Selecteer een pagina

Het was weer een week vol binnenlands en buitenlands topvoetbal met onder andere : SC Cambuur – SC Heerenveen – Feyenoord – Ajax en Tottenham Hotspur – Liverpool en AC Milan- Napoli. De  enige echte klassieker van ons land. een wedstrijd waar iedereen zich op voorhand op verheugde maar het werd een wedstrijd die ontzettend tegenviel,deze wedstrijd draagt de naam klassieker maar qua niveau mocht Het deze naam duidelijk niet dragen.  De derby  tussen SC Cambuur – SC Heerenveen was ook niet om over naar huis te schrijven,  met al na 12 minuten spelen een rode kaart voor Doke Schmidt, Uiteindelijk werd het 1-2 voor SC Heerenveen door doelpunten van Henk Veerman en Uldrikis. Het weekend kende alsnog een geweldige afsluiting met  een fantastisch voetbalgevecht in het Tottenham Hotspur Stadium waar Tottenham Hotspur en Liverpool genoegen moesten nemen met een punt. 

Liverpool speelde vol op de aanval, de ploeg van Antonio Conte koos verassend genoeg  voor Counter voetbal. maar ook Counter voetbal kan mooie wedstrijden opleveren zo bleek afgelopen weekend, de wedstrijd eindigde in 2-2 door doelpunten van Harry kane, Diogo José Teixeira da Silva, Andrew Robertson en Heung-Min son. Als slotstuk hadden we nog een kraker in Italie AC Milan – Napoli Al na 5 minuten wordt de score geopend in het Stadio Giuseppe Meazza als Eljif Elmas Napoli op een 0-1 voorsprong zet. Deze GOAL blijkt uiteindelijk genoeg voor de drie punten.

 Het woord details was meer dan op de plaats bij de klassieker tussen Rotterdam en Amsterdam  Met name in de 1e helft als er veelvuldig kleine persoonlijk duels worden uitgevochten op het middenveld. Waarbij Feyenoord en Ajax elkaar goed hadden geanalyseerd met als resultaat dat de wedstrijd moeilijk op gang komt.  De Amsterdammers zette hoogdruk, dat wat Feyenoord meestal ook doet, maar de ploeg van Arne slot koos gisteren duidelijk voor een andere speelwijze, een speelwijze die de wedstrijd niet bepaald ten goede kwam. Het strafschopgebied werd dan ook maar zelden bereikt en als dat lukte zorgden Ajacieden Steven Berghuis, Dušan Tadic en Antony Matheus dos Santosen Feyenoorders Jens Toornstra en Guus Til daar voor de nodige dreiging.  Grote kansen bleven uit, de openingstreffer komt vlak voor rust dan ook totaal uit de lucht vallen, als Marcos Nicolás Senesi Barón een voorzet van Tadic volledig verkeerd inschat en daarmee zijn eigen doelman (Justin Bijlow) kansloos laat.

Feyenoord komt vervolgens sterk en vastberaden uit de kleedkamer,  begon de tweede helft met  Reiss met Nelson voor de geblesseerd geraakte  Luis Fernando Sinisterra Lucumí Hij schoot al snel in kansrijke positie over en bleek ook daarna een aanwinst voor de ploeg uit Rotterdam zuid. De ploeg van Arne sloy wil logischerwijs resultaat halen uit het thuiswedstrijd met aartsrivaal Ajax ,  Cyriel Dessers en Alireza Jahanbakhsh mogen het laten zien. Maar Ajax had de wedstrijd intussen volledig onder controle en werden zelden in de problemen gebracht.

Tien minuten voor het einde wordt de wedstrijd in het gegooid Na een charge  van Nelson op Rensch kreeg Ajax voor het eerst dit seizoen een strafschop en Tadic benutte. De penalty bijzonder gedecideerd, Uiteindelijk was het geen Feyenoord – Ajax klassieker waar voetbalfans nog jaren over zullen praten. Het enige waar men misschien nog over zal praten is over het feit dat er geen publiek aanwezig was bij de wedstrijd en vooral de gebeurtenissen vooraf gaande aan de wedstrijd buiten het stadion,zullen bij de koffieautomaat weer veel gesprekstof opleveren.  

Echter kunnen we niet lang napraten over alle wedstrijden, want vanaf (dinsdag 21 December) wordt er alweer een midweekse speelronde afgewerkt in de eredivisie. LaLiga en Serie A. Aanstaande zondag hebben we Boxing Day met duels als Manchester City – Leicester City en Aston Villa. – Chelsea.