Selecteer een pagina

PEC Zwolle heeft in het eerste duel   na de korte winterstop met 2-0 gewonnen  van Willem II,dat daarmee zijn negende competitienederlaag moest incasseren.  Het openingsduel van de tweede helft kwam maar moeizaam opgang, De eerste paar minuten waren voor de tricolores met daarin kleine mogelijkheden, zoals een kopbal van Bergström over. daarna was het woord aan de zwollenaren  Saymak en Darfalou stuitten nog op Wellenreuther, en na 25 minuten spelen is daar de openingstreffer Thomas van den Belt hij maakte daarmee zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Vervolgens vergat Gervane Zjandric Adonnis Kastaneer de score te verdubbelen.

Ook in de tweede helft beet Willem ll maar weinig van zich af Nunnely zorgde nog voor wat dreiging,maar kreeg amper steun.  De ploeg van trainer Fred Grim kon helaas voor de wedstrijd geen poten breken. De ploeg van Dick Schreuder kwam niet meer in gevaar. Zeker als thomas van den belt  ook nog eens de 2-0 voor zijn rekening neemt, gelijk twee doelpunten in een duel hoezo visitekaartje afgeven!. Langzaam maar zeker neemt de druk meer en meer toe voor de ploeg uit Tilburg, met de komende weken wedstrijden als FC Twente thuis en buurman RKC Waalwijk thuis.  Zelfs de fanatiekste Willem ll fans hebben al tot twee keer toe hun ontevredenheid laten blijken door de spelers op te wachten en gesprekken op te eïssen bij het stadion. Maar zoals we inmiddels gewend zijn in de voetbalwereld draaien zowel spelers als technische staf leden hun hand niet meer om voor goede gesprekken met wie dan ook. Zo lang er maar niet gevochten wordt, fanatiek zijn  mag altijd!! Sport is emotie dat maakt het juist mooi!!

Ook om 20:00 speelde NAC breda in het Rat Verlegh Stadion tegen FC Volendam. De wedstrijd eindigde in 0-0, maar een Eindstand van 0-0 wil niet altijd zeggen dat het een saaie duel was in Breda.  Wij voetballiefhebbers waren namelijk getuigen van een prachtig mooi tactisch schaakspel, helaas wederom zonder supporters. In sporthal de Oosterbliek stond de bekerwedstrijd tussen ZVG/Cagemax en FC M.A.R.L.E.N.E op het programma. Bij winst of gelijkspel bereikte ZVG/Cagemax voor het eerst de halve finale van de landelijke beker. maar de wedstrijd verliep niet helemaal volgens plan en uiteindelijk werd er met maar liefst 9-2 verloren. De Ploeg van Johan van der Hoek is nu afhankelijk van het resultaat tussen FC M.A.R.L.E.N.E VR. –  ESZVV Totelos VR1 aanvang 20:30 uur, deze wedstrijd wordt aanstaande vrijdag gespeeld. voor ZVG/Cagemax staat aanstaande vrijdag de volgende competitie wedstrijd op het programma thuis tegen zv Libertas/Weed Free Service, bij deze wedstrijd zal voetbaluitslagen-nickdeheus.nl ook weer aanwezig zijn. afgelopen vrijdag moesten wij het bekerduel laten schieten vanwege andere website verplichtingen.

 

Zaterdag 15 Januari begon met een topper in de Premier League tussen nummer 1 Manchester City en nummer 2 Chelsea. Een belangrijk duel voor met name de ploeg van thomas Tuchel waarbij er maar een ding telde en dat is een overwinning, anders wordt het verschil maar liefst 13 punten.City had in het Etihad Stadium volledig regie in handen,maar kon voor rust weinig creëren.Grealish  was het dichtst bij de openingstreffer maar :zijn schot werd gekeerd door Kepa.Chelsea kwam er soms aardig uit,maar Ziyech en Lukaku  vonden zelden.

