Selecteer een pagina

Er komt geen einde aan, en wat hebben wij er ontzettend veel plezier in. Het aantal bezoekers is ook dit weekend weer fors gestegen! Wij zien dit als een supermooie bijkomstigheid en geeft alleen maar meer voldoening om door te gaan met doen wat je het allerliefste doet. Al zit daar ontzettend veel tijd in! 

Teleurstellende week in Europees verband 

Na een toch wel zeer teleurstellende Europese week waarin Ajax verloor van Benfica, AZ en Vitesse uitgeschakeld werden in de veel besproken UEFA Europa Conference League. Gelukkig wisten Feyenoord en PSV hun duels wel te winnen waardoor zij nu de Nederlandse eer hoog moeten houden op Europees niveau, de wedstrijden in de kwartfinales worden gespeeld op 7 en 14 April aanstaande. Feyenoord ontvangt in de kuip Slavia Praag en PSV mag aantreden tegen Leicester City.

 amateurvoetbal zaterdag en Zondag 

Wat hebben we weer een bom vol sportweekend achter de rug, met heel veel voetbal zoals onder Kozakken Boys – Noordwijk 0-1 door een doelpunt van Emiel Wendt.  Regio clubs Achilles en stedoco wonnen met grote cijfers, de club van hoofdtrainer Frans adelaar won met 0-4 van DOVO, hoofdklasser Achilles veen won op bezoek bij Scherpenzeel met 1-4.  Almkerk pakte een punt tegen directe concurrenten SVL en GRC 14 verloor met 1-2 van Nivo Sparta.  Op zondag verloor GVV Unitas met maar liefst 1-4 op eigen veld van UNA en op sportpark de Biezen won het Brabantse Dongen met 2-1 van Groene Ster.  Ook komende week staan er weer volop inhaalwedstrijden gepland, wij zijn morgenavond bijvoorbeeld aanwezig bij Kozakken Boys – AFC.

 

Feyenoord haakt definitief af in titelstrijd en PSV zit ajax op de hielen.

Ook bij deze Klassieker tussen Ajax En Feyenoord waren er uiteraard weer genoeg situaties om lang over na te praten. Zo veel dat je niet alles in dit weekend verslag kunt verwerken. Het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken, met zoals verwacht een hele hoge intensiteit. Feyenoord kwam op voorsprong via Sinisterra ,de gelijkmaker kwam van de voet van Haller. Gepruts van   Berghuis leidde de 2-1 van Til in.Even  later schoot Dessers,die de vrijstaande Toornstra over het hoofd zag, net naast, Uiteindelijk zijn dit soort momenten  de details die een wedstrijd  kunnen beslissen of juist een kantel punt betekenen.

Daarna zakte Feyenoord terug en zette  Ajax druk.Waar Brobbey nog naast kopte, scoorde Tadic wel.Hij verraste Marciano met een vrije trap in de verre hoek.De  winnende goal van Antony,die nog twee  keer geel kreeg, kon niet uitblijven. Een groot compliment voor een van onze topscheidsrechter in Nederland Danny Makkelie hij liet deze klassieker een echte wedstrijd worden en floot alleen als het echter nodig was, bovendien raakte hij niet van de wijs als spelers fanatiek verhaal kwamen halen, Echter blijven er natuurlijk altijd discutabele momenten, zeker nu alle scheidsrechters de mogelijkheid hebben om tijdens de wedstrijd beelden terug te kijken!.

en natuurlijk de start van het nieuwe Formule 1 seizoen 2022. De eerste race werd gisterenmiddag gereden in Bahrain met dank aan de beelden van viaplay konden alle Formula1 fans hun hart weer sneller laten kloppen. Max verstappen zal deze race echter niet snel vergeten, hij viel uit na problemen met de motor ook zouden er problemen zijn geweest met het stuurhuis. Lang evalueren en teleurgesteld zijn, kan deze week niet want aanstaande zondag om 19:00 staat de volgende race alweer op de kalender in   SAOEDI-ARABIË. Het weekend werd afgesloten met  de ElClasico gespeeld in het Estadio Santiago Bernabéu. Het werd uiteindelijk een zeer eenzijdig duel na 90 minuten stond de Eindstand van maar liefst 0-4 op het scorebord door doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang 2x Ronald Federico Araujo da Silva en Ferran Torres.