Selecteer een pagina

Waar voetbaluitslagen-nickdeheus .nl het voetbalweekend normaal gesproken begint in sporthal de Oosterbliek waar ZVG/Cagemax heren en dames 1 zijn thuiswedstrijden afwerkt, kozen wij ervoor om een keer thuis te blijven. Dit vanwege de eredivisiewedstrijd tussen SC Cambuur en Ajax, bij SC Cambuur was ook afgelopen vrijdag de situatie rondom hoofdtrainer Henk de Jong logischerwijs weer onderwerp van gesprek.  Ook wij wensen hem uiteraard heel veel beterschap en sterkte toe.   

Dan de wedstrijd zelf, de Amsterdammers leken een gemakkelijke avond te gemoed te gaan zien in leeuwaarden maar uiteindelijk werd het nog een leuke en vooral spannende wedstrijd want Net als vorige week zondag tegen RKC Waalwijk verspeelde Ajax een 2-0 voorsprong en ook nu won het door een late treffer alsnog met 3-2. Een reclame voor de eredivisie en dat al op de vrijdagavond, een bewijs dat je bij een 0-2 voorsprong nooit moet denken, de drie punten binnen. Tadic tikte na onhandig balverlies snel raak en Cambuur,dat de bal steeds snel verloor,had geluk dat voor rust alleen Haller nog scoorde.Boere schoot namens Cambuur,gehinderd door Schuurs,over.   Kallon maakte vlak na rust de 1-2.Toch dacht Ajax,en met name Tagliafico,zich frivoliteiten te kunnen permitteren.Een foute terugspeelbal van de verdediger werd door Joosten afgestraft.Door een  pegel in de extra tijd van Gravenbergh kwamen de Amsterdammers met de schrik vrij.

Op zaterdag waren wij aanwezig bij Altena – Drechtstreek een wedstrijd gespeeld in speelronde 13 van de 2e klasse F zuid. We zagen een inspiratieloos Altena tegen over een strijdbaar drechtstreek. Altena kwam nog wel op gelijke hoogte door een mooie individuele actie van Erwin Timmermans, hij onderschepte de bal en schoot vol overtuiging op doel en zette daarmee de drechtstreek doelman op het verkeerde been. Na de gelijkmaker nam de ploeg uit papenrecht de touwtjes in handen, de ploeg was scherper in de belangrijkste persoonlijke duels en Altena maakte in deze fase onnodige persoonlijke fouten. Door doelpunten van Ties van aggelen en Roger dupuis won de ploeg Paul Koster uiteindelijk verdiend.  Rond 16:25 verwerkte wij  alle uitslagen vanuit het zaterdag amateurvoetbal en ondertussen ontvangen wij natuurlijk allerlei berichten gevuld met tussenstanden van alle andere wedstrijden. Zo zien wij dat Kozakken Boys op een 2-3 komt, dit zal later ook de Eindstand zijn, dat mogen we toch wel een stunt noemen, ook Achilles Veen pakte belangrijke punten zij wonnen op eigen veld met 2-0 van s-Gravenzande

Op datzelfde moment deed collage davy van genderen via twitter live verslag van het eredivisieduel tussen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles 1-0 het enige werd gemaakt door Adil Auassar.  Na de wedstrijd ging  het vooral over Tom Beugelsdijk. De verdediger heeft  een hersenschudding opgelopen na een ongelukkige val verder is het nog afwachten.

Op zondag waren wij aanwezig bij Dussense Boys – Raamsdonk een duel onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter, een mooie Ontwikkeling in het nederlandse amateurvoetbal. (3-0) de zeventienjarige Jeppe Sassen was met twee doelpunten weer heel belangrijk voor de kasteel club.  Ook André Segeren pikte zijn doelpuntje weer mee. Collaga Davy van Genderen deed verslag van de wedstrijd tussen FC Utrecht en zag de eindhovennaren met 0-1 winnen door een doelpunt Zahavi. regio clubs Unitas en VV Dongen gingen overigens allebei met een nederlaag terug naar huis.

Vervolgens zaten wij om 16:45 weer klaar voor de volgende eredivisiewedstrijd: PEC Zwolle – Feyenoord.  We zagen PEC op een 1-0 voorsprong komen door een doelpunt van PEC Zwolle held Bram van Polen (45+2). Vervolgens viel de TV uit in de kantine van Dussense Boys, dus moeste wij de wedstrijd voor het eerste sinds hele lange tijd volgen op de ouderwetse manier namelijk: de sociale media.  Direct na de wedstrijd van Feyenoord weer snel naar huis gegaan om vervolgens om 20:00 weer klaar te zijn voor het slotstuk van deze speeronde, met het duel tussen AZ en FC Twente (0-1) het enige doelpunt werd gemaakt door Brenet. Later op de avond zagen wij FC Barcelona met 4-0 winnen van Osasuna door doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang Ferran Torres 2x en ricard Riqui Puig, internationale kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Torino.

Komende week wordt er ook weer volop gevoetbald, te beginnen vanavond als in  de keuken kampioen divisie de derde periode wordt beslist. vanaf dinsdag is er Europees voetbal met onder meer Ajax – Benfica.Ook worden er werderom wedstrijden ingehaald op de amateurvoetbal velden.