Selecteer een pagina

Wat een fantastisch sportweekend hebben wij met ons allen beleefd.  De afgelopen dagen ging het uiteraard over niemand anders dan  fenomeen  Max Verstappen die onder toeziend oog van ruim  5 miljoen televisie kijkers de wereldtitel veroverde.    Dit tijdens de alles beslissende Formule 1  race van het seizoen in de GP van Abu Dhabi. Na een dramatische start werd het uiteindelijk een onvergetelijke thriller.  Na de crash van Nicholas Latifi kregen we een   echte finale en dat in de  alles beslissende laatste  ronde. Een kans die er eigenlijk heel de race niet in heeft gezeten, eerlijkheid gebied te zeggen dat  Hamilton  heer en meester  was in deze bloedstollende race.

Hamilton zat met een ruime  marge van 0.20  seconde voorsprong  op  rozen, maar Latifi’s crash zette de race volledig op zijn kop. Verstappen dook opnieuw de  pit in en kreeg zachte banden omgelegd. Toen de safetycar vertrokken was,restte er nog één laatste ronde. Hamilton was daarin op zijn veel oudere harde banden kansloos. Vervolgens  ontploften alle sociale media kanalen , en uiteraard volgde  er enkele minuten na de race,  al dan niet terechte protesten van Mercedes.  Maar gelukkig voor alle Max Verstappen fans  werden deze rond 19:45 uur van tafel geveegd.

Tussen alle voetbalwedstrijden door hebben ook wij er uiteraard ontzettend van kunnen genieten met dank aan ZiggoSport die hun kanalen voor een iedereen had  opengesteld. De website was gedurende deze periode opnieuw razend populair met een recordaantal bezoekers. Ondanks de historische prestatie van Verstappen  bleef voetbal uiteraard gewoon  het belangrijkste op onze website.

We gaan nu uitgebreid  vooruitblikken op een opnieuw schitterende voetbalweek. Met  onder meer toto KNVB beker voetbal en de  enige echte klassieker die op het programma staat. Wij zullen aankomende week maar bij 1 wedstrijd live aanwezig zijn vanwege een bomvolle agenda. Wij proberen  uiteraard van zoveel mogelijk  wedstrijden via een liveblog te verslaan;deze vindt u via onze officiële kanalen. Zo zijn wij aanstaande donderdag wel live aanwezig bij Achilles Veen-DVS Ermelo, aanvang 20:00 uur. Vanavond (dinsdag 14 december) extra aandacht voor Ado-Gemert  en NAC-Utrecht . Morgen  (woensdag 15 december ) verslaan wij voor u Twente – Feyenoord en Ajax-Barendrecht.  

Aanstaande zondag staat de enige echte klassieker van ons land op het programma. een wedstrijd waar de twee supportersgroepen elk jaar reikhalzend naar uit kijken. Daarom is het natuurlijk extra zuur dat er bij deze historische ontmoeting geen supporters aanwezig mogen  zijn; al hoopt Feyenoord nog steeds op een andere beslissing van ons kabinet .  Gezien de  situatie rond het coronavirus lijkt  voetbal toch echt bijzaak… maar wel de mooiste bijzaak die er is. En alsof het allemaal nog niet mooi genoeg is staat ook nog de Brabantse derby tussen RKC en PSV op het programma.

Gezien de ranglijst zijn de laatste wedstrijden voor de winterstop uiterst cruciaal voor de gehele top 3. bovendien kloppen AZ, FC  Utrecht en Vitesse ook nadrukkelijk op de deur.