Selecteer een pagina

Het was me weer een week TOTO KNVB beker  een vol competitie weekend in binnen en buitenland, EK zaalvoetbal  Afrika Cup en eredivisie zaalvoetbal (vrouwen).Het Nederlandse zaalvoetbal team maakte voor het eerst sinds 2014 zijn opwachting op een groot toernooi en dat ook nog eens in eigen land gepresenteerd door Henry Wessels mooier kan bijna niet. Het openingsduel is amper begonnen als Oranje op achterstand komt.  Vervolgens wordt het een mooie gelijkgaande wedstrijd met veel kenmerkende zaalvoetbal duels.

In de tweede helft was het snel 2-1: op aangeven van keeper Kuijk kopte Saadouni raak en Attaibi scoorde met een stiftje.Via een pegel van Bouzambou werd het 3-1 en na  e late 3-2 op deze maakte Nederland en Oekraïne hele goede reclame voor de zaalvoetbal sport. Helaas werd ook dit duel zonder publiek gespeeld. Desondanks kende de ploeg van Max Tjaden een droomstart op het EK voetbal wat overigens gehouden wordt in Amsterdam en Groningen Wetende dat de eerste volgende tegenstander Portugal was.

Het Nederlands zaalvoetbalteam kon vervolgens op het EK tegen Portugal niet voor een stunt kunnen zorgen. De wereldkampioen  was in Amsterdam met 4-1 te sterk. Het hoge bal- en bewegingstempo van de profs was Oranje te machtig. Maar ook in het tweede duel weet oranje heel veel weerstand te bieden en met vlagen zelfs verzorgt voetbal te spelen.Doelman Kuijk kon zich onderhouden en paktetwee schoten van Erick,zag Zicky naast punteren,maar was kansloos toen debal via Saadounis been afketste.Oranje kwam daarna enigszins onder de druk uit,maar nog voor de rust knalde Pany knap raak.

Kuijk maakte kort na rust een zeldzame fout bij een verre schuiver van Pany.Bouyouzan schoot na een prachtige verrelob op de lat van El Ghannouti nog raak in de rebound,maar Afonso schoot namens desterke Portugezen de 4-1 hard en overtuigend tegen de touwen, Aanstaande vrijdagavond staat de laatste poulewedstrijd tegen Servië op het programma bij winst is het Nederlands zaalvoetbal geplaatst voor de volgende ronde van het EK.

Waar ZVG/Cagemax vergat zichzelf te belonen en bovendien historie te schrijven door zich te plaatsen voor de halve finales van de landelijke bekerherstelden de dames zich afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd   tegen het Friese zv Libertas.  Echter kwam ZVG/Cagemax nog wel op achterstand maar was daarna vastberaden en met name scherp op de momenten dat de noodzaak daar was met uiteindelijk een 6-2 overwinning als eindresultaat.

de voetbalzaterdag  begon met het ontslag van Kozakken Boys hoofdtrainer Rick Adjei. vervolgens  was het FC Groningen wat verassend won van Vitesse met 1-3, SC cambuur speelde knap gelijk tegen AZ. PEC Zwolle weet ook weer wat winnen is, door de benutte strafschop van Bram van polen. In Tilburg verloor willem ll van een scherper FC Twente het enige doelpunt werd hier gemaakt door Sadílek.

Op zondag keek iedereen natuurlijk reikhalzend uit naar de wedstrijd tussen PSV en Ajax.  De openingsfase in de topper was voor Ajax, al leverde het overwicht nog geen kansen op.  Een zeer verdedigend PSV met momenten zelfs passief te noemen kreeg des al niet te min wel wat kleine mogelijkheden met name over nieuweling Veerman.  Ajax werd dominanter en kwamverdiend op 0-1. Nadat een vrije trap   van Berghuis,door niemand getoucheerd, via de vingertoppen van Drommel nog op de lat was beland,was het wel raak toen Tadic voorzette en het hoofd vond van  Brobbey die ondanks zijn opgelopen blesuren nog knap raak wist te koppen maar direct hierna helaas wel de strijd moest staken.

Pas in de 2e helft werd het een echt voetbal gevecht en vloog het spel op en neer. Pasveer hield Doan van scoren af,een schot van Antony werd Gekraakt en na balverlies van Timber   schoot Götze de bal in de korte hoek (1-1). En dan hoogstwaarschijnlijk het gesprek van de dag op de werkvloer en in de voetbalwereld. Mazraoui werd de  matchwinner met een heerlijk zondagsschot .De VAR moest lang studeren op de treffer ,want in de Aanloop naar de 1-2 leek de bal over de zijlijn te zijn geweest. Na het uitvoering bestuderen van de beelden bleek dat de bal niet in zijn geheel over lijn was geweest. Een zeer discutabel moment. Maar we moet niet gaan over drijven en alleen maar naar dat ene moment terug kijken want Ajax was scheper en geconcentreed, de Eindhoven speelde een thuiswedstrijd maar hebben geen moment laten zien in hun spelopvatting, wij spelen thuis hier is niets te halen.

De strijd bovenin was getreden om 20:00 begon in waalwijk de strijd onderin. Stokkers stond voor rust aan de basis  van twee Waalwijkse treffers.Hij gaf,naop links te zijn weggestuurd,de bal al na twee minuten af op Gaari.Even later  deed hij dat over rechts,nu met Kramer als begunstigde,opnieuw.Het machteloze Fortuna mocht blij zijn dat het totaan de rust geen verdere schade opliep.   Fortuna beet daarna meer van zich af en Seuntjens bracht vanaf de stip,na door Vaessen te zijn neergelegd,na ruim een  uur de spanning terug.RKC kwam er ampernog uit,leek de problemen over zichzelf af te roepen, maar zover kwam het niet. Het voetbalweekend werd afgesloten met wedstrijden uit de serie A en Primera División. De wedstrijd tussen AC Milan en Juventus eindigde in een 0-0 gelijkspel vervolgens was het Frenkie de jong die de winnende treffer voor zijn rekening nam in het  het Estadio Mendizorrotza won een matig spelend FC barcelona met 0-1 van Deportivo Alavés.

Komend weekend staat er geen competitieronde gepland in de eredivisie, de keuken kampioen divisie gaat gewoon door.op de buitenlandse velden worden er nauwelijks wedstrijden gespeeld, alleen in de Jupiler pro league wordt een volledige speelronde afgewerkt.