Ajax Verzuimt zichzelf te belonen tegen Liverpool

Voor Ajax stond gisteravond de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League   Op het programma. De Amsterdammers vergaten zichzelf te belonen, met als resultaat dat de ploeg van ten Hag, het veld met een nederlaag moest verlaten. De teleurstelling was bij vele spelers van Ajax duidelijk zichtbaar.

Ajax kwam de lastige openingsfase goed door, maar helaas voor de thuisploeg kreeg het al snel te maken met een tegenslag, Kudus moest de strijd vroegtijdig staken na een opgelopen blessure. Aan het vooraf tactische plan was niets veranderd Promes kwam erin, met als resultaat dat Ajax iets aanvallender ging spelen. Het meeste balbezig was zoals vooraf verwacht voor de bezoekers uit Engeland.  Ook gisteren bleek maar weer eens dat balbezit werkelijk niets verteld over een wedstrijd. Want Ajax creëerde de beste kansen met onder andere een kopbal van Martínez en een schot van Gravenberch.

Promes, schoot een 100 procent kans van dichtbij tegen doelman Adrián op, dit moet gewoon een doelpunt zijn!! aan de andere kant is het wel raak, een schot van Mané verdween via Tagliafico ongelukkig in het doel.  Een paar seconde later een prachtige aanval van de thuisploeg helaas niet gepromoveerd tot doelpunt: boogbal van Tadic werd net van de lijn gehaald dit had een beter lot verdiend zeggen we dan!

Het verhaal van deze vandaag duurt voort. in de 2e helft treft klassen de paal, Ajax blijft op zoek naar kansen en tegenstander gaat beginnen met tijdtrekken. Maar Natuurlijk waren ook moment dat Liverpool liet zien dat ze zeer aanvallend voetbal kunnen spelen op een tempo waar je u tegen kunt zeggen.  Ook nu kunnen de Amsterdammers goed mee komen in het spel van de Engelse, met een opnieuw snelle had opnieuw Promes   bijna succes; maar keeper Adrián keerde zijn schot wederom.

Geen winnaar in Merseyside-derby na Geweldige wedstrijd

Er is de komende weken even geen amateurvoetbal maar gelukkig wordt er wel gevoetbald in het betaalde voetbal. Te beginnen in de Premier League waar koploper Everton en titelverdediger Liverpool tegenover elkaar stonden in een werkelijk heerlijk duel.

Bij een mooi voetbal gevecht horen ook veel overtredingen, Veel besproken na afloop was de charge van Pickford op Van Dijk, die daarna met een knieblessure het veld moest verlaten. Het was echter ook buitenspel dus een discussie over wel of geen penalty was niet noodzakelijk, Het is nu wel de vraag of van Dijk komende week in actie kan komen in Amsterdam als zijn Liverpool in de eerste speelronde van de CL tegen Ajax aantreden moet.

Het stond op dat moment 0-1 dankzij een Na een vroege goal van Mané,die van dichtbij  raak schoot. De 1-1 kwam van Keane, die  uit een hoekschop raak kopte.Na de rust waren de kansen talrijk.Richarlison van Everton kopte op de paal,Salah strafte   defensief gepruts af (1-2) en Calvert- Lewin kopte prachtig de 2-2 binnen.