Selecteer een pagina

Vlak voor een  bomvol voetbalweekend waarbij de spanning langzaam maar zeker meer en meer toe gaat nemen, spraken wij afgelopen donderdag uitgebreid met (Altena) spits Johnny Schouten. Het een zeer openhartig gesprek zelfs zo openhartig dat we genoodzaakt zijn niet alles naar buiten te brengen.  Schouten is erg te spreken over de club Altena speelt aanvallend en fris voetbal, ik ben erg fanatiek en wil op zaterdag maar één ding en dat is winnen.  Naast het ten koste van alles van willen winnen van wedstrijden uiten schouten ook heel complimenten richting hoofdtrainer Johan van der Werff en assistent trianer Bert Schouten tevens de vader van spits. Ze zitten er bovenop en kunnen het bovendien goed met elkaar vinden.  Het gesprek kent een mooi einde als Johnny Schouten zegt: ik dacht aan stoppen, maar uiteindelijk vind ik mezelf nog veel te fanatiek!  In goed overleg met het thuisfront heb ik besloten om bij GRC 14 te gaan spelen, de toekomst zal uitwijzen of dit de juiste is geweest.

Op vrijdag zagen wij FC Eindhoven de volgende ronde van de play offs bereiken door overtuigend te winnen van graafschap. De ploeg uit Doetinchem werd uiteindelijk met 3-1 verslagen.   De  maand mei wordt ook wel finale maand genoemd, dit is ook het geval bij de jeugd. Voetbaluitslagen-nickdeheus.nl wordt ondertussen steeds meer uitgenodigd om aanwezig te zijn bij wedstrijd om live verslag te doen. Zo ook afgelopen zaterdagochtend  toen  Sleeuwijk 017-2 Altena/Almkerk 017-1 tegen over elkaar stonden.   Al vroeg in de wedstrijd komt Altena/Almkerk op voorsprong door een wonderschoon doelpunt van Jake Schotman. Na een diepe steekbal laat hij de verdediging achter zich en schiet te bal met zijn mindere voet onderkant lat in de goal. Halverwege de eerste heeft krijgt Altena/Almkerk een vrij trap op een gunstige positie na het fout uitverdedigen van de tegenstander. Feyo legt aan en schiet hem strak in de rechterkruising. Vlak voor rust komt de net ingevallen Jay Hoeke in de zestien voor de keeper en schiet hem beheerst in de verre hoek. Na rust krijg Altena/Almkerk meer tegenstoot van Sleeuwijk maar na 10 minuten in de tweede helft krijgt Altena/Almkerk zijn eerste kans via een counter. Deze wordt binnengeschoten door Jake Schotman die zijn tweede van de middag maakt. Laat in de tweede helft maakt Sleeuwijk een overtreding in het eigenstrafschopgebied en krijgt Altena/Almkerk een penalty. Helemaal van eigen doel komt de keeper, Julan, aangelopen om de penalty te nemen. Deze plaatst hij keurig in de linkerhoek. De wedstrijd is vanaf dat moment niet meer spannend en Altena/Almkerk mag zich eindelijk kampioen noemen na een mooie 0-5 zege op Sleeuwijk.Op zaterdagmiddag waren wij aanwezig bij Altena –  De Zwerver, voor de neutrale toeschouwer een heerlijke wedstrijd om naar te kijken.  Waarbij met name aan de kant van de Nieuwendijkers de teleurstelling groot zou zijn geweest want zij geven een 3-1 voorsprong weg.  Door twee doelpunten van Glenn Weijts hield de ploeg uit Kinderdijk uiteindelijk toch nog een punt over aan de heerlijke gelijkwaardige ontmoeting met Altena. In een competitie waarin nog steeds werkelijk van alles mogelijk is.  

In de eerste helft voetbalde De Zwerver onnauwkeurig en liep men tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt Eddy Wijtvliet.  Na de eerste drinkpauze echter kwam de Van der Waal-elf beter in zijn spel en volgde de gelijkmaker van Jermaine Bebrout. Vervolgens komt altena weer op voorsprong nadat Eddy Wijtvliet een verdediger van  De Zwerver aftroeft, in 16 en legt de bal terug op Ali Mohamed die de 2-1 binnenschiet. En dan draait de wedstrijd volledig om in een tijdsbestek van tien minuten opnieuw mis achterin bij de Kinderdijkers. dat leidde tot een 3-1 achterstand door een doelpunt Tristan van Noorloos. Maar… Je voelt aan alles dat de wedstrijd nog niet is gespeeld de ploegen spelen op het scherpst van de sneden en gaan geen enkel persoonlijk duel uit de weg.  En ja wel hoor we zijn 56 minuten onderweg als Glenn Weijts Tussen twee man door een prachtig geplaatst schot loslaat en daarmee Altena doelman Rob de Groot kansloos laat. Glenn Weijts speelde zich wat dat betreft behoorlijk in de kijker  gespeeld  afgelopen zaterdag middag.  want hij zorgt er in de 66ste minuut ook nog voor dat het 3-3 wordt.   En dat is de vraag wat gaat er gebeuren, zijn beide ploegen tevreden met een punt, het antwoordt is nee, en het wordt  werkelijk waar nog  een heerlijk gevecht om de volle buit. helaas kunnen we de wedstrijdklok niet stil zetten. Na 90 minuten is het helaas voorbij en zien we de eindstand van 3-3 op het scorebord staan. Dit is wederom een uitslag waardoor er nog altijd van alles mogelijk is in de 2e klasse F zuid1 zaterdag amateurvoetbal, het is en blijft dan ook een prachtige competities. 

 

Direct na het laatste fluitsignaal alle uitslagen op de website verwerken en vervolgens aandachtig naar ADO den Haag NAC Gaan kijken. Helaas moet de ploeg uit breda na een 2-1 nederlaag genoegen nemen met nog een seizoen keuken kampioen divisie voetbal.   Op zondagmiddag waren wij aanwezig bij de Dongen – SV OSS 20 en zagen twee ploegen met heel veel aanvallende intenties uiteindelijk won SV OSS 20 de wedstrijd nipt met 1-2.