Selecteer een pagina

Na de gestaakte wedstrijd tussen Vitesse en Sparta Rotterdam konden we ons gaan richten op de degradatie kraker in de Jack’s League tussen voorafgaande aan de wedstrijd nummer 17  Kozakken Boys tegen nummer 15 Ijsselmeervogels Het verschil was slechts één punt. Een duel waar voetbaluitslagen-nickdeheus.nl zich als echte liefhebber enorm op verheugde.Een duel vol passie en strijd decor sportpark de Zwaaier, waarbij de Q-side Werkendam zijn 35-jarige jubileum vierde, Aan De sfeer ontbrak het dan ook zeker niet op een kolkende Zwaaier won kozakken Boys in de extra met 2-1 van Ijsselmeervogels. Na een heerlijke individuele actie van spits Johnny Lommers, In de zestien meter kapt de spits zijn tegenstander uit en schuift hij de bal in de verre hoek, 2-1 wat een fantastische goal.

 Een moment waarbij ik Nick de Heus als beheerder van deze succesvolle website, ineens weer even kort besefte waarom ik dit ook alweer doe, al bijna 18 jaar lang. Ondanks het feit dat ik zeer professioneel met mijn website bezig, raak ik uiteraard nog steeds wel eens geëmotioneerd bij mooie acties of de beleving langs de lijn, uiteraard duurt deze emotie maar enkele secondes, want ik wil en moet professioneel zijn. Vooral als je op vrijdag toestemming krijgt van het bestuur om de wedstrijd van bovenaf te mogen bekijken!!! Een plek waarbij ik volledig overzicht heb over het speelveld zodat ik ook de speelwijze van beide ploegen eventueel mee kan nemen in mijn zelfgeschreven wedstrijdverslagen.

Beter weer voor een klassieke zaterdag amateurkraker kon men niet wensen. mooi spandoek en genoeg meegereisde uitsupporters moesten voldoende ingrediënten zijn  voor een heerlijk  voetbal gevecht in de goede zin van het woord.  Vanaf minuut 25 kwam eindelijk de vlam in de pan. Jubilaris Leon Bot kopte in zijn 300ste duel voor Kozakken Boys niet geheel ongelukkig raak. De doelman van IJsselmeervogels verkeek zich namelijk lelijk op de inzet.Na de voorsprong het spel kabbelde het spel wat door, maar was het toch weer Kozakken Boys dat het heft in handen nam. Een overtalsituatie werd niet goed uitgespeeld, maar kwam nog wel tot een droge knal richting de kruising. Echter, de pegel van Tarik Fagrach was een prooi voor de sluitpost van de Vogels. 

In de tweede helft moest IJsselmeervogels iets meer van zich laten zien, maar de bezoekers konden ook in het tweede bedrijf geen vuist maken. Het was wachten op persoonlijke fouten van de Werkendammers en na een uur spelen was één fout een feit. Een te zachte kopbal op de doelman zette Ijsselmeervogels alleen voor de keeper. Het buitenkansje werd niet benut.De volgende kans was wel een voltreffer. Een hoekschop werd verlengd en viel zomaar bij de tweede paal binnen.  De overige twintig minuten was niet te voorspellen welke ploeg het overwicht zou pakken. Intussen beginnen de fans van de thuisploeg zingend te vragen om Johnny Lommers.  De klok tikt maar door en dan ineens gebeurt er dit :  Johnny Lommers werd weggestuurd. Met een rush van 30 meter richting het vijandelijke doel en met uiterste inspanning kapte hij de doelman uit en schoot met links in de verre hoek. De Zwaaier ontplofte.

Eerder deze week maakte Kozakken Boys held  leon bot bekend dat hij na dit seizoen afscheid nemen zal van Kozakken Boys na jaren van trouwe dienst.Bot is sinds 1 juli 2010 speler van de Werkendamse hoofdmacht, hij kwam destijds over van LRC Leerdam. Daarvoor speelde Bot in de jeugd en het eerste elftal van VV Sliedrecht. De Sliedrechter debuteerde op 2 oktober 2010 bij Kozakken Boys, in de uitwedstrijd tegen ASWH. Het duel eindigde destijds in 2-2. Bot debuteerde onder huidig interim-trainer Michel Langerak. Het moment om de knoop door te hakken heb ik heel wat weken voor mezelf uitgesteld, maar met pijn in het hart heb ik besloten om na dit seizoen te stoppen met voetballen”, vertelt Bot op de website van de Werkendamse club.

“Twaalf jaar geleden kwam hij bij de club en speelde afgelopen weekend speelde hij zijn 300ste  officiële duel .Jarenlang stond alles in het teken van voetbal zonder ook bijna maar te beseffen dat dit ooit gaat stoppen, en toch is dan ineens het moment daar. De combinatie met mijn baan bij Outfit Company Wear, waar steeds meer de focus op is gekomen, was doordeweeks al ‘rennen en vliegen’, maar het aanstaande vaderschap gaat helemaal het nodige veranderen. Daarom is nu het moment gekomen om deze beslissing te nemen.”   als liefhebber van het spelletje zeg ik vanaf deze plaats, ontzettend jammer dat je ermee stopt Leon,  je bent een speler met echte winnaars mentaliteit en gaat in het veld voor elke meter. Zo was ook afgelopen zaterdag meerdere keren te zien.

En na een korte  periode van even gezellig netwerken in de bestuurskamer en kantine van kozakken Boys zagen wij Feyenoord met 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. Op zondag was er weinig ruimte voor live verslag van betaald voetbalwedstrijden, wij waren namelijk aanwezig bij de topper in de derde divisie tussen GVV Unitas en Groene Ster Eindstand 1-1. Bij thuiskomst zegen wij dat Ajax met 3-2 won van een strijdbaar RKC Waalwijk. Morgenavond is voetbaluitslagen-nickdeheus.nl aanwezig bij de derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg dit duel kunt u uiterraad live bij ons volgen via twitter.