Selecteer een pagina

ZVG/Cagemax – FC Marlene en Olympische winter Spelen

 

Na een drukke week met de strijd om de TOTO KNVB beker stond er vanaf vrijdag 11 Februari weer een bom vol sportweekend op de kalender met heel veel voetbal en links en rechts ook proberen om de Olympische winter Spelen in Peking 2022 te volgen.  Een tot nu toe zeer succesvolle Olympische winter Spelen mogen we wel stellen, Nederland staat momenteel op de vierde plaats in de Medaille spiegel.

Voetbaluitslagen-nickdeheus.nl maakte eerder deze week bekend dat wij ook volgend seizoen als fotograaf in sporthal de oosterbliek te vinden zal zijn om mooie plaatsjes vast te leggen voor de wedstrijden van zowel heren als dames. Zo waren wij ook afgelopen vrijdag weer getuigen van een heerlijke zaalvoetbal gevecht waarbij de ploeg van Johan van der hoek en Mark kortlever wederom veerkracht toonde door terug te komen van een achterstand. Na twee keer twintig minuten was de Eindstand 2-3.De start van de wedstrijd was dramatische te noemen en bijna eredivisie onwaardig. Desondanks was de eerste grote kans voor de thuisploegPatricia Looijen kwam na een prima onderschepping oog in oog met de keepster van FC Marlene die haar doel vervolgens schoon wist te houden.

Vanaf dat moment kwam ZVG/Cagemax  wat beter in de wedstrijd en werd het voor het publiek na een  lange periode van  afwezigheid volop vermaakt. In een hoog tempo werd het uiteindelijk een mooi voetbal gevecht en maakte beide ploegen weer eens reclame voor de eredivisie voor vrouwen in de zaal.De gemiste kansen kwamen de Gorinchems dames opnieuw duur te staan want aan de andere kant worden de kansen wel benut,FC Marlene komt op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Simone hand.  ZVG/Cagemax raakte gelukkig voor de aantrekkelijkheid van de wedstrijd totaal niet in paniek en na een snelle counter was het Kayla van den Boomgaard die na een goed uitgevoerd een-tweetje met Eline Dekker de trekker overhaalde: 1-1.

In de tweede helft zien we een scherp en zeer overtuigend ZVG/Cagemax Gedurende de tweede helft beet ZVG/Cagemax steeds brutaler van zich af. Halverwege de tweede helft viel uiteindelijk de beslissing door een doelpunt van Aaike verschoor, Waar eerder ZVG/Cagemax  via Sanne Brand op voorsprong moeten komen. Nog geen minuut zuivere speeltijd later was het wederom Verschoor die vanuit een identieke counter de trekker overhaalde: 1-3.

 

ZVG/Cagemax zou ZVG/Cagemax niet zijn als het gewoon doorgaat met het spelen van een eigen spelletje opzoek naar een goed resultaat.Zelfs Marloes Blom ging zich als mee voetballende keepster steeds meer met het spel bemoeien in hele positieve zin zelfs, al loop je natuurlijk altijd een groot risico.  ZVG/Cagemax kwam zelfs nog dichtbij een punt, Blom was na een knappe actie het eindstation van een goed uitgespeelde aanval in overtal situatie: 2-3.In de slotminuut was Kayla van den Boomgaard nog dichtbij de gelijkmaker, maar haar schot belande in het zijnet.

Kozakken Boys – De treffers, agenda komende week

 

Op zaterdag was de wedstrijd van de week: Kozakken boys – De treffers na een lange periode van oefenwedstrijd was het weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd.  Helaas was het geen wedstrijd waar we nog jaren over zullen praten, het woord spannende wedstrijd was meer op zijn plaats.

Het eerste half uur kan vooral worden omschreven als een stroperig schouwspel. Weinig kansen voor de beide ploegen ook het niveau is bepaald niet om over naar huis te schrijven.als klap op de vuurpijl is het dan ook nog eens bijzonder koud op sportpark de zwaaier.  In een wedstrijd Waarin Kozakken Boys nog de meeste speldenprikjes uitdeelde. Toch waren de Werkendammers uiteindelijk de gelukkigste van de twee waarbij een gelijkspel zeker gezien het wedstrijdbeeld eerlijker zou zijn geweest.

Vlak voor rust sloeg de thuisploeg toe. Een assist van Thomas Marijnjssen betekende een doelpunt voor Johnny Lommers. Met een 1-0 voorsprong mocht de ploeg van de helaas afwezige Michel Langerak de kleedkamer opzoeken. in tweede helft moesten de bezoekers uit Groesbeek meer initiatief tonen en dat deed het dan ook!!!  de vraag luid dan direct, in welke vorm kan kozakken Boys weerstand bieden.  na een bijzonder slordig begin ontstaat er  mooie gelijkgaande strijd. Ook langs de lijn gaat het publiek zich steeds meer bemoeien met de wedstrijd in de goede zin van het woord. Een veneinig afstandschot en een kopbal die maar rakelings naast de paal belandde waren de eerste wapenfeiten voor de nummer vier van de JACK’S LEAGUE ( in het verleden noemde men deze competitie 2e divisie).

In de 58ste minuut zorgt Teije ten Den voor de toch wel verdiende gelijkmaker, de ploeg van hoofdtrainer Jan de Jonge laat in deze fase duidelijk zien waarom ze momenteel vierde staan op de ranglijst. Met een zeer hoge balcirculatie wordt de ploeg van kasje naar de muur gestuurd. Na het doelpunt bleven de Groesbekers aanvallen en de verdediging van de Werkendammers onder druk zetten. De aanvalsstorm ging liggen, maar Kozakken Boys had in deze fase geen antwoord op het goede spel van de treffers.Na een legio kansen in de slotminuten voor Kozakken Boys was het dan eindelijk raak.  Uit een corner was het Tarik Fagrach die  Kozakken Boys op een 2-1 voorsprong kopte.

Ook komende week heel veel voetbalwedstrijden op de kalender te beginnen vanavond met de laatste wedstrijd in de Keuken kampioen divisie, ook in de Primera División en serie A wordt vanavond wederom gevoetbald. Vanaf dinsdag 15 Februari staan de Achtste finales in de UEFA Champions League op het programma. Ajax komt deze periode nog niet in actie, hun eerste volgende wedstrijd staat gepland voor Woensdag 23 Februari. In het Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz) staan dan Benfica en Ajax tegen over elkaar in een hoogstwaarschijnlijk kolkend stadion.Aanstaande zaterdag 17 Februari, staan de volgende wedstrijden in de Europa league en UEFA Europa Conference League gepland. In de europa league is op papier is, FC Barcelona Napoli het mooiste duel van de avond. In de UEFA Europa Conference League komen PSV en Vitesse in actie namens Nederland, helaas allebei om 18:45, dat wordt lastig combineren.