Selecteer een pagina

in Portugal speelde Benfica en Ajax gisteravond op een  niveau van wereldklasse met 2-2 gelijk in het Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz)door doelpunten van Haller (26/ed)  Tadic (18)   Haller (29) en Jaremtsjoek (72).  De return in Amsterdam is op dinsdag 15 maart zet deze maar vast groot in uw agenda.Onder toeziend oog van maar liefst 17.686 toeschouwers spelende beide ploegen zeer aanvallend voetbal. Ook de scheidsrechter van dienst de heer  Vincic verdiend grote complimenten voor de manier waarop hij de wedstrijd tot een goed einde heeft weten te brengen, In een duel waarin werkelijk van alles gebeurde.

 

Er wordt ook weer volop gevoetbald in de Europa league en de conference league. We zoomen als eerste even in op de Nederlandse clubs. PSV wacht de tweede ontmoeting met het Israëlische macabbi-tel-Aviv. De Eindhovenaren wisten in het Phillips stadion nipt met 1-0 te winnen door een doelpunt van Cody gakpo.

Vitesse wacht in de GelreDome een ontmoeting met het Oostenrijkse Rapid Wien.  de ploeg van trainer Thomas Letch leed in Oostenrijk een 2-1 nederlaag. Maar er is in Arnhem dus nog genoeg om voor te spelen. In het weekend wacht de Arnhemmers de Gelderse derby tegen rivaal NEC. PSV wacht een uitbeurt op het kasteel tegen Sparta Rotterdam, de kasteel club maakte overigens eerder deze week bekend dat Maurice Stein volgend seizoen het stokje over neemt van Henk Fraser.

Feyenoord en AZ hebben deze periode geen Europese verplichtingen, zij staan aanstaande zondag pm 12:15 tegen over elkaar in het AFAS Stadion. Dat beloofd een mooie wedstrijd te gaan worden, onder leiding van scheidsrechter Higler zullen de teams gaan uitvechten hoe de stand van zaken voor de rest van het eredivisie seizoen eruit zal gaan als je praat of aanhaken of afhaken op de ranglijst, AZ wil graag naar de top en Feyenoord wil graag plek 2 in zicht en misschien is er zelfs nog wel meer mogelijk voor de ploeg uit Rotterdam zuid. Al lijkt Ajax in de Nederlandse ereidivisie een hele stabiele ploeg.  Het zou uiteraard  het allermooiste zijn als de eredivisie pas op de laatste speeldag beslist zou worden. 

Op zaterdag beginnen wij om 14:30 met een live verslag van de wedstrijd tussen en Sleeuwijk, direct na afloop van de wedstrijd zullen zoals u van ons gewent bent tussen 16:30 en 17:00 de uitslagen landelijk en regionaal op onze website te vinden zijn.Vanaf 18.45 de aandacht weer gaan naar het voetbal, waarbij u uiteraard ook dit weekend veelvuldig wedstrijden kunt volgen op ons officiële twitter account.