Selecteer een pagina

Na de opkomst van beide elftal volgt er een indrukwekkende minuut stilte voor Huib Kramer, een hondstrouwe supporter en tevens ook steward bij de zowel thuis als uitwedstrijden van de werkendammers.  Een buitengewoon vriendelijke man met veel belangstelling voor iedereen.   Hee Nick, hoe is het allemaal, en voordat we het wisten stonden enkele minuten gezellig met elkaar te praten.   Als ik na de wedstrijd het sportpark verliet vroeg je altijd naar uitslagen van de andere ploegen uit de regio.Ik wens Zijn vrouw Bep, kinderen en verdere familie veel sterkte toe in de komende tijd.

de confrontatie tussen Kozakken Boys en GVVV staat garant voor spektakel zowel op het veld als daarbuiten.  Vanaf minuut één pakte de Werkendammers de bezoekers uit Veenendaal bij de strot en lieten bijna niet los. Onder aanmoediging van een afgeladen Zwaaier ging de ploeg van Michel Langerak ten strijde en hoe!!! De beginfase was direct voor de Werkendammers. Een middenveld met Bot, Stout en van Nuland had volledige controle over de as van het veld. Tot kansen leidde het lichte overwicht nog niet, maar de toon was gezet. Toen de storm van Kozakken Boys iets was gaan liggen werd ineens Lommers weggestoken richting het vijandelijke doel. De Werkendamse spits tikte de bal voorbij de doelman en werd opzichtig gevloerd waardoor de arbiter van dienst geen andere keuze had dan de bal op de stip te leggen. De penalty werd overtuigend benut  door Thomas Marijnissen, na de goal meteen ‘weer’ er  bovenop en nog geen minuut later was Lommers dichtbij de 2-0 , maar de talentvolle GVVV doelman Jan van Willige hield zijn doel schoon.Na de kansen van Kozakken Boys moest door vuurwerk helaas het duel tijdelijk stilgelegd worden vanwege het slechte zicht. De wedstrijd werd na een korte pauze van vijf minuten hervat. Het overwicht van Kozakken boys  bleef zichtbaar, maar de aanvalsdrang was iets afgenomen en de ploeg nam het heft vervolgens in handen en komt in de deze dan ook verdiend op gelijke hoogte via Justin Spies. Hij schoot na een dribbel de bal keurig in de verre onderhoek. Die bal had de kozakken Boys toch wel moeten hebben!

De tweede helft begon de thuisploeg ook slordig. Verdedigend gaf het weinig weg, maar aanvallend kon het nauwelijks gevaarlijk worden en lag het initiatief zeker tot aan minuut 60 bij GVVV. Toen Kozakken Boys weer iets beter in de wedstrijd kwam en wat vaker de tweede bal won werd het geloof in overwinning ook op de tribune aangewakkerd. Uitgerekend publiekslieveling en ondertussen cultheld Johnny Lommers passeerde in de vijandelijke zestienmeter en de GVVV  verdediging en schoot de bal tegen het net. Na de voorsprong volgde vooral een ongelooflijk spannende wedstrijd waarin Kozakken Boys de minimale voorsprong verdedigde en GVVV niet meer durfde aan te vallen. De ploeg uit Veenendaal maakte gedurende het duel sowieso al een zeer passieve indruk, iets wat uiteraard te verklaren valt aangezien aanstaande zaterdag de return op het programma staat.

En dan draait het duel ineens om, op het middenveld worden flinke persoonlijke duels Uitgevochten wat uitmondde in overtredingen opstootjes en blessurebehandelingen scheidsrechter WIM BRONSVOORT laat gelukkig lekker door spelen waar mogelijk maar moiet ineens wel gele kaarten gaan tonen.Gwaeron Stout gooit de wedstrijd in het slot  met een passeerbeweging dwars het middenveld over stak en vanaf buiten het zestienmetergebied de bal geweldig in de rechterhoek schoot.Kozakken Boys overleefde de daaropvolgende slotfase en gaat met een 3-1 voorsprong richting Veenendaal deze wedstrijd staat aanstaande zaterdag onder leiding van SANDER DE BRITO