Selecteer een pagina

Het weekend begon met de alles beslissende wedstrijd tussen Nederland en Servië op het EK zaalvoetbal in het ziggo dome amsterdam. Gepresenteerd door Henry Wessels beter kunnen we het weekend niet beginnen denk ik zo, zeker geniet feit dat er weer publiek aanwezig mochten zijn bij sportwedstrijden/ evenementen tot 22.00 uur.Oranje kwam al snel op 1-0 door een puntertje van Martinus en na  een voorzet op maat van Mossaoui schoot Ceyar van dichtbij net naast.Viervoudig Kwartfinalist Servië kreeg prima kansen via Tomic en Prsic,maar die stuitten op de uitstekend reagerende keeper Kuijk, die daarmee wederom zijn kwaliteiten kon tonen. 

in de tweede helft kwam Nederland op 2-0 door een Eigen doelpunt van Rakic (23/ed) en zo leek alles volgens plan te gaan verlopen, want ondertussen was er ook nog niet bij de andere wedstrijd (die tussen  Portugal en Oekraïne. Een duel waarbij Oekraïne in ieder geval niet mochten winnen van de Portugezen, maar dan moest uiteraard zelf winnen of minimaal gelijkspelen,  Maar ineens gooit Portugal het tempo omhoog en Oranje gaat fouten maken met als resultaat veelvuldig onnodig balverlies.Binnen zes minuten was het drie keer raak voor de bezoekers door doelpunten van  Rajcevic, Ramic en Stojcevski. Tussendoor miste Bouzambou nog een strafschop.

Voetbaluitslagen-nickdeheus.nl was zaterdag na ruim 3 maanden in het weekend weer op locatie voor een live verslag van een oefenwedstrijd op de amateurvelden.  In hoornaar speelde Stedoco een verdienste wedstrijd tegen tegen UNA.   De ploeg van Frans Adelaar komt al na 4 minuten op achterstand door een doelpunt van Serhat Koç (kopbal) we zijn een kwartier onderweg als Benjamin van Wanrooij Assist levert op Guytano dos Santos (1-1). Na 22e is de Assist van Vincent Verheul Benjamin van Wanrooij tikte binnen (2-1).

in de 2e was het met name even een weerzien van voetballiefhebbers en bestuursleden waarbij ook wij van voetbaluitslagen-nickdeheus.nl erg benieuwd zijn naar wie de opvolger wordt van Frans Adelaar.  Maar het Stedoco bestuur wilde nog maar weinig loslaten.  Ondertussen ging de oefenwedstrijd uiteraard gewoon en na 77e minuten spelen zorgde Sten Senders voor een mooie Eindstand van 2-2 in boeiend oefenduel.

Ook werd er dit weekend weer gevoetbald in Afrika Cup waarbij Egypte doorgedrongen is tot de halve finales na verlenging met 2-1 van Marokko.     Marokko kwam uit een strafschop op voorsprong.Ashraf gleed de man in vorm Hakimi onbehouwen onderuit en Boufal   schoot vervolgens onberispelijk raak. De Egyptenaren lijken het allemaal wel prima te vinden onder leiding van  de Portugese coach Queiroz regelmatig over en speelden maar niet of nauwelijks iets klaar in de tweede helft  herpakte Egypte zich gelukkig voor het wedstrijd beeld Salah  tikte de 1-1 binnen en aan de overkant had doelman Gabaski een fraai antwoord op een kopbal van Aguerd.Een opleving  van Salah leidde tot de winnende goal; na zijn knappe actie scoorde Trézéguet.

Ook komende week hebben we weer een drukke agenda, we beginnen vanavond met de achtste finales in de Coupe de France waar om 21:15   Paris Saint-Germain OGC Nice tegen over elkaar staan. Morgenavond 1 Februari zijn wij aanwezig bij de oefenwedstrijd tussen Altena en GRC 14. De agenda voor aankomend weekend is nog niet helemaal definitief, dit vanwege het  feit dat de amateur-competities weer hervat zullen gaan worden.