Selecteer een pagina

Kiezelhard en zeer overtuigend wat een goal was dit weer….  Voor dit soort momenten ga ik al 17 jaar lang met heel veel plezier naar alle amateurvoetbal wedstrijden op landelijk en regionaal niveau. Diep in blessuretijd knalde Mart van Bree zijn V.V. Dongen naar een toch wel verassende 2-0. Zege, en hoe… Niet met een makkelijk intikkertje, kopbal of schuivertje. Nee,  met een wonderschone   vrije trap Verder had de nieuwe nummer zeven van de ranglijst weinig te duchten van een zeer teleurstellend spelend GVV Unitas wat vorige juist nog veerkracht wist te tonen en met 4-3 won van koplopper OFC Oostzaan. 

De vreugde kon ook pas echt na de tweede treffer losbarsten. Want de thuisploeg vergat zichzelf te belonen door eerder in de wedstrijd al voldoende afstand te nemen van de ploeg uit Gorinchem. Met als resultaat dat het lange tijd een leuke maar vooral spannende wedstrijd was op sportpark de Biezen in Dongen.  Unitas uit Gorinchem, momenteel de nummer twee van de derde divisie, had gisteren werkelijk niets te vertellen, en speelde een voetbalwedstrijd zonder enige passie of strijd.

De thuisploeg wist wel raad met het slappe optreden van de bezoekers. Ze knokten voor iedere meter, en kwamen bij heel veel persoonlijke duels als winnaar uit de bus, en bovenal kwam de ploeg  veelvuldig in de buurt  van het vijandige doel. Echter had de ploeg wel de hulp nodig van Unitas, dat de bal na een voorzet van Fatih Kamaci in eigen goal werkte.  Het vleugellamme Unitas kwam pas in de slotfase via standaardsituaties nog wel een keer voor de neus van Dongen-doelman Sprangers. Maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

Als de competitie niet per direct wordt stilgelegd door de KNVB dan verwacht Unitas op pakjesavond de thuiswedstrijd tegen Hollandia aanvang 14:00  voor dongen staat een uitduel tegen UNA uit Veldhoven op de kalender aanvang 14:30