Selecteer een pagina

Voor het eerste sinds hele lange tijd moest voetbaluitslagen-nickdeheus.nl afgelopen weekend hopelijk eenmalig de keuze maken om op vrijdagavond thuis verschillende voetbalwedstrijden te volgen. Dit kwam simpel weg door een bom volle agenda met onder meer ook FC den Bosch NAC Breda op de kalender. Gelukkig hadden wij de beschikking over een livestream vanuit sporthal de Oosterbliek. Twee ploegen die vol overtuiging voor de overwinning gingen. ZVG/Cagemax en EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies maakte daarmee weer eens een keer reclame voor eredivisie.

De dames van ZVG/Cagemax mogen als één van de weinige regioteams blijven trainen en wedstrijden blijven spelen. De Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft namelijk een topsportstatus, een status die je vanwege de coronamaatregelen nodig hebt om te mogen blijven trainen en competitiewedstrijden te mogen spelen. Echter Bleek bij de gemeente Gorinchem niet iedereen daarvan op de hoogte. Binnen no time stond de politie op de stoep na een klacht van een wethouder dat er gesport zou worden in De Oosterbliek na 17.00 uur. Dat is toch wel opmerkelijk te noemen, ook weer een teken dat het zaalvoetbal op eredivisie niveau helaas nog niet zo populair is. Maar dat zal na dit weekend, wel anders worden de komende jaren neem ik zo maar aan… Wat een heerlijke voetbalgevecht wat dit…..  ZVG/Cagemax begon uitstekend aan de wedstrijd en zette EXS/Zwolle direct onder druk. Dit resulteerde in een voorsprong na een minuut of 7. Eline Dekker rondde oog in oog met de keepster van EXS/Zwolle fraai af: 1-0. Halverwege de eerste helft werd de voorsprong verdubbeld door Kayla van den Boomgaard. Een ongelofelijk misverstand tussen de keepster en verdediging van EXS/Zwolle werd vakkundig afgestraft. Van den Boomgaard is, na haar langdurige blessure, steeds fitter en beter aan het worden: 2-0.  Maar je voelt aan alles deze wedstrijd is nog niet gespeeld, hier gaat nog van alles gebeuren.

Ondertussen heeft voetbaluitslagen-nickdeheus.nl drie beeld schermen nodig om alles te kunnen volgen en dan is het nog maar vrijdagavond.  Even een paar minuten naar een andere wedstijd schakelen was ook afgelopen vrijdag weer niet mogelijk de Comfortabele voorsprong lijkt ineens als sneeuw voor de zon te verdwijnen, Binnen 6 minuten hadden de bezoekers de achterstand weggepoetst.  We gaan er weer eens voor zitten !!! wat een heerlijke als het zo door gaat heb ik weer voldoende elementen om in het wedstrijdverslag te verwerken…. 

ZVG/Cagemax toonde zich bepaald niet uit het geslagen en bleef kansen creëren via Marloes Blom, Patricia Looijen, Daniëlle Kortlever, Noël Elands en Kayla van den Boomgaard  stond het vizier net niet op scherp. Daarintegen gaf Hannah van den Heuvel opnieuw een visitekaartje af met reddingen die normaal gesproken nog zomaar eens een doelpunt op kunnen leveren. Hetzelfde gold voor de keepster van EXS/Zwolle. De Gezonde spannende en positieve instelling neemt plaats voor Frustraties aan de kant van ZVG, nu de taak aan Johan van der Hoek en mark Mark Kortlever om de rust te bewaren en de overtuiging in eigen kunnen terug te vinden.

Met nog één minuut te spelen een time-out van EXS/Zwolle. Ook de thuisploeg steekt weer even de koppen bij elkaar   de Twijfel aan de kant van ZVG  is duidelijk zichtbaar in de laatste fase van het duel dit  omdat er meerdere keren dit seizoen een voorsprong of gelijkspel was weggegeven is.

 genoegen nemen  met een gelijkspel? nee natuurlijk beide teams spelen maar voor één  ding en dat is winnen,  Met nog 27 seconden op de klok: een verre uitworp van de keepster van EXS/Zwolle. Een do-or-die duel dat werd gewonnen door Marloes Blom. Uiteindelijk bereikte Blom hiermee Patricia Looijen die met nog 20 seconde op de klok de 3-2 hard en zuiver tegen de touwen schoot.  En daarmee wint ZVG/Cagemax met 3-2 een wedstrijd waarbij een gelijkspel eerlijk gezegd meer op zijn plaats zou zijn geweest gezien de intensiteit waarmee beide teams speelde.