Selecteer een pagina

Het was me het weekje weer wel. Wederom hadden een bom volle agenda, gevuld met wedstrijden en het regelen van de nodige pr-zaken.  Vanwege inhaalwedstrijden op tweede paasdag dag schreven wij pas op dinsdagochtend een verslag in de rubriek dit was het weekend, De bekerfinale zou ongetwijfeld het gesprek van de dag zijn geweest voor voetballiefhebber bij de koffieautomaat afgelopen dinsdagochtend.Een zeer aantrekkelijk duel wat voor de tiende keer in de clubgeschiedenis   gewonnen werd door PSV. Na drie verloren finales tegen Ajax was het dan nu wel raak voor de Eindhovenaren In een kolkende Kuip was de ploeg van trainer Roger Schmidt met 2-1 te sterk voor de Amsterdammers.

De beginfase van de wedstrijd was overduidelijk   voor PSV, dat een doelpunt Van spits Zahavi afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Daarna golfde het spel veel op en neer. Het tempo, de felheid en het aantal opstootjes namen in een rap tempo toe. Het aantal serieuze kansen bleef dan misschien laag maar het bleef des al niet te min een zeer vermakelijke wedstrijd om naar te kijken, de arbitrage droeg zeker ook hun steentje bij aan deze heerlijke wedstrijd! Leidsman Danny Makkelie maakte er een echte wedstrijd van door de wedstrijd de wedstrijd te laten zijn en niet voor elk wissen wasje te fluiten.

De eerste mogelijkheid van Ajax leverde meteen een treffer op. Gravenberch scoorde na een goeie één-twee met Klaassen. Deze goal kwam echter tot stand doordat er door de Brabantse defensie 0,0 druk op de bal werd gezet. Uit het niets scoorde Ajax wederom, maar dit doelpunt van Mazraoui werd afgekeurd vanwege nipt buitenspel van Tadic. Pal na rust zette PSV het duel volledig   op z’n kop: net na de rust   kopte middenvelder Guttierez  de bal vanuit een indraaiende vrije trap compleet vrijstaand binnen. Één minuut later was het opnieuw raak voor de Eindhovenaren. Na een uitstekende individuele actie schoot Cody Gakpo de 2-1 bekeken binnen, de eerlijkheid gebied te zeggen dat ook  bij deze goal de vereiste  scherpte bij de ploeg van Erik ten Hag ver te zoeken  was.

Ajax oogde even aangeslagen,maar probeerde daarna de draad weer op te pakken. Dit leidde tot enkele kansen voor onder andere Tadic en Schuurs. Na deze fase ging de Amsterdamse storm echter liggen. PSV kwam die fase zonder kleerscheuren door. In Het laatste kwartier loerde het team van trainer Roger Schmidt enkel en alleen op de counter. Bruma en Vertessen hadden de beslissing op hun schoen,maar  dit doelpunt bleef echter uit.

ongeregeldheden overstijgen de belangrijkste bijzaak van de wereld, laten we gewoon voetbal kijken!

Op Tweede Paasdag waren wij aanwezig op sportpark de Westmaat waar Kozakken Boys te laat op gang kwam tegen SV Spakenburg. Na 90 minuten stond de eindstand van 3-1 op het score bord, door doelpunten van Floris van der Linden,  Ravelino Junte en Johnny Lommers. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Werkendammers ook niet scherp waren en veel cruciale persoonlijke duels verloren. Het wordt nu dus echt alarmfase één met nog acht finales te gaan, te beginnen aanstaande zaterdag als de ploeg van Michel Langerak een uitwedstrijd speelt aan de rode kant van de Westmaat tegen Ijsselmeervogels.

Het bestuur van de werkendammers club kwam gisterenavond met een reactie op de ongeregeldheden. Wij hebben met vol afschuw gekeken naar de ongeregeldheden na afloop van wedstrijd sv Spakenburg – Kozakken Boys.  Tevens is besloten door het bestuur van Kozakken Boys dat er komende zaterdag, bij de wedstrijd Ijsselmeervogels – Kozakken Boys, geen supporters van ons aanwezig mogen zijn in Spakenburg. Met Ijsselmeervogels is afgestemd dat er geen kaartverkoop zal plaatsvinden aan de poort en alleen leden en seizoenkaarthouders van Ijsselmeervogels de wedstrijd bij kunnen wonen zo laat de club weten op hun eigen website.

