Selecteer een pagina

Wat een fantastisch sportweekend was dit, we kunnen er niet meer om heen. Ik heb het natuurlijk over Max verstappen die onder toeziend oog van bijna 5 miljoen Televisie kijkers de wereldtitel pakte tijdens de alles beslissende formule 1 race van het seizoen in de GP van AbuDhabi. Na een dramatische start werd het uiteindelijk een onvergetelijk triller, Na de crash van Nicholas Latifi kregen we een echte finale en dat in de allerlaatste ronde. Een kans die er eigenlijk heel de race niet in heeft gezeten, eerlijkheid gebied te zeggen Hamilton was heer en meester. 

Hamilton zat met een marge van 0.20 op  rozen,maar Latifi’s crash zette de race volledig op zijn kop.Verstappen dook opnieuw de  pit in en kreeg zachte banden omgelegd.Toen de safetycar vertrokken was,restte er nog één ronde.Hamilton was daarin op zijn veel oudere harde banden kansloos. Volgens ontplofte alle sociale media, en uiteraard kwamen er enkele minuten na de race, de al dan niet terechte protesten van Mercedes maar deze werden gelukkig voor alle max verstappen fans rond 19:45 uur, van tafel geveegd. Tussen alle voetbalwedstrijden door hebben ook wij er uiteraard ontzettend van kunnen genieten met dank aan de beelden van ZiggoSport.

En o ja er werd ook nog vriendschappelijk gevoetbald dit weekend, ook ditmaal werd er met name op zaterdag gebruik gemaakt van het feit men tot 17:00 mag sporten. Voetbaluitslagen-nickdeheus.nl was aanwezig bij GRC Altena. Een scherp Altena werd geconfronteerd met een strijdbaar GRC 14 wat ook na dit weekend weer grote complimenten verdiend.  Je kan als team een wedstrijd verliezen, maar zonder passie en strijd kom je sowieso nergens. Waar benoemen wij dit op deze manier: het zijn momenteel vriendschappelijke wedstrijden maar gelukkig wil iedereen op zaterdagmiddag toch gewoon van elkaar winnen. Met als resultaat dat de ploeg Piet de Kruif er ook afgelopen zaterdag weer een mooie voetbal gevecht van maakte op een helaas opnieuw zo goed als leeg Sportpark Almbos. Des ondanks beleefde tweedeklasser Altena een gemakkelijke middag met doelpunten van Johnny Schouten, Patrick Zwart en Erwin Timmermans.

Kort samengevat de GP van AbuDhabi maakte het weekend weer helemaal goed, er zal vandaag dan ook weinig gepraat worden over het betaalde voetbal waarbij Ajax verloor van AZ, achtervolger feyenoord speelde in groningen gelijk en PSV won met 1-2 van NEC waardoor de eindhovennaren zich een weekend koplopper van de eredivisie mogen noemen. Komend staat staat de klassierker Feyenoord op de agenda, PSV mag afreizen naar Waalwijk voor een uitduel met RKC.