Selecteer een pagina

Ondanks het feit dat voetbaluitslagen-nickdeheus.nl tegenwoordig een bom volle agenda kent moet er natuurlijk wel even ruimte worden gemaakt voor een openhartig Interview met kersverse international; Daniëlle Kortlever. De week van Daniëlle is goed gevuld zo blijkt! Des te meer redenen om eens een keer uitgebreid met Daniëlle te spreken. Ik werk als fysiotherapeut bij FysioPP in Vuren. Naast het werken voetbal ik 3x in de week bij GVV Unitas en speel ik in de zaal bij ZVG. Verder doe ik leuke dingen met vriendinnen en familie.

Is zaalvoetbal te combineren met veld voetbal op eredivisie niveau?  

De combinatie zaal en veldvoetbal  staat vaak ter discussie, voor Daniëlle is hier echter totaal geen spraken van  Op dit moment spelen we met Unitas in de derde klasse en vind ik het prima te combineren met ZVG op eredivisieniveau. Wel merk je het op zaterdag op het veld in de benen wanneer je op vrijdag een zware wedstrijd hebt gespeeld. Maar tot nu toe vind ik het bij mezelf prima gaan. Vorig jaar rond deze tijd kreeg ik inderdaad het bericht dat ik geselecteerd werd voor Oranje om mee te komen trainen. Dit was natuurlijk supergaaf. Vervolgens werd ik in de volgende ronde weer uitgenodigd en mocht ik eind 2021 mee naar Wit-Rusland voor de EK-kwalificatie. Dit was supergaaf en leerzaam om mee te maken! Op het moment van het bekend maken van de selectie, werd het natuurlijk door iedereen gedeeld en geplaatst op Facebook en Instagram. Zeker in die tijd heb ik veel berichtjes gekregen met felicitaties en succeswensen.

 

Zaalvoetbal is nog helemaal niet bekend qua toeschouwers en beleving, gaat dit ooit veranderen?

Ik hoop dat het zaalvoetbal steeds populairder gaat worden en dat het in Nederland meer gaat ontwikkelen. Als je kijkt naar andere landen is dat veel meer aanwezig en hopelijk gaat dat in Nederland ook veranderen.Bij Oranje is het allemaal wat duidelijker en professioneler qua organisatie en trainingen. We hebben allemaal dezelfde regeltjes, lopen in dezelfde kleding en alle randzaken zijn nog beter geregeld dan bij ZVG, waar dit allemaal ook zeker prima geregeld is. We komen niks tekort.

Zou je ooit van voetbal je werk willen maken?

Dat is een mooie droom! 🙂 Ik hoop dat ik voorlopig nog niet hoef te kiezen 🙂. Eerlijk gezegd weet ik het niet zo goed als ik zou moeten kiezen. Qua niveau zou ik voor het zaalvoetbal kiezen omdat hier meer uitdaging in zit.

 

ZVG heeft nog geen vaste trainingsavond zou dit wat je betreft moeten veranderen?

Absoluut. Als we met ZVG mee willen gaan doen bovenin en meer stappen willen maken dan we nu doen, zouden we zeker een vaste trainingsavond moeten gaan hebben. Op het veld trainen is toch anders dan in de zaal. We kunnen nog veel leren en daar zijn trainingen voor nodig.

 

Er is maar weinig tot geen media aanwezig bij wedstrijd van ZVG hoe vindt je dit?

 Ik hou me daar zelf niet zo mee bezig. Ik vind het leuk wanneer er foto’s worden gemaakt om terug te kijken na de wedstrijd. Aangezien er geen publiek mocht zijn, worden de wedstrijden nu ook gefilmd, wat leuk is voor mensen thuis die naar de wedstrijden kunnen kijken.

Je broer is Assistent-trainer vind je dat soms niet vervelend?

Nee zeker niet. Wanneer ik aan het voetballen ben heb ik eigenlijk niet eens door dat Mark mijn broer is. Op dat moment is hij gewoon de assistent-trainer en zo houden we dat ook! Ik vind het erg leuk dat hij zo betrokken is bij het team!

Foto website ZVG/Cagemax tekst Nick de Heus