobe Photoshop en Adobe Illustrator vanuit een huisstijl dingen ontwerpen.  en inmiddels heb ik deze  geheel nieuwe website met behulp van een webdesigner gelanceerd,  Toen ging het heel snel de belangstelling vanuit de regionale media nam enorm toe.  Zo hebben er Interviews met AD Rivierenland, Brabants Dagblad en de Stad Gorinchem plaats gevonden. Ook wordt mijn mening gevraagd als ik in een bestuurskamer zit, of na een uitzending door verslaggevers van (tv-) sportzenders. En al zeg ik het zélf… dat is niet omdat ik in een rolstoel zit…

 

Werkplek  ATC Sleeuwijk. 

Ik  ben  inmiddels gestopt op het Arbeid Trainings Centrum in Sleeuwijk,  toch vindt ik het altijd ontzettend leuk om terug te denken aan deze periode. Dit was namelijk  géén dagbestedingsprogramma van Syndion, maar een leer-/ werkplek voor mensen met een beperking waarbij de nadruk ligt op ondersteuning richting een baan of vrijwilligerswerk. Door hun goede begeleiding en de vrijheid die ik kreeg om te maken wat ik wilde en door de serieuze betrokkenheid van de mensen met wie ik samenwerkte heb ik heel veel geleerd. het ATC heeft dan ook   een zeer  belangrijke rol gespeeld in de opbouw van mijn succesvolle website en het stapje voor stapje naleven van mijn dromen.   Na verloop van tijd wilde ik mijn website vernieuwen en alles hierin verwerken wat ik tot dusver had geleerd. Het zélf ontwerpen van alle lay-outs met photoshop en Illustrator is misschien wel het grootste project waar ik ooit aan begonnen ben. Ook het professionaliseren van mijn sociale media is gelukt.

Ik heb er een heel goed gevoel bij wanneer iets dat ik in mijn hoofd bedenk ook echt uitpakt zoals ik wilde.   Inmiddels werk ik de van huis uit aan mijn website.  De hele week ben ik dus met mijn hobby bezig en staat in teken van voetbal. Ik schrijf zelf wedstrijdverslagen en geef hierin ook veelvuldig mijn eigen mening. Het gaat vaak over het optreden van de scheidsrechter,Specifieke kwaliteiten van spelers om bijvoorbeeld een wedstrijd als nog te kunnen winnen en de   keuzes van trainers betreft de gekozen speelwijze, ook worden er regelmatig  interviews af genomen. zo hebben we bijvoorbeeld Thomas Marijnissen Geïnterviewd toen hij nog bij kozakken Boys speelde, enkele weken later vertrok hij naar NAC Breda, voor Marijnissen een droom die uit kwam, voor ons een hoogtepunt sinfs het bestaan van de website.Ook hebben we Ton Cornelissen uitgebreid mogen spreken toen hij nog Assistent trainer was bij Ijsselmeervogels, één van de grootste clubs uit de top van het nederlandse amateurvoetbal, enkele weken later werd hij echter op non actief gezet en als klap op de voorpeil   hangen er inmiddels  bij drie clubs uit de regio een reclame bord.

voetbal bekijken vanuit verschillende invalshoeken

Ik heb mijn ambities voor een functie op het veld nooit onder stoelen of banken gestoken; deze wens blijft altijd aanwezig! Ik heb in 2018 (voorlopig?) voor het laatst op de bank gezeten als leider van VV Altena 019…jammer!! Ik had graag nog een paar jaar hiermee door willen gaan. Maar… karakter en passie kun je niet opzij leggen, dus draaide het uit op analyseren, meningen uitwisselen en 1-op-1 gesprekken voeren met spelers. Maar hoe mooi zou het niet zijn als ik mijn computerwerk zou kunnen combineren met een functie op het veld? 

Nieuwe website blijkt schot in de roos

Ten tijde van Corona was er helaas geen wedstrijdbezoek mogelijk, maar dat gaf mij wel de tijd om manieren te vinden om te professionaliseren. Dat is mij gelukt door te netwerken. Dankzij sponsoren heb ik hiervoor de mogelijkheid gekregen. Ik ben momenteel bezig met het ontwerpen van een applicatie.

Mijn doelstelling was om het voorgeprogrammeerde design in te ruilen voor een geheel nieuwe website. En zo inkomsten te genereren die alleen bestemd zijn voor de website.Inmiddels kan ik zelfs zeggen dat een hobby is uitgegroeid tot dagelijks vele uren  bezig  zijn met mijn website naast de live verslaggeving van wedstrijden… het (lijkt) wel een baan!

 

Een hobby groeit uit tot dagelijks vele uren bezig  zijn met mijn website, Passie delen met  voetballiefhebbers en Participeren in de samenleving. 

Ik heb 22  jaar geleden ontdekt dat ik, door mijn passie te volgen, mijn beperkingen beter kan accepteren! Natuurlijk blijft het frustrerend als ik niet serieus genomen word, maar ik heb wel de kracht om daartegen te vechten.  Maar als ik bedenk hoe ‘klein’ ik ben begonnen door op verschillende manieren bezig te zijn met voetbal, een groot geworden hobby, en waar ik nú al ben en nog steeds groei, geeft mij dat vertrouwen in de toekomst.

En natuurlijk weet ik dat er heel veel professionele en nationaal bekende voetbalwebsites en mediakanalen zijn. Maar ik leer iedere dag weer méér, en ik hoop op zijn minst dat ik ooit een beetje in hun buurt kom qua professionaliteit. de afgelopen tijd is ons uitslagen aanbod nog verder uitgebreid met competities uit binnen en buitenland.  Enkele maanden geleden is zelfs NAC Breda uitkomend in de keuken kampioen divisie ons actief gaan volgen op de bekende Sociale mediakanalen, Hier ben ik natuurlijk ontzettend trots op. Ik vind het dan ook een enorm leuke uitdaging om van mijn uit de hand gelopen hobby stapje voor stapje misschien ooit zelfs wel mijn werk te kunnen gaan maken ??? daarmee zal tevens een grote droom werkelijkheid (kunnen worden) dit alles gaan we onder goede begeleiding onderzoeken, Aan het aantal bezoekers zal het in ieder geval niet kiggen. Daarbij kijken wij natuurlijk ook naar de rolstoel toegangkelijkheid wat helaas niet in elk stadion goed regegeld is, helaas zijn we dan genoodzaakt om wedstrijden thuis te bekijken.  Maar inmidels hebben ook al de nodige wedstrijden op onze CV staan waar we  live bij geweest zijn  zoals PEC Zwolle – Kozakken Boys en de meest  recente in 2023 zijn  FC Utrecht – SV Spakenburg en SV Spakenburg – PSV, geweldige ervaringen !!!.

Inmiddels heb ik een buiten gewoon prettig gesprek gehad met de gemeente A;tena, binnnkort geven ze mij duidelijkheid over mijn verzoek, en zal ik een besliut nemen over hoe ik verder ga met deze mooie uit de hand gelopen hobby.