Selecteer een pagina

Ook dit weekend was zoals altijd weer behoorlijk gevuld, met heel veel voetbal wielrennen en natuurlijk volgde wij ook de verrichtingen van Max verstappen in  de GP van Emilia-Romagna waarin hij uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.Maar we starten het weekend zoals zo vaak in sporthal de oosterbliek waar een Vatberaden ZVG/Cagemax Dames 1 zeer overtuigend met 6-3 won van Drachtster Boys dit door doelpunten van Esther Lakerveld,Danielle Kortlever,Noël Elands,Patricia Looijen, en.Kayla van den Boomgaard.  De dames van de Gorinchemse zaalvoetbal club ZVG verdienen ontzettend veel complimenten voor de ontwikkelingen die ze hebben door gemaakt vooral omtrent : positiespel, snelheid en het spel inzicht wat vereist is voor het eredivisie podium.  

Rond de klok van 21:30 volgde wij via twitter ook nog eens de gebeurtenissen in EDE waar de mannen van ZVG/Cagemax de laatste kansen hadden om de ambitie om te promoveren naar de eredivisie voor mannen te verwezenlijken. Deze droom lijkt echter als sneeuw voor de verdwenen als  ZVG/Cagemax met maar liefst 5-1 verliest, we vinden ZVG heren 1 nu terug op de derde plaats in de 1e divisie B en zo lijkt de promotie dus opnieuw in duigen te vallen. Als laatste kijken wij natuurlijk nog even in Breda waar NAC FC Dordrecht ontving en de volgende nederlaag moest incasseren (1-2) Uiteraard heeft de ploeg uit breda nog steeds zicht op promotie naar de eredivisie, Het virtuele schema voor de play-offs om promotie/degradatie is nu als volgt : de club uit Breda speelt  nu op 10 mei de thuiswedstrijd tegen Excelsior Aftrap 18:45 uur.

Op zaterdag waren wij aanwezig bij de wedstrijd tussen Ijsselmeervogels en Kozakken Boys na een goede ontvangt mocht voetbaluitslagen-nickdeheus.nl op een van de beste plaatsen live verslag doen van de wedstrijd, nou wedstrijd dat is het eigenlijk nooit geweest.  Een meedogenloos Ijsselmeervogels pakte de laatste kans om weg te komen uit de gevarenzone met beide handen aan tegen een inspiratieloos Kozakken Boys werd het maar liefst 4-0 voor de ploeg van Gert Peter de Gunst.

Al vrij snel kwam de thuisploeg op voorsprong uit een corner via Jerrel Hak, om vlak voor rust Via een toegekende strafschop en een rode kaart voor Werkendammer Stephan Warmolts zaten De Vogels op rozen. Nog voor rust kwam de thuisploeg op een  3-0 voorsprong   eindstand  4-0. Door de overwinning stijgt de ploeg naar de elfde plek in Jack’s League. De eerste kans van de rood-witten was gelijk raak. Een corner van Bradley Martis werd ingekopt door Mitch Willems maar gekeerd door keeper Mike van de Meulenhof, die een onfortuinlijke wedstrijd keepte voor de Werkendammers. De bal kwam voor de voeten van Jerrel Hak. Hij aarzelde geen tel en schoot de bal hoog in het net. Zo beleefde IJsselmeervogels een droomstart. Helaas kon hier niet echt gevolg aan gegeven worden want het niveau van het duel daalde naar een laag niveau.

Tegenstander Kozakken Boys was ook niet bij machte om de Rooien het erg moeilijk te maken. Enkel een schotje van Tarik Fagrach vanuit de tweede lijn was het wapenfeit van de club uit Werkendam, waar de nood inmiddels flink begint op te lopen. De achterstand op de eerstvolgende belager (Spakenburg) bedraagt namelijk al zes punten. Jong Volendam staat hier met vier punten voorspong nog tussen, maar de beloften teams doen niet mee aan de promotie/degradatieregeling.  De teleustelling aan de bestuurders tafel was dan ook heel duidelijk zichtbaar bij als en iedereen wat Kozakken Boys, ja jongens laten we eerlijk zijn zonder passie en strijdlust kom je niet ver!.  De rode kaart voor verdediger Stephen Warmolts na een overtreding op Stan Beune was nog zeer discutabel maar daardoor werd de wedstrijd natuurlijk niet verloren.Even kort na praten en netwerken boven in het sponsorhome en na een goede maaltijd zien wij onderweg naar Nieuwendijk Ajax met 0-1 winnen van NEC, AZ wint van Heerenveen na een achterstand van 0-1 en PEC Zwolle verraste RKC Waalwijk (0-2)

Op zondag waren alle ogen natuurlijk gericht op de Merseyside-derby wat een heerlijk intens voetbalgevecht werd zoals op voorrand ook verwacht. Liverpool won de verhitte derby met 2-0 van Everton.en staat  met nog vijf duels te gaan weer op één punt van koploper Manchester City,dat  zaterdag met 5-1 van Watford won.    In een wedstrijd met veel opstootjes,  felle duels en irritaties,was Liverpool voor rust superieur.De ploeg had ruim  85 procent balbezit,maar kwam amper totkansen. Het in degradatienood verkerende Everton kreeg via Doucouré zelfs de  Beste mogelijkheid voor rust.   Nadat Everton na rust een paar keer    voor gevaar gezorgd had,kopte Robertsonop aangeven van Salah raak.Liverpool   heerste ook daarna en invaller Origi   kopte de 2-0 binnen.    We sloten het voetbalweekend af in spanje waar FC Barcelona  voor de derde keerop rij een thuiswedstrijd verloren heeft   nederlagen tegen Eintracht Frankfurt en Cádiz bogen de Catalanen ditmaal in  Camp Nou met 1-0 voor Rayo Vallecano.met nog 5 duels te gaan  op 15 punten van koploper Real Madrid, dat de champagne koud kan zetten.   

Ook komende week hebben we weer een volle agenda, houd hiervoor onze website en sociale media kanalen goed in de gaten.