Selecteer een pagina

 Europese avonden

we beginnen vanavond met een prachtige champions league avond waarin zowel Liverpool het opneemt tegen internationale. ook staat het duel tussen grootmacht Bayern München en het verassend goed presterende RB Leipzig  op het programma.  Wij zullen uiteraard op ons twitter kanaal aandacht besteden aan beide duels. morgen staat er ook een prachtig affiche op het programma. in het Estadio Santiago Bernabéu gaan  titelkandidaten Real Madrid  en Paris Saint Germain de strijd met elkaar aan.  We gaan nog even kort  in op de Nederlandse clubs in europa zo speelt onder andere Feyenoord tegen het Servische Partizan  Belgrado. en Vitesse speelt in de eigen Gelredome tegen het grote  AS Roma van trainer José  mourinho.

misdragende voetbalsupporters  

We moeten het natuurlijk ook nog even hebben over de gebeurtenissen van vrijdagavond. waarbij een gedeelte van de Vitesse supporters zich misdroegen. door vuurwerk op het veld te gooien de scheidsrechter maakte de enige juiste beslissing namelijk de wedstrijd staken.

 

Voetbal op Zaterdag emotie en voetbal ligt dicht bij elkaar, laatste seizoen clubicoon Leon Bot en derby IJsselmeervogels – SV Spakenburg.

 

Na de gestaakte wedstrijd tussen Vitesse en Sparta Rotterdam konden we ons gaan richten op de degradatie kraker in de Jack’s League  voorafgaande aan de wedstrijd  tussen   Kozakken Boys  en Ijsselmeervogels was Het verschil  slechts één punt. Een duel waar    veel mensen zich voorafgaand enorm op verheugde.  het was een   duel vol passie en strijd  en een prachtig decor.   op sportpark de Zwaaier, waar  de Q-side  zijn 35-jarige jubileum vierde, Aan De sfeer ontbrak het dan ook zeker niet op een  kolkend sportpark won kozakken Boys in de extra tijd  met 2-1 van Ijsselmeervogels. Na een heerlijke individuele actie van spits Johnny Lommers,  wat een fantastische goal was dat!

 

Een moment waarbij ik  als beheerder van deze  website, ineens weer even kort besefte waarom ik dit ook alweer doe.   ik raak  nog steeds wel eens geëmotioneerd bij mooie acties of de beleving langs de lijn.Beter weer voor een  klassieke zaterdag amateurkraker kon men niet wensen. met een  mooi spandoek en genoeg meegereisde uitsupporters waren er  voldoende ingrediënten   voor een heerlijk  voetbal gevecht in de goede zin van het woord.

Eerder deze week maakte Kozakken Boys held  leon bot bekend dat hij na dit seizoen afscheid nemen zal van Kozakken Boys na jaren van trouwe dienst.Bot is sinds 1 juli 2010 speler van de Werkendamse hoofdmacht, hij kwam destijds over van LRC Leerdam. Daarvoor speelde Bot in de jeugd en het eerste elftal van VV Sliedrecht. De Sliedrechter debuteerde op 2 oktober 2010 bij Kozakken Boys, in de uitwedstrijd tegen ASWH. Het duel eindigde destijds in 2-2. Bot debuteerde onder huidig interim-trainer Michel Langerak. Het moment om de knoop door te hakken heb ik heel wat weken voor mezelf uitgesteld, maar met pijn in het hart heb ik besloten om na dit seizoen te stoppen met voetballen”, vertelt Bot op de website van de Werkendamse club.

“Twaalf jaar geleden kwam hij bij de club en speelde afgelopen weekend speelde hij zijn 300ste  officiële duel .Jarenlang stond alles in het teken van voetbal zonder ook bijna maar te beseffen dat dit ooit gaat stoppen, en toch is dan ineens het moment daar. De combinatie met mijn baan bij Outfit Company Wear, waar steeds meer de focus op is gekomen, was doordeweeks al ‘rennen en vliegen’, maar het aanstaande vaderschap gaat helemaal het nodige veranderen. Daarom is nu het moment gekomen om deze beslissing te nemen.”   als liefhebber van het spelletje zeg ik vanaf deze plaats, ontzettend jammer dat je ermee stopt Leon,  je bent een speler met echte winnaars mentaliteit en gaat in het veld voor elke meter. Zo was ook afgelopen zaterdag meerdere keren te zien.

 

voetbaluitslagen-nickdeheus.nl is vanavond aanwezig bij de derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg. De laatste derby tussen rood en blauw is alweer 2,5 jaar geleden. De coronapandemie gooide voor vier derby’s roet in het eten. Ook deze derby werd van het programma gehaald, maar vindt nu dus toch doorgang.  Sinds de oprichting van beide clubs wordt dinsdagavond de 84e competitiederby gespeeld. In de 83 eerder gespeelde derby der derby’s stapte Spakenburg 26 keer als winnaar van het veld. 23x werden de punten gedeeld en 34 wonnen De Vogels zo is te lezen op de website van de thuisploeg.

Scheidsrechter Lorenzo Cairo is aangesteld door de KNVB om de derby in goede banen te leiden.  Hij fluit vanavond om 20:00 uur voor het beginsignaal, geassisteerd door de heren Roy Westenberg en Wouter Linders.  Jorn te Kloeze is aangesteld als vierde official. Voor scheidsrechter Lorenzo Cairo is het gelijk een mooie afsluiting van zijn scheidsrechters carrière.  Cairo staat bekend als een leidsman die graag door wil laten spelen waar mogelijk. Het belooft dus een mooie derby te gaan worden. Laten hopen dat het ook buiten het speelveld rustig zal blijven.