Selecteer een pagina

PSV heeft in een  zeer aantrekkelijk duel   voor de tiende keer in de clubgeschiedenis   de TOTO  KNVB-beker weten te winnen. Na drie verloren finales tegen Ajax was het dan nu wel raak voor de Eindhovenaren  In een kolkende Kuip was de ploeg van trainer Roger Schmidt  met 2-1  te sterk voor de Amsterdammers.  De beginfase van de wedstrijd was overduidelijk   voor PSV,dat een doelpunt Van spits  Zahavi afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Daarna golfde het spel veel  op en neer. Het tempo, de felheid en het aantal opstootjes  namen in een rap tempo  toe .Het aantal serieuze kansen bleef dan misschien laag maar het bleef des al niet te min een zeer vermakelijke wedstrijd om naar te kijken, de arbitrage droeg zeker ook hun steentje bij aan deze heerlijke wedstrijd! leidsman Danny Makkelie maakte er een echte wedstrijd van door de wedstrijd de wedstrijd te laten zijn en niet voor elk wissen wasje te fluiten.

De eerste mogelijkheid van Ajax leverde meteen  een treffer op. Gravenberch scoorde  na een  goeie één-twee met Klaassen. Deze goal kwam echter tot stand doordat er door de Brabantse defensie 0,0 druk op de bal werd gezet. Uit het niets scoorde Ajax wederom, maar dit doelpunt  van Mazraoui werd afgekeurd  vanwege nipt buitenspel van Tadic. Pal na rust zette PSV het duel  volledig   op z’n kop: net na de rust   kopte middenvelder Guttierez  de bal vanuit een indraaiende vrije trap compleet vrijstaand binnen.

Één minuut later was het opnieuw raak voor de Eindhovenaren. Na een uitstekende individuele actie schoot Cody Gakpo de 2-1 bekeken binnen, de eerlijkheid gebied te zeggen dat ook  bij deze goal de vereiste   scherpte bij de ploeg van Erik ten Hag ver te zoeken  was.

Ajax oogde even aangeslagen,maar probeerde daarna de draad weer op te pakken. Dit leidde tot enkele kansen voor onder andere Tadic en Schuurs. Na deze fase ging de Amsterdamse storm echter liggen. PSV kwam die fase zonder kleerscheuren door. In Het laatste kwartier loerde het team van trainer Roger Schmidt enkel en alleen op de counter. Bruma en Vertessen hadden de beslissing op hun schoen,maar  dit doelpunt bleef echter uit.

In Spanje is  Real Madrid  weer een stap dichter bij de titel gekomen door met 3-2 bij  Sevilla te winnen. De thuisploeg stond  zelfs lang op winst,maar in de extra   tijd pakten de bezoekers de volle buit.

Op  Tweede Paasdag waren wij aanwezig op sportpark de Westmaat waar Kozakken Boys te laat op gang kwam tegen SV Spakenburg. Na 90 minuten stond de eindstand van 3-1 op het score bord, door doelpunten van Floris van der Linden,  Ravelino Junte en Johnny Lommers. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Werkendammers ook niet scherp waren en veel cruciale persoonlijke duels verloren.   Het wordt nu dus echt alarm fase één met nog acht finales te gaan, te beginnen aanstaande zaterdag als de ploeg van Michel Langerak een uitwedstrijd speelt aan de rode kant van de Westmaat tegen IJsselmeervogels. Laten we hopen dat alles normaal en gemoedelijk verloopt, helaas ging het gisterenavond goed mis. Direct na het laatste fluitsignaal ontstonden er kleine  vechtpartijen tussen beide supporters groeperingen.  Ook wij hebben uiteraard beelden ontvangen van deze gebeurtenissen; wij zullen deze alleen niet gaan delen omdat wij deze personen geen extra aandacht willen geven. Afschuwelijk dat dit soort dingen tegenwoordig bij de voetbalsport lijken te horen.

Eerder op de dag verloor Stedoco in Ermelo met 1-3 door doelpunten van Kruisheer Roemeon, Hiwat en Valstar..In de hoofdklasse A won Achilles Veen met 3-0 van het Utrechtse DHSC door  doelpunten van Sen Aerdt (2x) en Qusmane Traore. Op sportpark de Biezen speelde Dongen tegen OFC Oostzaan met 1-1 gelijk door doelpunten van Jari Koenraat en Eric Veerman.  In Gorinchem wist GVV Unitas weer een keer te winnen, dit keer werd USV Hercules met 1-0 verslagen. Ijsselmeervogels won met 0-2 van ASWH, TEC speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Excelsior Maassluis.

 

Nick de Heus en Davy van Genderen