Selecteer een pagina

Naast de achtste finalewedstrijden in de Champions League  werd er ook volop gevoetbald in het amateurvoetbal. Zo waren wij aanwezig bij de kraker in de kelder van de 1e klasse C zuid1 tussen GRC 14 en SVL En collage Davy van Genderen deed via twitter live verslag van ajax Benfica

Na een mooie vuurwerk show bij de opkomst van beide teams, was het na 10 minuten al raak voor de ploeg van Piet de Kruif.  Michael van den Oever is het eindstation in een goed uitgespeelde Counter na balverlies van de bezoekers. . De 1-1 van SVL liet echter niet lang op zich wachten, binnen het kwartier stond het namelijk alweer gelijk na eerlijke assist van Jens van doorn en Aikan Ali drukt uit de lucht in één keer af bij de tweede paal!.   

Vervolgens zet Mitchell Bastianen GRC 14 weer op voorsprong (2-1). Direct na rust is het alweer raak 2-2 Ali Alkan op aangeven van Walter Cremers, GRC 14 is nog niet helemaal wakker lijkt het wel, dit ging wel heel erg makkelijk! Wat volgt is een fase waarin GRC 14 feller en zeer vastberaden op zoek gaat naar een nieuwe voorsprong en misschien zelfs wel meer. Ook SVL laat zich bepaald niet onbetuigd dit wordt een hele slotfase kan ik uw vertellen, we zouden bijna een boek kunnen schrijven over dit wedstrijden, maar dat gaan we natuurlijk niet doen…

na een 78 minuten krijgt GRC 14 weer een mogelijkheid die we in dit wedstrijdverslag niet kunnen passeren maar SVL doelman mathijs Mocking redden fantastisch.  Enkele minuten later zorgt Mitchell Bastianen voor de 3-2 voorsprong voor de thuisploeg we hebben dan 83 minuten gespeeld, maar je voelt werkelijk aan alles dat het nog niet klaar is er gaat nog van alles gebeuren en minimaal nog een doelpunt vallen. En in de extra tijd wordt het dan toch nog 3-3 door een doelpunt van  Jorrit Fielgen. 

 Direct na de wedstrijd verzamelde wij natuurlijk weer alle overige uitslagen, want  we hadden weer eens een bom vol programma en dat voor een willekeurige  dinsdagavond. Zo zagen we dat de altijd beladen derby tussen Quick Boys en Katwijk in een gelijkspel geëindigd was. Helaas kwam rond 22.45 het bericht van Collage Davy van genderen binnen dat Ajax uitgeschakeld was door een doelpunt van Darwin Gabriel Núñez Ribeiro, Hij kopte raak uit een vrije trap, wat overigens geen vrije trap had mogen zijn,  Ajax doelman André Onana greep vervolgens volledig mis waardoor het voor de spits uit Uruguay uiteraard een niet te missen kans was.