Selecteer een pagina

 Het was een wedstrijd waarin PEC Zwolle vooraf geen schijn van kans werd gegeven tegen de ploeg van Vitesse trainer Thomas letch. gek genoeg gaf de eerste helft van deze wedstrijd een totaal ander beeld pec Zwolle was de ploeg met de meeste dreiging en de ploeg van Dick Schreuder liet bij tijd en wijlen zeer aardig positiespel zien.

Aan het einde van de eerste helft kwam Vitesse echter wel terug in de wedstrijd de Arnhemmers hadden in deze fase het merendeel van het balbezit en er volgde enkele mogelijkheden. Direct na rust ging het op het middenveld bij pec Zwolle helemaal fout openda maakte de 1-0.

Vitesse Maakte in de tweede helft een veel betere indruk het Was  is niet zo dat Vitesse een overvloed aan kansen creëerde maar de Arnhemmers hadden wel de controle over De wedstrijd. De tweede helft ging veel op en neer want op basis van de laatste 20 minuten had PEC Zwolle zeker nog een gelijkmaker verdiend maar de wedstrijd werd uiteindelijk beslist door de man van de enige goal van de avond openda.

Vervolgens werd er Om 21:00 afgetrapt in het AFAS Stadion waar AZ de vijfde overwinning op een rij wist te pakken, een resultaat waarmee de Alkmaarders de top 5 binnen dringen. Na vier minuten spelen, krijgt de ploeg van Danny Buijs te maken met een onverwacht scenario Neraysho Meritchio Kasanwirjo krijgt rood van scheidsrechter v.d.Kerkhof.  na een charge op Dani Wit.

Vervolgens kreeg de FC Groningen trainer enkele minuten later een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding.  Een moment dat Danny natuurlijk niet zomaar vergeet als er in een interview gevraagd naar de reden van de gele kaart. Laat ik daar maar niet te veel over zeggen antwoorden de FC Groningen trainer zichtbaar geïrriteerd. Een beeld zoals we Danny Buijs inmiddels kennen, uitgesproken mening en recht door zee !! helemaal niets mee natuurlijk.  

FC Groningen is ook met 10 man vervolgens in staat om behoorlijk wat weerstand te binnen en pas na een uur weet de ploeg van Pascal kansen serieuze kansen te creëren. Uiteindelijk zorgde de zweed Karl Jesper Karlsson  in de 68ste minuut op schitterende wijze voor de openingstreffer. Hij schoot schitterend vanaf de rand van het zestienmetergebied raak.In de slotfase  kwam AZ nog meerdere  keren goed weg. 

Het toetje van vanavond komt natuurlijk uit het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán waar de inhaalwedstrijd tussen Sevilla en FC barcelona werd gespeeld. Combineren bleek lastig in de stromende Regen. Na een uur kreeg Jules Koundérood toen hij  de bal in Alba’s gezicht smeet, ja in de buitenlandse competities mag meestal wel iets meer als bij ons in nederland, maar dat heeft natuurlijk niet meer met voetbal of fanatisme te maken. Daarna  kreeg Barça twee enorme kansen op 2-1. Gavi kopte van dichtbij naast en een  pegel van Dembélé eindigde op de paal.