Selecteer een pagina

Vanavond staat de  allesbeslissende wedstrijd in deze kwalificatiecyclus op het programma. Het strijdtoneel van vanavond zal helaas niet vol zitten met 48.000 toeschouwers dit zal volgends ons ook zijn weerslag kunnen  hebben op deze wedstrijd.

Even een korte terugblik op de persconferentie van gisterenmiddag waar aanvoerder Virgil van dijk en bondscoach Louis van Gaal de pers te woord stonden.

Het was op zichzelf een persconferentie zoals alle andere maar het viel ons op dat bondscoach Louis van gaal een minder getergde indruk maakte dan voorgaande pers momenten. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de pijnlijke val op zijn heup.De denkwijze van de 70 jarige van Gaal is daarentegen nog altijd onveranderd ik citeer; ik heb op dit moment veel pijn maar het brein functioneert nog uitstekend.

 

De speelwijze zal onveranderd zijn en dat is begrijpelijk want de resultaten spreken voor zich. voorafgaande aan deze cyclus werd aan deze kwalificatiereeks een gebrek aan weerstand verwacht. echter lieten alle tegenstanders zien dat ze oranje stuk voor stuk een lastige avond konden bezorgen.   Volgens bronnen is de schade voor de KNVB levensgroot als oranje zich niet kwalificeert voor het Wk  naar verluid word de schade dan  zo’n 25 miljoen euro. Gisterenavond werd ook bekend dat de landelijke competities zeer waarschijnlijk toch niet worden stilgelegd. Dit omdat de Europese competities ook gewoon doorgang vinden.plus het feit dat de televisiegelden voor de clubs op dit moment van levensbelang zijn.

 Coronamaatregelen

Voor de amateurverenigingen zijn de gevolgen desastreus dit omdat er geen toeschouwers aanwezig mogen zijn,mits u een functie bekleed binnen een vereniging of een journalistieke functie hebt.

De kantine blijft daarentegen wel toegankelijk voor bezoekers dit valt namelijk onder de maatregelen voor de horeca, de kantines moeten uiterlijk sluiten om 20;00

Deze maatregel stuiten afgelopen zaterdag veel mensen tegen de borst, dat bleek ook uit de reacties op  onze website.  Hoe is dit nog uit te leggen! luide de krittiek.

 

Geschreven door Nick de Heus en Davy van Genderen