Selecteer een pagina

Dit keer begon het voetbalweekend van voetbaluitslagen-nickdeheus.nl pas op zaterdag Storm Eunice gooide het Nederlandse voetbal volledig plat op vrijdagavond.  De topper tussen ZVG en ZVV EDE kon hierdoor begrijpelijkerwijs geen doorgang vinden. De wedstrijd van de week was Woudrichem – Altena, op een koud sportpark het bolwerk werd een vooral spannende wedstrijd met veel passie en strijd afgewerkt waarbij de wind een zeer belangrijke rol speelde. De derby tussen Woudrichem en Altena leek te gaan eindigen in 1-1. Tot Patrick Zwart er in de slotminuut nog een laatste voorzet uitgooide en de in de lucht hangende Johnny Schouten de voet nog tegen de bal kreeg en keeper Aljan Dekke wist te verschalkte door de 1-2 tegen de touwen te schieten.Uiteraard nemen wij uw ook vandaag weer even mee naar de gebeurtenissen op de andere velden : Kozakken Boys  pakte een punt in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys (0-0) Stedoco won met 3-0 van Staphorst, op sportpark  de hanen weide wist Achilles Veen de Jodan  Boys met 2-0 te verslaan. in de 1e klasse C verloor Almkerk opnieuw ditmaal met 0-3 van WNC, GRC 14 verloor met 0-3 van huizen en  het Sliedrecht van Dennis van der steen won met 1-2 van Woudenberg, met deze overwinning nadert Sliedrecht huizen tot op een punt. 

De derby kwam in woudrichem kwam   maar moeizaam op gang.  Beide ploegen waren zoekende en hadden daarbij ook nog eens te maken met een moeilijk bespeelbaar veld.  De thuisploeg kwam zeer goedkoop op een 1-0 voorsprong nadat Altena doelman Rob de Groot gruwelijk in de fout  ging, uitzonderlijk te noemen voor een keeper met zijn kwaliteiten. een terugspeelbal van Jovanni van Maastricht werd volledig verkeurd in geschat door de groot en trapte vervolgens volledig over de bal heen.  In de serie Bassie en Adriaan zouden ze gezegd hebben, een foutje moeten kunnen, ha ha ha.  De derby is los kan Woudrichem doordrukken of kunnen de nieuwendijkers veerkracht tonen, dat laatste is het geval, het wordt een fantastisch gevecht met heel persoonlijke duels.

Na de 1-0 kreeg Woudrichem nog een beste kans met Dillis de Vries, maar die werd net buiten de zestien onderuitgehaald door Corné van Rosmalen. Scheidsrechter Uitterhoeve hield het gelukkig voor Van Rosmalen bij een gele kaart, een gele kaart waar je zeker over kunt discussiëren, langs de werd dit ook ouderwets gedaan. Op het half uur had Altena de schade gerepareerd, nadat Jorik Zuidweg vanaf dertig meter fraai uithaalde voor de 1-1. In de tweede helft nam Altena het  het heft nadrukkelijk in handen. Al direct moest keeper Aljan Dekker met de hak een treffer van Patrick Zwart voorkomen. Wat volgde was een snerpend schot van Jovanni van Maastricht, dat net langs de kruising zwierde en een poging Jamiro Libretto werd nog net geblokt voor de doellijn. Aan de andere kant spatte een poging van Rick Naaijen op de vuisten van keeper Rob de Groot. Het overwicht bleef wel voor de Nieuwendijkers.

Halverwege de twee helft vergat Johnny Schouten twee keer keeper Dekker te verschalken. Nadat een poging van Patrick Zwart ook fraai gestopt werd door de Woercumse sluitpost, leek het op een deling af te stevenen. Tot in de slotminuut de bal voor de voeten van Zwart belandde. Hij gooide er een vlijmscherpe voorzet uit en de inkomende Schouten verschalkte Dekker met de fraaie 1-2.

agenda komende week 

we beginnen de week met Keuken kampioen divisie voetbal waar Jong AZ en NAC breda elkaar treffen.Aanstaande donderdag zal er een interview met  Alexander McDermott plaats vinden nu nog altena, maar volgend seizoen te bewonderen in de club kleuren van GVV Unitas. GVV Unitas dat gisteren overigens verassend verloren van Hollandia met maar liefst 0-3.aankomend weekend   speelt Altena opnieuw een derby, op eigen veld is dan Sleeuwijk om 14:30 de tegenstander. Voor Woudrichem wacht een uitwedstrijd tegen Heukelum.

Morgen (Dinsdag 22 februari) is voetbaluitslagen-nickdeheus.nl aanwezig bij de inhaalwedstrijd tussen GVVV en IJsselmeervogels. Ook staan De volgende wedstrijden in de Achtste finales UEFA Champions League op het programma  met op Woensdag Benfica – Ajax. Wederom wordt er midweeks gevoetbald in de  Premier League met ondernemer Liverpool – Leeds United. en we sluiten de week  af met Europa league en UEFA Europa Conference League met PSV en Vitesse in actief namens Nederland.Het voetbalweekend start ook komend weekend traditiegetrouw met zaalvoetbal, om 20:45 spelen de dames van ZVG/Cagemax een thuiswedstrijd tegen TPP/Feyenoord Futsal.