Selecteer een pagina

voetbaluitslagen-nickdeheus.nl had ook deze week wederom een bolvolle agenda, TOTO KNVB bekervoetbal en de enige echte klassieker die op het programma staat voor zondag 19 december aanstaande. Maar eerste maar eens even genieten van mooie en vooral spannende bekerwedstrijden. Zoals u van ons gewend bent geven wij tijdens de TOTO KNVB bekerwedstrijden iedereen zoveel mogelijk aandacht en dat was maar goed ook…  Wat een avonden waren het weer.  Amateurclubs die in staat zijn om het betaalde voetbalorganisaties moeilijk te maken of nog mooier, zelfs te stunten. 

Te beginnen in het Cars Jeans Stadion waar gemert het ADO den Haag van trianer Ruud brood  een bijzonder lastige avond  bezorgde, waarbij Willem den Dekker de avond van zijn leven had met twee doelpunten voor de derdedivisionist. Maar dankzij Thomas Jacco Verheydt bleef de ploeg uit den Haag een onverwachte nederlaag bespaart. Maar wat heeft gemert veel weerstand geboden en daarmee ook weer eens een keer de veel besproken top sportstatus waar kunnen maken.  Vervolgens begon om 20:00 op de oude meerdijk de volgende wedstrijd en wat voor een FC Emmen – Excelsior Maassluis, een wedstrijd waarbij je op voorrand zegt : dat kan wel eens een hele mooie wedstrijd gaan worden….. een duel waarin bijzonder weinig gebeurde maar zoals wel vaker met bekerwedstrijd zat het venijn in de staart. Binnen een minuut waren beide ploegen dicht bij de openingstreffer Eerst zag Urbanus (Maassluis) een kopbal net naast gaan en daarna moest Jeredy Hilterman toezien hoe zijn inzet door Calvin Tureaij ternauwernood van de lijn werd gehaald.  

En Tien minuten voor tijd was het alsnog  raak.Invaller Bram Wennekers scoorde uit een prachtige pass van Nino van den Beemt. Excelsior Maassluis doelman Jean-PaulVan Leeuwen hield de van ploeg van Dogan Corneille meerdere malen knap op de been. Later op de avond won NAC met 3-2 van FC Utrecht na een heerlijke voetbalgevecht in het eigen Rat Verlegh Stadion.

Op woensdag 15 december speelde het FC Twente van trainer Ron Jans een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Een wedstrijd waarin er lang geen veldje aan de lucht was voor de ploeg van arne slot, nadat Cyriel Dessers de rotterdammers op een 0-1 voorsprong zette.Totdat Feyenoord doelman Justin Bijlow in de fout ging en een wedstrijd situatie volledig verkeerd in schatte Giovanni Troupée profiteert en zorgt voor de gelijkmaker.  En dus gaan we nog even verder in de De Grolsch Veste, beide ploegen spelen aanvallend voetbal en creëren wat mogelijkheden. Uiteindelijk zorgt Manfred Alonso Ugalde Arce in de 114e minuut voor 2-1. En daarmee is het TOTO KNVB Beker toernooi voor Feyenoord vroegtijdig ten einde.    

Gisteren (Donderdag 16 december) was voetbaluitslagen-nickdeheus.nl aanwezig op sportpark de hanen weide waar Achilles veen en DVS 33 Ermelo tegenover elkaar stonden.  Natuurlijk was er een minuut stilte voor de overleden ex-voorzitter Janthijs de Fijter voorafgaande aan de wedstrijd.  Achilles veen maakte vervolgens  een passieve indruk als voetbal judo zou zijn geweest hadden ze waarschijnlijk een straf gekregen voor passiviteit.   en speelde daarmee vooral tegen zichzelf. . DVS’33-linkerverdediger Nicky van Hilten mocht zomaar weglopen en kopte vrij voor doelman Jordy Zielschot fraai binnen: 0-1. We hebben op dat moment pas 6 minuten gespeeld, kortom alles is nog mogelijk.  Achilles Veen leek ook ineens wakker geschud en werd wat feller en scherper in de persoonlijke duels. 

de rust duurde echter wat   langer  dan gepland vanwege rookontwikkeling in combinatie met de mist, dit werkte mogelijk in het nadeel van Achilles Veen wat nadat het op achterstand was gekomen wat beter in de wedstrijd leek te komen. Toen de rook was opgetrokken kon Zielschot de bal voor de tweede keer uit het net halen. Na een uitstekende aanval kwam Ali Akla oog-in-oog met de Achilles Veen doelman en schoof gemakkelijk de 0-2 binnen. Opnieuw liet Achilles Veen zich in de openingsfase  aftroeven. Vervolgens  pakte de mist opnieuw de overhand op Sportpark de hanen weide. scheidsrechter Luuk Timmer leek er toen vervolgens definitief – een eind aan. Maar ….. Timmer ging toch nog maar een keertje een kijkje nemen   na een half uur. Met name DVS’33 voelde er niets voor om zaterdag terug te komen, omdat een aantal spelers op vakantie gingen, Achilles Veen trainer Johan  Karelse wilde wel stoppen. ,,Het loopt voor geen meter. Wie weet kunnen we er zaterdag nog iets van maken.’’ Timmer werkte niet mee en maakte het restant van 26 minuten af.   

 

 

Aanstaande zaterdag is voetbaluitslagen-nickdeheus.nl is voetbaluitslagen-nickdeheus.nl aanwezig bij de vriendschappelijke wedstrijd tussen Altena en Heukelum aftrap 14:15 uur en na alle eredivisie duels zal de loting voor de derde ronde zworden verricht  Met twee amateur-verengingen nog in de koker in de persoon van Excelsior Maassluis en DVS 33 Ermelo. mocht een van deze twee ploegen een thuiswedstrijd loten dan zal voetbaluitslagen-nickdeheus.nl uiteraard overwegen om de wedstrijd bij te wonen.