Selecteer een pagina

het is voor Feyenoord de derde keer dat ze zich op gaan maken voor een finale in een europees toernooi. de rotterdammers hebben in de rijke historie van de club nog nooit een Europese verloren. Dit geeft natuurlijk enigszins wat hoop maar het is ook een feit dat AS Roma trainer José Mourinho nog nooit een finale in europa heeft verloren, men noemt hem niet voor niets the special one.

De  eerdere duels tussen Roma en Feyenoord vonden plaats in de Europa League campagne  van 2014/2015.Na de 1-1 in   Italië won Roma in Rotterdam met 1-2 Feyenoord wist  in 1970  als eerste  club een  Europese finale  te halen de rotterdammers wisten toen in Milaan  het schotse celtic met 2-1 te verslaan.  Feyenoord heeft nu in Tirana de mogelijkheid om opnieuw geschiedenis te schrijven door als eerste de Europa confrence league aan hun prijzenkast toe te voegen. wij houden u via onze sociale media kanalen op de hoogte van alle gebeurtenissen in Tirana dit hebben wij te danken aan collega verslaggever Brian de Graaf die u vanuit Albanië van video’s en foto’s zal voorzien.

Naast deze nu al historische wedstrijd zal er vanavond ( dinsdag 24 mei gestreden worden voor het ticket dat recht geeft op promotie naar de eredivisie.op de donderdag zal de eerste ontmoeting tussen Vitesse en AZ in het Gelredome plaatsvinden de twee ploegen zullen gaan strijden om het laatste Europese ticket dat recht geeft op vooronde Confrence league.  en alsof het het allemaal nog niet mooi genoeg is staat zaterdagavond in Parijs de champions league finale tussen het Liverpool van trainer Jurgen klopp en het Real Madrid van Carlo Ancelotti op het programma. het wordt dus al met al een heerlijke voetbalweek te worden waar we met zijn alle heerlijk naar uit kunnen kijken.en om niet te vergeten kunnen we elke avond heerlijk lachen om  de mannen van vandaag inside.

 

Geschreven door Nick de Heus en Davy van Genderen