Selecteer een pagina

Vandaag gaan we weer lekker uitgebreid voorbeschouwen op alles wat zich deze week afspeelt in de voetballerij. Ook zullen we een kleine terugblik gaan houden over alles wat er de afgelopen maanden allemaal in de voetbalwereld is gebeurd. kortom er valt meer dan genoeg te bespreken.

We beginnen met het duel van vanavond waar het Nederlands elftal van trainer Louis van Gaal het opneemt tegen de nationale ploeg van Wales .
Oranje gaat in de poule van de UEFA Nations league aan kop met 7 punten uit 3 wedstrijden kan oranje vanavond dus een goede stap zetten richting de finale ronde van de Nations league.mits concurrent België punten verspeelt tegen Polen. Ondanks dat de focus van Louis van Gaal natuurlijk helemaal bij de confrontatie met Wales ligt, kreeg de bondscoach ook fikse kritiek toen hij zich fel uitsprak over stadion de Kuip. Zo noemde hij het stadion ondermeer een oude troep ook zou volgens van gaal de Kuip niet meer van deze tijd zijn.
Ergens heeft de bondscoach natuurlijk een goed punt als je kijkt naar de faciliteiten die het stadion bied. maar we moeten ook zeker niet vergeten dat onder andere het veld in de Kuip er altijd prachtig bijligt en dat is immers toch een van de belangrijkste voorwaarden om een goede wedstrijd te spelen.
Mijn bescheiden mening is dan ook dat meneer van gaal zich bij tegenslag wel een beetje laat kennen. Want je moet immers vooral kijken naar de prestaties van je ploeg en niet naar de randzaken er omheen. Ook al wil ik nogmaals benadrukken dat het feit dat de Kuip zwaar verouderd is natuurlijk helemaal klopt.
Bij de amateurs is de nacompeittie in volle gang zo speelt Papenrecht vanavond de uitwedstrijd tegen DSO, Heinenoord wacht een thuiswedstrijd tegen HVC 10.  de zwerver kinderdijk wacht vanavond op de schans de confrontatie met Breukelen FC.  Morgenavond speelt Kozakken Boys de uitwedstrijd tegen DVS 33 Eemelo, aanvang 20:00. Kozakken Boys won afgelopen zaterdag overtuigend met 4-1 van sportlust 46 uit woerden.  Op de website van de werkendammers voetbalclub worden alle fans vriendelijk verzocht om geen vuurwerp af te steken.
 Na de UEFA Nations league denderen we op 6 juli door met het EK vrouwenvoetbal dat plaatsvindt in Engeland. op 9 Juli opent het Nederlands vrouwenelftal het EK met een wedstrijd tegen Zweden.
 Ook bij dit evenement zullen wij  u weer voorzien van uitgebreide wedstrijdverslagen op ons Twitter kanaal.En alsof het allemaal nog niet leuk genoeg is zullen ook alle  voetbalclubs  weer aan hun voorbereiding gaan beginnen, ook hiervan kan u alle updates lezen op ons Twitter kanaal. wedstrijdprogramma en uitslagen worden per week vermeld op onze website.

Geschreven door Nick de Heus en Davy van Genderen