Eerder op de dag verloor Stedoco in Ermelo met 1-3 door doelpunten van Kruisheer Roemeon, Hiwat en Valstar..In de hoofdklasse A won Achilles Veen met 3-0 van het Utrechtse DHSC door  doelpunten van Sen Aerdt (2x) en Qusmane Traore. Op sportpark de Biezen speelde Dongen tegen OFC Oostzaan met 1-1 gelijk door doelpunten van Jari Koenraat en Eric Veerman.  In Gorinchem wist GVV Unitas weer een keer te winnen, dit keer werd USV Hercules met 1-0 verslagen. Ijsselmeervogels won met 0-2 van ASWH, TEC speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Excelsior Maassluis.

Afgelopen dinsdag waren wij aanwezig bij de inhaalwedstrijd tussen Heukelum en SVW een wedstrijd waar heel veel persoonlijke duels werden uitgevochten op het veld en de scheidsrechter laat lekker veel gaan. Dat belooft veel goeds voor het verloop van de wedstrijd die langdurig gelijkwaardig bleef. Beide ploegen zochten massaal de aanval maar waren óók zeer bedacht op een eventuele tegen stoot.  Heukelum beloond zichzelf voor de felheid en de scherpte waarmee de ploeg aan de wedstrijd is begonnen, in de derde minuut van de blessuretijd komt de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Thomas van Iperen. In de tweede helft, gaat de nauwkeurigheid in de wedstrijd flink omlaag.  een te korte terugspeelbal helpt de ploeg uit Gorinchem aan de gelijkmaker via Mounir el Ouazizi. Hicham Farhou zorgt er enkele minuten later dat SVW met 3 punten van het veld af kon stappen nadat hij een strafschop keurig benutten,Aanstaande zaterdag staat de topper tussen Roda Boys en SVW op het programma in de tweede klasse F zuid1.

Spannende weken als de competities op zijn einde lopen 

IJsselmeervogels – Kozakken Boys is normaal gesproken een wedstrijd in de bovenste regionen van het amateurvoetbal. Zaterdag is het een degradatieduel.Kozakken Boys is momenteel terug te vinden op de 16e positie. An het eind van de rit betekent dit dat de Werkendammers nacompetitie moeten gaan spelen. Slechts zes punten hierboven staat IJsselmeervogels. De wedstrijd van zaterdag is voor beide teams dus een zeer belangrijke.

Anderhalve maand geleden stond de heenwedstrijd van dit duel op het programma. Kozakken Boys won ondanks dat De Vogels dicht bij de overwinning waren. De thuisclub sloeg toe in de absolute slotfase. Invaller Johnny Lommers werd matchwinner. Kozakken Boys dus afgegleden naar de 16e positie en dat is vooral te danken aan de slechte reeks die momenteel afgeleverd wordt. In de laatste vijf wedstrijden werden namelijk slechts twee punten verzameld. Thuis tegen Jong Sparta werd met 0-0 gelijkgespeeld en bij de toenmalig hekkensluiter GVVV werd het 2-2.

IJsselmeervogels heeft de weg naar boven juist ingezet. In de laatste vijf wedstrijden werd 2x verloren (van Quick Boys (2-0) en Excelsior Maassluis (0-2)). De overige drie wedstrijden leverden een driepunter op. Koninklijke HFC (1-0), sv T.E.C. (2-4) en ASWH (0-2) gingen aan de zegekar. Hiervoor werd ook al gewonnen van De Treffers (1-0) en Jong Volendam (2-1).

Om weer een sprongetje te maken zal zaterdag dus van Kozakken Boys gewonnen moeten worden. In dat geval is de streep naar verwachting voorlopig uit beeld. Mocht Kozakken Boys winnen op De Westmaat wordt het weer penibel. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden.Om alles in goede banen te leiden is scheidsrechter Erwin Blank. Hij wordt bijgestaan door de heren Laurens Maas en Maarten Bolwerk. Oscar van Hoof is aangesteld als vierde official en hanteert het wisselbord. De aftrap is om 15:00 uur. Ook op de andere velden zal de spanning langzaam maar zeker meer en meer gaan toe nemen aangezien de competities heel lang ten einde gaan komen.  Zo staan Stedoco en FC Lisse tegen over elkaar in Hoornaar, Achilles veen mag op bezoek bij Jodan Boys en GRC 14 ontvangt Roda 46. Voor Almkerk staat de uitwedstrijd tegen koploper huizen op de kalender,  het Montfoort van trainer Theo de Boon speelt tegen Sliedrecht. Het volledige programma zal in de loop van de vanmiddag op de website worden gepubliceerd.