in de tweede helft zochten  beide ploegen meer de  aanval en werd het vooral spannender, ook in het stadion ontstond een fantastische sfeer. Ederson redde bekwaam op een inzet van Lukaku.Aan de andere kant lied kevin De Bruyne zijn voet weer eens spreken, de Belg speelde zich knap vrij en schoot de bal schitterend binnen. Nu moet Chelsea in de achtervolging met nog twintig minuten te gaan.  Waarbij je de vraag kunt stellen is Chelsea niet te lang meegegaan in het mooie tactische schaakspel waarbij Manchester City eigenlijk alleen maar reageerde op wat de tegenstander deed. En  zo heeft Manchester City langzaam maar zeker de Premier League titel voor het grijpen en dat al in Januari.

De zaterdag werd afgesloten met Feyenoord – Vitesse en Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk.  In de kuip werd een hele slordige wedstrijd afgewerkt waarbij 0-0 een logische uitslag zou zijn geweest.  De ploeg van Arne slot had nog wel licht de overhand in een zeer teleurstellende eerste helft, maar tot  kansen leidde dat amper.  Ook in de tweede helft was het allemaal niet om over naar huis te schrijven. Arnhemmers voelde dat er iets te halen viel in de lege kuip. Zeker als in de 69ste minuut Ikoma Loïs Openda vitesse op een 0-1 voorsprong na een gigantische blunder van Feyenoord Doelman Justin Bijlow, die onnodig z’n doel uitkwam. Feyenoord zette nog vol   aan en was via Til (een afgekeurde goal en kopbal voorlangs) nog dicht bij de gelijkmaker. Feyenoord – Vitesse 0-1 een uitslag waarmee Vitesse de achterstand op de ranglijst terugbrengt naar 3 punten ten opzichte van de club uit Rotterdam zuid.  Komende week wordt dus een belangrijke week, NEC uit moet gewonnen om de verschillende boven in de eredivisie niet verder te vergroten.

In de Adelaarshorst zagen we een totaal ander wedstrijdbeeld namelijk: passie en strijd tot de allerlaatste minuut.  RKC Waalwijk doelman Vaessen stond aan de basis van de 0-1. Met een machtige uittrap legde hij de bal achter de Deventer verdediging op Finn Stokkers,die met een lob het doel vond. Even later ging Hahn met de bal aan de wandel,maar onder druk verspeelde hij  die aan Kramer,die simpel binnentikte. Go Ahead probeerde het wel in de tweede helft  maarbleek machteloos zonder de aanwezigheid van hun fanatieke fans RKC bleef gemakkelijk overeind.

Op zondag begonnen we de dag alweer vroeg om 12:15 stond FC Utrecht – Ajax op het programma, Een wedstrijd die met in de domstand ongekend leeft. FC Utrecht wordt geconfronteerd met een ontzettend gretig Ajax, zo gretig dat de wedstrijd binnen 45 minuten al beslist was.  De gedachten kon bij de Amsterdammers dan ook snel naar de komende week als de volgende bekerwedstrijd op het programma staat gevolgd door de topper tegen PSV. die ook een goede generale kende door in Groningen met 1-0 te winnen.

de voetbalzondag werd afgesloten met een topper in Italië Atalanta  Internazionale. Met De Roon en Koopmeiners in de basis was Atalanta niet de mindere van Inter.Beide ploegen, die normaal gesproken het doel makkelijk vinden, hadden daar gisteravond iets meer moeite mee. Met als resultaat een prachtig mooi voetbalgevecht in een goed gevuld Gewiss Stadium.zeker in het  laatste kwart kregen beide ploegen een aantal flinke kansen.Muriel was namens Atalanta wellicht het dichtst bij een  doelpunt,maar hij stuitte op doelman  Handanovic.

Komende week staan de achtste finales van de TOTO KNVB Beker op het programma. Met onder andere Vitesse DVS’33 Ermelo en Ajax – Excelsior Maassluis, het volledige programma vind u vanavond op de KNVB beker pagina’s.

 

Tekst : Nick de Heus en Davy van Genderen