Selecteer een pagina

Oranje was voor rust de betere ploeg maar deed er niet veel mee.Het omzichtige gebrei leidde tot niets in de hechte verdediging van Montenegro,  dat in de counter soms gevaarlijk was en ook nog eens veel  meer doelkansen creëerde.  Toch kwam Nederland op 1-0 dankzij een penalty,wat overigens werkelijk waar  totaal geen penalty was, desondanks benutten Depay de strafschop. feilloos Aan de andere zijde schreeuwde Montenegro moord en brand toen de bal na hands vanDumfries niet op de stip ging.  

Ook na rust keek Oranje tegen een rode muur aan,maar nu werd die wel snel geslecht:uit een voorzet van Dumfries  tikte Depay de bal sierlijk en behendigachter het standbeen langs in het doel. Met nog 36 minuten op de klok leken de overwinning en het WK-ticket binnen.Na weer een heerlijk passje van Dumfries  was Bergwijn zelfs dicht bij de 0-3,   maar niet veel later omspeelde Vukotic doelman Bijlow en was het 1-2. 

Plotseling voelde Montenegro dat er nog  iets te halen viel en uit de eerste de beste aanval bepaalde Vujnovic met een kopbal de eindstand op 2-2.  Aanstaande dinsdag speelt het nederlands elftal in de Rotterdamse kuip de thuisweddstrijd tegen noorwegen, dit is de alles beslissende wedstrijd voor een WK ticket in 2022 Qatar. Helaas zal dit duel worden gespeeld zonder publiek dit werd afgelopen vrijdag bekend gemaakt in persconferentie over de nieuwe en zeer aangrijpende corona maatregelen.