Selecteer een pagina

Na een goed gesprek met Harry Vogelaar (directeur) van syndion over de opstart van mijn website, het professionaliseren hiervan, En…. Natuurlijk kwam ook het algemene maatschappelijke doel van het ATC Sleeuwijk even kort aanbod. Vervolgens maakte wij Rond de klok van 17:00 uur, dankzij taxi berm uit Hank (NB) de reis naar Veenendaal. Na een goede en vooral warme ontvangst waren wij om iets over half acht getuigen van een werkelijk heerlijke degradatiekraker die uiteindelijk met 2-1 gewonnen werd door de ploeg van Gery Vink door doelpunten van Mitchel Willems (16) tom Oostinjen (21) en Jordi Bitter (46).

 

Een mooie wedstrijd was het bepaald niet, maar dat wordt ook niet verwacht van wedstrijd zoals deze. Het was vooral negentig minuten lang met veel passie, strijd en een hele hoge intensiteit naar voren voetballen met als resultaat gigantisch veel persoonlijke duels. Scheidsrechter Bronsvoort, liet overigens waar mogelijk lekker door spelen. Ook het publiek wat massaal naar sportpark panhuis was gekomen bemoeide zich lekker met alles wat er gebeurde op het veld.  Het eerste gevaar komt van de thuisploeg als Na vijf minuten Adham el Idrissi ruim over de Goal van Julian Prinsen schiet.   En na een kwartier is daar de openingstreffer: Na een korte corner van Mike van de Laar gaf Daniël van Son de bal strak voor bij de tweede paal, waar Mitch Willems vogelvrij hard en binnenkopte. Na 21 minuten is de stand alweer gelijk als Tom Oostinjen een vrije trap door de muur in de korte hoek weet te plaatsen. Die had de doelman zo op het oog toch moeten hebben op dit niveau, bovendien mag een bal natuurlijk nooit dwars door de muur komen.  En in de extra tijd van de eerste helft die overigens twee minuten bedroeg wist GVVV nog met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken ook!!! Door een doelpunt Jordi Bitter, hij schoot de bal van dichtbij hard tegen de touwen.   

In de 2e helft doen beide  ploegen er nog een schepje boven op nog feller nog sneller en nog meer duels.  Met als resultaat dat er nog maar weinig serieuze kansen of kleine mogelijkheden gecreëerd worden. Gert Peter de Gunst kan overigens niet mee in het fanatieke spelletje van de thuisploeg en is steeds vaker te laat in de belangrijke duels om gevaarlijke situaties te voorkomen daarentegen vergeet GVVV zichzelf te belonen waardoor het tot de allerlaatste minuten van de wedstrijd spannend bleef. Na het laatste fluitsignaal was de uitlanding dan ook ontzettend groot in het GVVV Veenendaal kamp.

Direct na de wedstrijd maakte wij zo snel mogelijk weer de reis terug naar brabant om de laatste minuten van de Champions League wedstrijden ook nog even mee te pikken.  In het Estadio de la Cerámica speelde Villarreal met 1-1 gelijk tegen Juventus, Chelsea won op het eigen Stamford Bridge met 2-0 van het Franse Lille.