Selecteer een pagina

Het was me het weekje weer wel kwartfinales Champions League, inhaalwedstrijden amateurvoetbal en dan de week afsluiten met twee nederlandse troeven, beter kan niet zou ik zeggen.Een avond waar elke voetballiefhebber reikhalzend naar kijkt een Europese avond waarbij het er echt om gaat, wedstrijden op het schepte van de snijden.  Te beginnen in het Philips Stadion waar PSV en Leicester City tegen over elkaar stonden in een uitverkocht stadion.  

De eindhovennaren beginnen scherp en lekker explosief, komen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong na 27 minuten spelen door een doelpunt van Eran Zahavi.  Dat is een goed begin van de avond nu is het zaak om dit niveau vast te houden en gezien de kwaliteiten van Leicester City wordt dit een mooie uitdaging. In de tweede creëert PSV kansen via Zahavi en Sangaré,maar de druk van Leicester werd groter en in het laatste kwartier ging het mis voor PSV.Maddison schoot raak   na goed werk van Perez.Pereira scoordeuit de rebound na een inzet van Daka.  Wij blijven professioneel, maar natuurlijk waren ook wij zeer teleurgesteld dat PSV was uitgeschakeld, zeker gezien het niveau wat de thuisploeg op de mat legde in de eerste 45 minuten, eigenlijk moet je dan gewoon door kunnen drukken op welke manier dan ook. Bovendien moet je de tegenstander geen momemt het idee geven dat er maar iets te laten valt. 

Vervolgens is het om 21:00 de beurt aan Feyenoord dat vorige week donderdag in de kuip een 3-2 voorsprong weggaf in de slotfase van de wedstrijd. Maar voor de neutrale toeschouwers was het natuurlijk een heerlijke wedstrijd met zes doelpunten en veel strijd in de goede zin van het woord. Beide ploegen zijn dus aan elkaar gewacht Dat beloofde wat voor vanavond met als decor een vol gepakt Sinobo Stadium.  Zoals op voorrand verwacht begint de thuisploeg Fel en geeft de rotterdammers amper de tijd om de bal aan te nemen en een goed vervolg te bedenken. (Marciano  stopte Sors schot) strafte Dessers aan  de overkant onachtzaam verdedigen bij   een inworp af.De 1-1 was eveneens een   cadeautje:Traoré pikte een nonchalante  terugspeelbal van Kökçü op en scoorde.

 

 In de tweede helft   kwam feyenoord via Dessers  opnieuw op voorsprong en opnieuw na geschutter,nu van keeper Mandous,die de bal zomaar in zijn voeten schoof.Sinisterra besliste het duel na een mooie pass van Hendrix, waarna Slavia aandrong,maar tevergeefs. De halve finales zien er nog als volgt uit te beginnen met de Champions League Halve finales,26 en 27 april:     Manchester City   – Real Madrid    enLiverpool    – Villarreal de return vinden plaats op op 3 en 4 mei. In de Europa staan op 28 April West Ham United   – Eintracht Frankfurt en RB Leipzig  – Rangers. De halve finales van de Conference League bestaan uit Leicester City    – AS Roma en Feyenoord – Olympique Marseille.