Selecteer een pagina

Rond 17:20 vertrok voetbaluitslagen-nickdeheus.nl naar BUNSCHOTEN-SPAKENBURG voor een live verslag van de wedstrijd tussen Ijsselmeervogels en SV Spakenburg. Na het genieten van een heerlijke kibbeling maaltijd zochten wij rond 19:30 ons plekje op En zagen sportpark de westmaat lekker vol lopen.

Scheidsrechter Lorenzo Cairo floot iets over acht voor het begin op een kolkunde westmaat, kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een fantastische derby aan de rode kant van de westmaat.  Voor Cairo was het overigens na eigen zeggen zijn laatste wedstrijd en ook gelijk een mooie afsluiting van zijn scheidsrechters carrière.  Cairo staat namelijk bekend als een leidsman die graag door wil laten spelen waar mogelijk. Het beloofde dus een mooie derby te gaan worden…  Het was een wedstrijd waar werkelijk alles in zat wat bij een derby tussen ROOD EN BLAUW hoort, passie en strijd tot de allerlaatste minuut.Spakenburg ging furieus van start en had in de eerste minuut meteen al een grote kans. Een schot van Wimilio Vink werd echter gestopt door Jaimy Schaap. Toch sloegen de Rooien als eerste toe. In de 7e minuut schoot Danny van den Meiracker op magistrale wijze 1-0 binnen. Daniël van Son bediende de aanvaller met een hoge voorzet bij de 2e paal die hem uit de lucht ineens in het dak van de goal knalde.

van IJsselmeervogels-keeper Jaimy Schaap. Op slag van rust werd het alsnog 1-1. Ravelino Junte prikte de bal erin na een voorzet van Vince Gino Dekker.Vlak voor rust leek Spakenburg zelfs op voorsprong te komen, maar er was hands gemaakt door  Floris van der Linden.

 

Blessure Kai Heerings 

In de tweede helft gingen beide teams slordig van start. Voor Kai Heerings kwam in de 55e minuut een einde aan de derby. De verdediger van IJsselmeervogels kwam ongelukkig in botsing met de knie van Van der Linden en brak daarbij meerdere ribben. De wedstrijd lag vervolgens minutenlang stil in afwachting van een ambulance. Zonder Kai Heerings in de verdediging, leek Spakenburg meteen na de hervatting een tweede dreun uit te delen. Vink schoot de bal in het doel, maar de vlag voor buitenspel ging zeer gedecideerd omhoog.

slotfase van een heerlijke derby, komt er nog een winnaar?

We krijgen in tussen te maken met een heerlijke voetbalstadion sfeer op de westmaat, werkelijk een droom een keer mee te maken als hobbymatig verslaggever zijnde. De toeschouwers leven volledig mee met hun club en reageren op alles wat er gebeurt, ook de beleving op de bank is al heel de wedstrijd lang duidelijk waarneembaar.  Scheidsrechter Lorenzo Cairo raakt niet onder de indruk en laat lekker voetballen en doet uiteraard soms ook net of hij sommige dingen niet hoort, bij een derby als deze komt nou eenmaal extra emotie naar boven. Het is Spakenburg dat na twee afgekeurde treffers alsnog op voorsprong kwam. Wilmilio Vink schoot de bal tien minuten voor tijd hard achter Schaap. IJsselmeervogels gaf zich nog niet gewonnen. Vanaf de aftrap maakte invaller Steven Sánchez Angulo 2-2. Het luidde een heerlijk einde van de derby in. Van der Linden was dicht bij een nieuwe Spakenburgse voorsprong, maar Schaap stopte zijn kopbal, ook Ijsselmeervogels was nog dichtbij een zeer belangrijke driepunten.

Ondertussen werd er ook gevoetbald in de   Champions league  waarin zowel Liverpool het opneemt tegen internationale. Ook stond het duel tussen grootmacht Bayern München en het verassend goed presterende RB Leipzig  op het programma.  Het Internationale van Simone Inzaghi won met 0-1 op Anfield door een doelpunt van Lautaro Javier Martínez. In de Allianz Arena won Bayern München met maar liefst 7-1,

 

vanavond is het Estadio Santiago Bernabéu het decor voor de kraker tussen titelkandidaten Real Madrid en Paris Saint Germain. U kunt deze wedstrijd live volgen via ons officiële twitter account