Selecteer een pagina

Het weekend begon in Deventer waar GO AHEAD EAGLES zich definitief verzekerde van lijfsbehoud op het hoogte niveau van Nederland. Onder toeziend oog van 9.821 Toeschouwers won de ploeg van Kees van Wonderen overtuigend met 4-0 van de Tilburgers door doelpunten van Lidberg (26)    Cordoba (34)    Heil (70)    Cardona (81).  Een uitslag waardoor de ploeg van Kevin hofland nu op de zeventiende plaats staat.

In de eerste helft was er bij beide ploegen lang geen lijn in het spel te zien.Willem II kwam tot één poging (Hornkamp),Go Ahead meldde zich pas na 25 minuten.Brouwersmiste de eerste kans nog,maar Lidberg  (scrimmage) en Cordoba haalden wel het  maximale uit de schaarse mogelijkheden. Willem II kreeg na rust, vooral omdat Go Ahead indutte,kansen.Uitblinker Noppert voorkwam dat het freewheelen afgestraftwerd.De radeloze Tilburgers schutterdenAchterin en kregen nog twee doelpunten (Heil en Cardona) om de oren.

Ondertussen won NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion met 3-1 van VVV Venlo door doelpunten van Danny bakker en Naoufal Bannis 2x.de venlonaren deden nog iets terug via Mitchell van Rooijen maar dit doelpunt viel te laat voor een spannende slotfase.  De ploeg van Edwin de Graaff doet hiermee goede zaken in de strijd om de vierde periode.  Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Almere city op het programma, deze wedstrijd is uiteraard live te volgen via onze sociale mediakanalen. Op zaterdag konden wij met dank aan de Supportersvereniging van Kozakken Boys afreizen naar katwijk aan zee waar Kozakken Boys de uitwedstrijd speelde tegen Katwijk.  Een op papier altijd beladen wedstrijd al viel dit in de praktijk allemaal reuzen mee, zo kan het dus ook!   Op Sportpark De Krom werd het uiteindelijk een wedstrijd met twee gezichten waarbij beide teams niets voor elkaar onder deden en na 17 minuten spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van JeffreyJeffreJeffrey :van Nuland.

Vervolgens vergeet Katwijk de score te verdubbelen en begint ook kozakken Boys langzaam maar zeker serieuze kansen te creëren. Doelpunten vallen er in deze fase echter niet. In de twee helft, eigenlijk hetzelfde wedstrijdbeeld.Kozakken Boys krijgt nog een 100 procent kans op de gelijkmaker maar Katwijk doelman André krol   hield zijn doel op miraculeuze wijze schoon op de inzet Sven van Ingen, in de Extra tijd maakte Tim Freriks aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 hard tegen de touwen te schieten.

Gezien de resultaten van de concurrenten, Ijsselmeervogels won met 2-4 in Tiel van TEC, GVVV Won verassend van Excelsior Maassluis (0-3). Het Worden  nu toch echt spannende weken voor de ploeg uit Werkendam wat tegen alle verwachting in, op een nacompetitie plaats staat.  Komende weekend wacht de thuiswedstrijd tegen jong Sparta gevolgd door de uitwedstrijd tegen Spakenburg op paasmaandag. In de derde divisie zaterdag won stedoco met 1-2 op bezoek bij Sparta Nijkerk https://www.youtube.com/watch?v=5l-sSi8EZX0 in de hoofdklasse A zaterdag verloor achilles veen met 1-2 van ARC.  De overige uitslagen vind u natuurlijk op de competiitie tabbladen op onze website.

 

 

voetbal op zondag 

Op zondag wederom een bom volle agenda, we moesten uit bed als we de GP van Australië wilde bekijken om 07.00 gingen de lampen uit voor de start van een nieuwe race. Charles Leclerc won opnieuw en gaat riant aan de leiding in het WK.Max Verstappen kon de Ferrari lang volgen, totdat zijn Red Bull na 39 ronden de geest gaf met motor problemen.  Na een teleurstellende race ging de focus weer snel op voetbal.  Met als eerste de derby van het noorden Eindstand 3-1.

Wij waren aanwezig bij Dongen – Hollandia ook dit duel was een wedstrijd met twee gezichten. Dongen komt verdiend op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van mart van bree, maar de thuis vergeet vervolgens het verschil van een GOAL te vergroten met als resultaat dat het tot de allerlaatste seconde van de wedstrijd spannend blijft op de biezen. In de 2e  helft deed Hollandia  zichzelf namelijk  veel en veel te kort. Komen fanatiek uit de kleedkamer en gaan opzoek naar de gelijkmaker, de grootste kansen zijn te noteren vanaf de 84str minuut als de bezoekers tweemaal het houtwerk raken.  Davy van Genderen zag ondertussen PSV met 2-0 van RKC Waalwijk winnen. Na het noteren van alle uitslagen stond de volgende wedstrijd alweer te wachten, Heracles Almelo – Feyenoord Eindstand 1-4.   In Engeland stonden koploper Manchester City en nummer twee  Liverpool tegen over elkaar, in een boeiende topper werd het   2-2. Liverpool,dat nu op één punt achterstand staat. Vermoedelijk blijft het dus spannend tot de laatste speeldag in de  Premier League