Selecteer een pagina

Na een toch wel teleurstellende persconferentie van Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge waarin aangekondigd werd dat er vanaf zaterdag 13 november 18:00 geen publiek meer aanwezig mocht zijn bij sportwedstrijden. Voor aanvang van de  altijd beladen derby tussen Almkerk en Altena, voerden de al vroeg aanwezige toeschouwers een felle discussie.

De nieuwe corona-maatregel: geen toeschouwers langs de lijn, maar de sportkantines mogen open blijven; stuitte veel aanwezigen tegen de borst. Sportkantines vallen namelijk onder de horeca, uiterlijke sluitingstijd wordt de komende weken 20:00 uur.  Rond de klok van 14:30 betreden de 22 spelers het veld gepaard met een kleine vuurwerkshow wordt de wedstrijd in gang gezet.   Direct vanaf de aftrap neemt Altena het initiatief , buurman Almkerk koos voor reactie voetbal. Patrick Zwart zorgde voor de openingstreffer, op het half uur tekende Steven Molenschot voor de 1-1 na bal verlies van de Nieuwendijkers.

In de tweede helft de  zorgde Ali Mohamed voor de 1-2. De Nieuwendijkers produceerden ook nog de 1-3 via Jorik Zuidweg die rustig bleef in een één op één duel met de Almkerkse doelman. En zo speelde ook vanmiddag de jeugd weer een belangrijke rol.