Selecteer een pagina

Een opvallend Vastberaden Ajax heeft gisterenavond in de eigen Johan Cruijff Arena met 4-2 gewonnen van Sporting Portugal. De ploeg van Erik ten Hag en de ploeg van Ruben Filipe Marques Amorim maakte er een mooie wedstrijd van. Een wedstrijd die in een bijzonder hoog tempo werd afgewerkt, dit gecombineerd met heel veel scherpe persoonlijke duels.   

Met als resultaat dat het bepaald geen saaie wedstrijd werd.  Al naNa acht minuten was het raak toen Haller een makkelijk  gegeven penalty benutte. Vervolgens kreeg Ajax nog wat kansjes,  maar uit een counter verlengde Santos  de bal knap in het doel. De Amsterdamse defensie zat even te slapen.    De Portugezen waren echter ook niet Altijd 100 gefocust enkele minuten voor   rust kreeg Antony de 2-1 in de schoot geworpen.De manier waarop de aanvaller even wachttevoordat hij schoot, wat getuigde  van grote klasse.

In de tweede helft bracht Ajax de winst snel in veilige haven.Na goed voorwerk van Schuurs maakte Neres er 3-1 van en na een knappe aanval trok Berghuis naar binnen en scoorde hij in de korte hoek. Sporting Portugal bleek achter niet uit het veld geslagen en bleef gewoon het eigen spelletje spelen waarbij met name het snelle combinatie spel er goed en verzorgt uit zag. Na de 4-2 gemaakt door Berghuis (62) kabelde de wedstrijd voort, Ajax daarentegen zeer vastberaden en wilde tot het einde Sporting Portugal onder druk houden.

En zo heeft ajax het start schot gegeven voor een mooie Europese week met vanavond Bayern München- FC Barcelona, u kunt deze wedstrijd volgen via onze sociale mediakanalen. Morgen hebben weer een ouderwetse Hollandse avond met : Feyenoord, PSV, AZ en Vitesse in actie namens nederland