Selecteer een pagina

Ook afgelopen week werd voetbaluitslagen-nickdeheus.nl weer massaal bezocht uiteraard zijn wij ontzettend trots op.  Na een redelijk rustige week wat betreft het aantal wedstrijden stond op woensdagavond de eerste halve finale van de Afrika Cup op het programma. Een wedstrijd waarbij Senegal  zich voor de derde keerWist te plaatsen voor de finale van de Afrika  Cup door in Yaoundé met 3-1 te winnen  van Burkina Faso. Door doelpunten van onder andere  Abdou-Lakhad Diallo Cheikh Ahmadou en Bamba Mbacke Dieng.

Senegal was sterker en kreeg voor de rust twee keer een strafschop.Beide werden echter ingetrokken.Burkina Faso stelde er een kans voor Bandé tegenover. Met een schot in de kluts maakte Diallona in de 1-0.Burkina Fasomaar  Senegal werd steeds gevaarlijker.Gueye gleed op aangeven van Mané zelfs de 2-0 binnen.Met een zeer knap knietje brachtTouré de spanning terug,maar uitblinker Mané de aanvaller van (Liverpool) besliste het duel. Op de Donderdagavond 3 februari, de twee halve finale in de persoon van Kameroen – Egypte in het Stade Omnisport Paul Biya plaatste de ploeg van Carlos Manuel Brito Leal Queiróz zich voor de finale na een matig duel waarbij met name passie, strijd en emotie de boventoon voerde.

Kameroen voerde  de druk op.Dat leidde  tot een kopbal op de lat van Ngadeu.Het Egypte van de ongelukkig spelende Salahzette daar bitter weinig tegenover. Zo was het niveau van alle wedstrijden niet altijd om over naar huis te schrijven, maar de spanning en de strijd maakte keer op keer veel goed.   Gisterenavond zondag 6 Februari was het Stade Omnisport Paul Biya het decor van de finale.  Na 120 minuten voetbal was er nog altijd geen winnaar dus moest een strafschoppenreeks een winnaar aanwezen.  Sadio Mané  zorgde voor grote vreugde nadat hij de laatste penalty benutte.

Eerder op de dag wist Portugal in Amsterdam hun Europese titel in   het zaalvoetbal te prolongeren door met 4-2 te winnen van Rusland.Door doelpunten van Paço (19)    Sokolov (10)    Bruno Coelho (27)   Afanasejev (13)    André Coelho (32)      Pany Varela (40) .

 

Ook werd er weer gevoetbald in alle reguliere competities in binnen- en buitenland. Waarbij in Spanje het FC Barcelona van Frenkie de Jong de vierde Plaats overgenomen heeft van Atlético Madrid wat in Camp Nou met 4-2 ten onder ging.  In eigen land troffen op zaterdagavond PSV en AZ elkaar een wedstrijd die je ook kunt beoordelen als een sleutelduel in de strijd om de titel.  PSV begon sterk en overtuigend maar kon uiteindelijk niet mee in het spel van AZ, en als je dan ook nog eens meerdere persoonlijke fouten gaat maken…. Ja dan wordt het toch echt een lastig verhaal.  Na 90 minuten stond de Eindstand van 1-2 op het scorebord in het Philips Stadion.

Op zondag 6 februari begon de voetbal dag alweer Om 12:15 stond de derby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam op het programma, helaas is het nooit een echte derby geworden. De ploeg uit Rotterdam zuid kwam al heel erg vroeg op een 1-0 voorsprong en had daarna de volledige controle over de wedstrijd die uiteindelijk met 4-0 werd gewonnen. Ook Ajax had een gemakkelijke middag in de eigen Johan Cruijff arena werd Heracles Almelo met 3-0 verslagen.   Kort na de wedstrijd werd plotseling het vertrek van | (Directeur voetbalzaken) Marc Overmars bekend gemaakt.  deze reden van plotselinge vertrek zou gaan om Grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s. Afschuwelijk te noemen natuurlijk, Edwin van der sar zou naar verluidt al volop bezig met een opvolger, terug naar het voetbal!

Onderin de eredivisie stond de kraker tussen Willem ll en RKC op het programma, deze wedstrijd werd gewonnen door de tilburgers waarmee het weer iets meer lucht heeft gekregen.

Uiteraard is er ook aandacht  voor de  olympische winter spelen  met  zojuist GOUD voor Ireen Wüst op de 1500 meter in Peking. En pakt daarmee   haar zesde gouden medaille.

amateurvoetbal

Op zaterdagochtend maakte GRC 14 uit Giessen hun nieuwe hoofdtrainer bekend in de persoon van Mark Kroese hij komt over van ONI.  Voetbaluitslagen-nickdeheus.nl kon zelf niet aanwezig zijn bij de presentatie van de hoofdtrianer vanwege de reis na Spakenburg waar wij om 15:00 verslag zouden doen van de oefenwedstrijd tussen Spakenburg en Kozakken Boys. Dit duel werd overigens gewonnen door de werkendammers door een doelpunt van Elvio van Overbeek na een voorzet Leandro Resida.

 

Ook dit weekend  gebeuren er  weer van alles in zake spelers die hun club gaan laten in het amateurvoetbal zo maakte Alexander McDermott afgelopen donderdag zijn transfer naar Unitas zondag bekend. De jonge talentvolle centrale verdediger kwam eerder uit voor Kozakken Boys en ASV Arkel.