Selecteer een pagina

returnwedstrijden in CL

Er staat weer een heerlijke voetbalweek voor de deur. Dinsdagavond beginnen we in Spanje met de returnwedstrijd tussen het Villarreal van unai Emery en het Liverpool van Jürgen Klopp. De heenwedstrijd werd door de ploeg uit Liverpool overtuigd met 2-0 gewonnen. Maar de  recente geschiedenis van de champions league leert ons dat er altijd nog een remontada in het vat kan zitten.
Op woensdagavond staat er ook een kraker van jewelste op het programma,  namelijk de wedstrijd tussen real Madrid en Manchester city dit duel belooft weer een waar spektakelstuk te worden want deze twee ploegen lopen namelijk over van kwaliteit en hebben allebei een zeer aanvallende speelstijl.
De ploeg van trainer Carlo Ancelotti zal zich met een heerlijk gevoel voorbereiden op deze wedstrijd. de madrillenen wisten namelijk afgelopen zaterdag op overtuigende wijze kampioen te worden van Spanje. Na een  4-0 overwinning op Espanyol.
 Manchester city is dit jaar nog op 2 fronten actief de ploeg van trainer Pepp guardiola is in een hevige titelstrijd verwikkeld met Liverpool maar er is dit jaar een echt hoofddoel gesteld namelijk de champions league winnen.
 De vorige ontmoeting tussen deze twee  ploegen werd een 3-2 overwinning voor de ploeg uit Manchester dus alles is nog mogelijk wij kijken in ieder geval   Reikhalzend uit naar deze clash.

Feyenoord wacht een heet avondje in marseille

Op donderdagavond staat in de  UEFA conference league  de ontmoeting tussen olympique marseille en Feyenoord op het programma. Het belooft in Marseille  een heet avondje te worden. De ploeg van trainer Jorge sampaoli moet namelijk een 3-2 achterstand goedmaken. Maar het zal de ploeg van trainer Arne Slot  er alles aan gelegen zijn om de 3-2 overwinning over de streep te trekken want dit zou voor de rotterdammers de eerste Europese finale sinds 20 jaar betekenen. Toen won de club de UEFA cup ten koste van het Duitse de Borussia Dortmund.

Mening over cancelen vandaag inside + persvrijheid in gevaar

1 week geleden ontplofte er een bom in medialand na een hoogstens wat onhandige opmerking van Johan Derksen viel iedereen over de voetbal analist heen waarna het programma van de buis verdween. De ophef is natuurlijk begrijpelijk en de opmerking was uiteraard niet handig en misschien wel dom maar om nou het hele programma te cancelen vinden wij lichtelijk overdreven. Hiermee verdwijnt namelijk ook een programma met een ongezouten mening en ook een programma met een immens groot publiek.
Hierna volgde er ook verschillende bedreigingen voor onder andere presentatrice Helene Hendriks en ook columnist Ozcan Akyol   moest hier helaas aan geloven. Na deze rel moeten we helaas ook  constateren dat de vrijheid van meningsuiting in Nederland steeds minder vanzelfsprekend wordt en  ook de persvrijheid komt steeds meer in het gedrang.
we sluiiten de week af met supersunday  op de agenda met onder andere AZ- ajax en Feyenoord-PSV zullen we na het weekend weten  of de titelstrijd nog spannend wordt. Op vrijdag speelt NAC Breda een uitwedstrijd tegen Excelsior.

Geschreven door Davy van Genderen