Selecteer een pagina

De voetbalwereld werd dit weekend opgeschrikt door het overlijden van Voetbalmakelaar mino raiola. De in Italië geboren Nederlandse voetbalmakelaar is 54 jaar geworden.Hij kampte al enige   tijd met gezondheidsproblemen, wij wensen alle nabestaanden en betrokkenen heel veel sterkte de komende tijd. 

Terug naar de belangrijkste van de wereld (voetbal) in de zaalvoetbal conpetities  komt het einde in zicht. De heren van ZVG/Cagemax speelde een thuiswedstrijd tegenSportclub Olympic/ AM-Supportteam. Het werd een heerlijk spektakelstuk eindstand 5-4. Ondertussen zagen wij NAC Breda in het eigen stadion met 3-0 winnen van TOP OSS. FC Dordrecht won met 3-2 van FC Volendam en FC Den Bosch won met 1-0 van Roda JC Kerkrade.

zaterdag voetbal 

Op zaterdag volgde wij zoals u van ons gewend bent, zoveel mogelijk wedstrijd, maar kunnen maar op één plek tegelijk aanwezig zijn.  Wij kozen voor SVW – Altena.  Een mooie gelijk opgaande wedstrijd, Toch was de thuisploeg op de belangrijkste moment net even wat scherper en zo won de ploeg van Tutu Ndona over 90 minuten meer dan terecht van Altena.

Vanaf de aftrap nam SVW  het initiatief met vlotte aanvallen via de flanken. Zo was de thuisclub  al na 7 minuten dicht bij een doelpunt, toen een voorzet van Ahmed Kelifa maar net langs de verre kruising zeilde. In de 24e minuut weer SVW dat aan de poort rammelde. Een voorzet van Mounir el Ouazizi bereikte geen medespeler. Altena kwam wat meer in het spel en een minuut later ramde Johnny Schouten de bal hard in het zijnet. Na een half uur spelen schoot Julian Geelhoedt namens de Nieuwendijkers de bal maar net over het doel van SVW.  Enkele minuten later was het  nogmaals Altena dat gevaar stichtte. Johnny Schouten schoot hard en laag op doel, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Onur Inan.Prooi.

In de tweede helft eigenlijk min of meer hetzelfde wedstrijd beeld, echter vallen er zonder persoonlijke geen goals en laat dat nou net de wedstrijd open breken  Hicham Farhou troefde de Altena-defensie af en legde af op Musab Abdirahman, die de bal in het lege doel kon schuiven, 1-0. SVW kreeg na deze openingsgoal meer ruimte, maar wist daar aanvankelijk geen gebruik van te maken. Met als resultaat dat de wedstrijden zoals wel vaker in de tweede klasse F Zuid1 lekker spannend blijven,, in  De competitie is overigens gebleken dat de meeste ploegen aan elkaar gewacht zijn. Het zal dan ook tot op de laatste speeldag de moeite waard zijn om naar de amateurvelden te gaan, waar dan ook!

Pas In de 83e minuut leek Musab Abdirahman het duel te beslissen, toen hij alleen op doelman Rob de Groot af ging. De Groot kwam als winnaar uit dat bus en pas In de 87e minuut viel alsnog de beslissing.Ahmed Kelifa onderschapte de bal af van Corné van Rosmalen, ging er met de bal vandoor en schoot in de korte hoek raak, 2-0.  het worden dus nog spannende weken en niet alleen in de 2e klasse F maar overal, wie wordt er kampioen en wie pakt de laatste de periode in de strijd om promotie voetbal te mogen gaan spelen in Juni. In sommige afdelingen is werkelijk alles nog mogelijk.  Al denken spelers iets sneller negatief dan nodig is, Laten we nou gewoon op het veld blijven staan met als grootste motivatie : we gaan winnen vandaag, alleen dan komt een team tot een goede prestatie.

Rond de klok van 16.30 uur verzamelde wij alle uitslagen vanuit het amateurvoetbal en zagen SteDoCo verliezen van Staphorst, hoofdklasser Achilles veen won op eigen veld van DUNO D met 3-2 Ook voor eerste klasse GRC 14 komen er zeer belangrijke weken aan, de ploeg van Piet de Kruif verloor zaterdag met 3-1 van Zuidvogels HSV de. Komende zaterdag  wacht voor GRC 14 de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht, de ploeg nu nog onder leiding van Dennis van der steen zal er alles aan gelegen zijn om de wedstrijd winnend af te sluiten in de strijd om nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.   Later op de middag zagen we dat voor Kozakken Boys de degeradatie zorgen meer en meer toenemen afgelopen weekend verloren de werkendammers met 3-5.  Kozakken Boys staat momenteel op een nacompetitie plaats, maar inmiddels klopt ook GVVV Veenendaal hard op de deur de ploeg van oud Willem ll assistent trianer Gery Vink won zaterdag met 1-4 van Rijnsburgse Boys.  Later op dag zagen Ajax winnen van PEC Zwolle,Heracles Almelo en FC Twente delende punten in een mooie derby vol strijd en ook in Rotterdam bleven Sparta en AZ steken op 1-1.

Zondag voetbal 

Op zondag maakte wij de keuze om vanuit huis alles te volgen, dongen verloor met 1-0 van UNA en GVV Unitas verloor verassend genoeg van Westlandia,  Wij bleven natuurlijk thuis voor de Friese derby tussen SC Heerenveen en SC Cambuur. Het werd waar spektakelstuk eindstand 3-3.

Heerenveen overrompelde Cambuur en kwamop voorsprong via Tahiri,die hard raak schoot uit een voorzet van Haye.Cambuur doorbrak de aanvalswoede van Heerenveen met de vlotte gelijkmaker van Uldrikis.Het spel golfde op en neer.Heerenveen  kwam via Van Hooijdonk (kopbal) weer opvoorsprong,maar de gasten kwamen in eengoede fase na rust via Maulun (penalty)langszij.Tijdens de knotsgekke laatste minuten leek Paulissen na een counter  de held van Leeuwarden te worden,totdat Van Aken op de juiste plek stond.   PSV won in eigen huis met 4-2 van Willem ll, Feyenoord kende een goede generale voor de wedstrijd van komende donderdag tegen Olympique Marseille door in Limburg de altijd laatste uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 3-1 te winnen. RKC heeft zich later op de dag zo goed als zeker verzekerend van nog een jaar eredivisie voetbal, de ploeg uit waalwijk won met 3-1 van FC Groningen. Het weekend werd afsloten met Olympique Marseille. –   Olympique Lyon het werd maar liefst 0-3 voor de ploeg van Peter bosz.