Selecteer een pagina

Om te beginnen kijken we uitgebreid vooruit op de achtste finales van de TOTO KNVB beker met extra aandacht voor de enige twee overgebleven amateurclubs.  We beginnen met de clash  tussen Vitesse en  DVS33 Ermelo. DVS trainer Peter Wesselink gelooft in ieder geval in een stunt.  “..Misschien zijn wij wel die ploeg  die gaat stunten..”, zo verklaarde de trainer aan  DVS Ermelo tv. En dit zou zomaar kunnen want in de geschiedenis is gebleken dat een stunt in de TOTO KNVB beker nooit ver weg is. Voor Vitesse is dit ook een uiterst belangrijke wedstrijd want de Arnhemmers hebben het winnen van de beker als een duidelijk doel gesteld.

In het Mandemakers stadion Treffen RKC Waalwijk en ADO den Haag elkaar, aanvang 18:45 uur.

We sluiten de avond om 21:00 uur  af in Friesland waar Heerenveen en Go Ahead Eagles tegenover elkaar staan in het Abe Lenstra stadion. Go Ahead Eagles verloor afgelopen zaterdag van RKC Waalwijk. De ploeg uit Deventer zal er dus alles aan gelegen zijn om het duel in Friesland winnend af te sluiten.   Op woensdag is er extra aandacht voor het bekerduel tussen NAC Breda en PEC Zwolle, waarbij de soap tussen NAC-  SC Heerenveen en sterkhouder Thom Haye ook weer onderdeel van gesprek zou kunnen zijn. Vanochtend vroeg meldden diverse media dat Thom Haye voorlopig niet zou gaan vertrekken uit Breda.   NAC Breda gaat namelijk  niet  akkoord met de voorwaarden van de Friezen waardoor de transferperikelen ook nog steeds onderwerp van gesprek blijven.  De avond wordt afgesloten met op papier de mooiste wedstrijd in de achtste finales van de TOTO KNVB beker:  in De Grolsch Veste staan  FC Twente en AZ tegenover elkaar.

Donderdag treffen PSV en Telstar  elkaar.  De confrontatie in het Philips stadion is voor PSV de ultieme mogelijkheid om met een goed gevoel richting de topper te gaan. Ook al zal de ploeg van trainer Andries Jonker er alles aan doen om de machine van Roger Schmid te ontregelen.  Om 21:00 uur  staan Ajax en Excelsior Maassluis tegenover elkaar. De ploeg van Erik ten Hag loopt op dit moment op rolletjes, maar de ploeg van Dogan Corneille (oud- trainer van o.a Kozakken Boys)  zal er alles aan doen om het de Amsterdammers zo moeilijk mogelijk te maken.

Los van al het bekergeweld staat er ook weer een prachtig eredivisieweekend voor de deur, met op zaterdag 22 januari o.a.  Vitesse – FC Groningen, AZ- SC Cambuur en Willem ll – FC Twente. Op De Oude Meerdijk staan FC Emmen en NAC Breda tegen over elkaar in de Keuken Kampioen divisie, Uiteraard is er ook aandacht voor de nodige Premier League duels.

De zaterdag wordt afgesloten met de topper uit de Primera División, in het Estadio Wanda Metropolitano gaan Atlético Madrid en Valenica de strijd met elkaar aan; op het zelfde moment staan in het Stadio Olimpico Atalanta Bergamo en Lazio Roma tegen over elkaar. Op zondag 23 Januari om 12:15 uur treffen Stadion NEC en Feyenoord elkaar in het Goffert Stadion. De Rotterdammers zullen de nare smaak van de verloren wedstrijd tegen Vitesse van zich af willen spelen.  Vervolgens staan om 14:30 uur PSV en Ajax tegen over elkaar. Dit is, gezien de ranglijst, een duel om reikhalzend naar uit te kijken, de wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie.

Hun onderlinge  strijd bracht PSV op 32 zeges, Ajax op 16. zij wonnen voor het  laatst in 2016 (0-2). In 17 van de eerdere 65 edities werd het gelijkspel, zoals vorig jaar (1-1) toen Makkelie ook de arbiter was in Eindhoven.Haller en Onana (Ajax) en Sangaré (PSV) zijn er niet bij vanwege hun deelname aan de  Afrika Cup.  Direct na deze wedstrijd staat de volgende topper alweer klaar: Chelsea zal op het eigen Stamford Bridge Tottenham Hotspur ontvangen.  De bom volle sportweek inclusief het weekend zal worden afgesloten met de wedstrijd AC Milan- Juventus..