Selecteer een pagina

Het was me het weekendje wel, we begonnen afgelopen vrijdag met de loting voor het WK in Qatar, wat wordt gespeeld van 21 november 2022 tot en met 18 december En natuurlijk hebben wij ook weer alle speeldata netjes op een rijtje gezet.

 

 

Speelschema WK 2022 op data

 

  • Openingswedstrijd WK 2022: maandag 21 november 2022
  • Groepsfase: 21 november tot en met 2 december 2022
  • Achtste finales: 3, 4 5 en 6 december 2022
  • Kwartfinales: 9 en 10 december 2022
  • Halve finales: dinsdag 13 en woensdag 14 december 2022
  • Troostfinale: zaterdag 17 december 2022
  • Finale WK 2022: zondag 18 december 2022

 

Groepsindeling

Groep A

Qatar, Ecuador, Senegal, Nederland

Groep B

Engeland, Iran, Verenigde Staten, Wales/Oekraïne/Schotland

Groep C

Argentinië, Saoedi-Arabië, Mexico, Polen

Groep D

Frankrijk, Australië/Verenigde Arabische Emiraten/Peru, Denemarken, Tunesië

Groep E

Spanje, Nieuw-Zeeland/Costa Rica, Duitsland, Japan

Groep F

België, Canada, Marokko, Kroatië

Groep G

Brazilië, Servië, Zwitserland, Kameroen

Groep H

Portugal, Ghana, Uruguay, Zuid-Korea

 

Klik hier om het volledige speelschema te bekijken

 

Direct na de loting snel naar Gorinchem, voor het eredivisie duel in de zaal tussen ZVG/Cagemax en ZVV den Haag, we zagen een vastberaden ZVG dames 1 wat uiteindelijk met 5-2 wist te winnen. Op zaterdagmiddag waren wij aanwezig bij de competitiewedstrijd tussen Altena en GJS De ploegen waren aan elkaar gewacht. Een winnaar was er dan ook niet aan te wijzen, spannend was het zeker wel, met veel passie en strijd zochten beide teams de aanval op zoek naar doelpunten maar zowel Altena doelman Rob de groot als GJS-doelman Joost Haggenburg hielden hun doel knap schoon.

Na 90 minuten stond de Eindstand van 0-0 dan ook meer dan terecht op het scorebord.  Om 16:30 starten het eredivisie weekend alweer en hoe… FC Groningen – Ajax en FC Twente – PSV Davy van Genderen deed via live verslag van FC Groningen dit vanwege het vroege aanvangstijdstip van 16:30 uur, Hierdoor konden de website en onze sociale media kanalen twitter etc gewoon doordraaien terwijl wij ook druk bezig waren met het verzamelen van uitslagen. naast alle voetbalwedstrijden en het regelen van PR zaken, Spraken wij afgelopen donderdag uitgebreid met sluitpost Rob de Groot dit natuurlijk naar aanleiding van zijn vertrek naar Roda Boys Bommelerwaard aan het einde van dit seizoen.  En laat aanstaande dinsdagavond de inhaal tussen Roda Boys Bommelerwaard en Altena nou net op het programma staan.

Op de Vraag waarom van Altena naar Roda Boys is het antwoordt van de zeer talentvolle doelman :  ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging, wetende dat ik geen eerste doelman zal zijn bij Roda Boys.  De laatste weken maakte de groot geen sterkte indruk onder de lat bij de Nieuwendijkers :van deze momenten moet ik alleen maar leren en zorgen dat het niet nog keer gebeurt aldus de groot die ondanks de leeftijd van 22 jaar dus heel bewust bezig is met zijn ontwikkeling als doelman,Ik ben zelfs een keer direct na de wedstrijd naar huis gegaan omdat ik me schuldbewust was en wilde deze momenten voor mezelf even goed evalueren.

Sinds dat de groot bekend maakte de overstap te gaan maken, van Altena naar Roda kreeg hij veel reactie, tijdens wedstrijden of mensen kwamen zelfs even naar hem toe in de kantines. Rob staat hier heel professioneel tegen over, mensen mogen van mij zeggen wat ze willen! Ik zou bijna zeggen: welkom in de voetbalwereld! Ook met het duel van aanstaande dinsdag voor de deur, is Rob alleen maar bezig met Altena ik wil het eerste hier goed afsluiten en daarna ga ik  pas aan Roda  boys denken!  Naast veldvoetbal is de werkendammer ook actief in de zaal met  CFM TRANSITO. Combineren gaat wel maar…. Wordt moeilijker zeker omdat je op het veld ook gewoon 100 procent explosiviteit wil tonen en dan ben je al heel de week fanatiek en het trainen zowel in de zaal als op het veld.

Op zondag waren wij aanwezig bij de wedstrijd tussen TSC en RBC Roosendaal een wedstrijd waar je op voorrand veel van verwachte gezien de stand op de ranglijst in de 2eklasse E. Het werd een mooi voetbal gevecht wat zich met name op het middenveld moest afspelen vanwege een moeilijk bespeelbaar veld met als resultaat veelvuldig de lange bal of langdurige een op een duels om het spel te verleggen naar de zijkanten.

Het weekend werd om 21:00 uur afgesloten met FC Barcelona – Sevilla het enige doelpunt werd gemaakt door Pedro González LópezIn het Allianz Stadium stonden Juventus en Internationale tegen over elkaar. Het enige doelpunt werd in italie gemaakt door Hakan Çalhanoğlu.