Selecteer een pagina

Dennis van der Steen is vanaf volgend seizoen de trainer van hoofdklasser Achilles Veen. Hij volgt hiermee oud NAC Breda doelman John Karelse op. Achilles Veen staat momenteel op een elfde plaats met 12 punten uit 12 duels in de hoofdklasse A zaterdag amateurvoetbal. Met het komende trainerschap gaat Dennis volgens eigen zeggen een nieuwe uitdaging aan.  Dennis van der Steen is nu actief bij eersteklasser v.v. Sliedrecht waarmee hij de afgelopen jaren meerdere successen boekte; hij heeft daarmee dus al een aardig visitekaartje afgegeven.  In de trainersloopbaan van van der Steen is duidelijk te zien dat hij stapje voor stapje hoger op is gaan kijken zo was hij eerder verantwoordelijk voor clubs als Valleivogels en SC Everstein.

NdH: Dennis, je had direct een goed gevoel toen Achilles Veen kwam?  vdS.: Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij de club. Een vereniging met een rijke historie. Het landelijke past bij mij. Lekker direct. Je weet wat je aan elkaar hebt.  Echter zal er volgend seizoen weinig veranderen aan mijn dagelijkse routine, de aandachtspunten blijven hetzelfde: tactiek/techniek fysiek/ mentaliteit club-team-speler. De media-aandacht zal waarschijnlijk wel toenemen, maar dat ben ik als oud-speler van diverse top amateurclubs gewend. Gewoon jezelf blijven en voor iedereen openstaan voor een praatje.  Ik ben op dit moment nog 100 procent gefocust op V.V. Sliedrecht waar mijn werk er nog lang niet op zit. Ik heb dus nog geen goed beeld van hoe de selectie van Achilles Veen er volgend seizoen uit ziet. Zal ook rekening moeten houden met de kwaliteiten van de spelers die ik tot mijn beschikking zal hebben. Maar ik zal wel iets gaan losmaken binnen de club/ het team….

 NdeH.: Je hebt een wedstrijd verloren, in hoeverre werkt dit door naar de thuissituatie?  vdS.: Weinig. Ik kan dit wel van me afzetten en relativeren. De eerste emoties zijn na de wedstrijd en bedenk je wat er fout ging en wat ik beter had kunnen doen. Kijk altijd eerst naar mezelf. Eigenlijk is dat bij winnen of gelijkspelen niet anders.  

 N.de H.: Wat voor trainer ben je? Lekker fanatiek aanwezig of juist rustig kijkend hoe kan ik reageren op wat de tegenstander doet?  vdS.: Ik ben een trainer die observeert, en mijn momenten zal pakken om het team/speler te helpen. Je kunt een wedstrijd beïnvloeden door wissels door te voeren of in de rust de tijd te gebruiken om zaken te herstellen, te verbeteren of te behouden.

 NdeH.: Discipline. Discussieer je graag serieus na in de bestuurskamer, of ga je direct naar de kantine een biertje drinken?   vdS.: Ik sta na een wedstrijd altijd open voor een gesprek. Maar als we een drankje gaan drinken, dan moeten we niet te inhoudelijk nog erop ingaan. Er mag juist ook gelachen en plezier gemaakt worden. En het hoeft echt niet altijd over voetbal te gaan.

 NdeH.: Doelstellingen en ambities. Zou je ooit betaald voetbal willen trainen?    vdS.: Natuurlijk zou het erg mooi zijn als ik het betaalde voetbal zou kunnen halen. Die droom had ik ook als voetballer. Dat is me gelukt. Als trainer, is die kans veel kleiner. Ik blijf genieten van het heden en heb voor mezelf korte termijn doelstellingen. Bij Achilles Veen is het met aantrekkelijk voetbal de mensen vermaken en dat dan ook eens winnend af te sluiten. Waarbij er oog is voor de gehele vereniging. Met elkaar er een mooie periode van maken en dit hopelijk met veel plezier! 

NdH: Dank je voor jouw tijd Dennis. Ik vond het een leuk gesprek. En je weet: als je advies nodig hebt of behoefte aan een fanatieke leider…je weet me te vinden!