Selecteer een pagina

Afgelopen zaterdag was voetbaluitslagen-nickdeheus.nl aanwezig bij de competitiewedstrijd tussen Altena en Tricht. Qua veldspel een dramatische wedstrijd maar zoals wel vaker in de 2e klasse F zuid1 was het van de eerste tot de laatste minuut weer een heerlijke wedstrijd als je het hebt over spanning en beleving.  Het ongeslagen Altena geplaagd door vele blessures kwam maar moeilijk in het eigen spel, creërende niet of nauwelijks kansen en was bij vlagen zeer onnauwkeurig in de passing.  

De ploeg Jacob van Zanten was daarentegen erg scherp en fanatiek in de goede zin van het woord de bezoekers gingen geen enkele uit de weg en zochten waar mogelijk de aanval in de slotfase kreeg van Jacob van Zanten dan ook meer dan verdiend loon naar als Rick de Jongh de gelijkmaker voor zijn rekening neemt.  In de eerste helft waren er maar weinig kansen te noteren voor beide teams, de grote was lange tijd zelfs gaat hier nog iets gebeuren vanmiddag?  Een onzuivere kopbal van Julian Geelhoedt en een slap schot van Erwin Timmermans konden in het eerste kwartier ook geen potten breken.  Des ondanks voel je langzaam maar zeker, komt de wedstrijd dan eindelijk een beetje los. Tricht kreeg de eerste serieuze kans maar de voorzet van Arjan Hakkert was net niet zuiver genoeg Vijf minuten voor rust kreeg Tim van Dijken op snelheid de beste kans in de eerste helft, maar hij schoot ongecontroleerd naast.

We zijn de 64e minuten onderweg als de zojuist ingevallen Ali Mahamed Altena op een 1-0 voorsprong zet Na een goede pass van Eddy Wijtvliet.  Luke van Dijken moest een tegenstander vastpakken om een dreigende Altena uitbraak te stuiten en kreeg terecht geel. In de 80e minuut moet Altena met 10 man verder na een stevige overtreding van Eddy Wijtvliet op Owen Hol.   Scheidsrechter Uitterhoeve, die overigens de wedstrijd uitstekend leiden twijfelde geen moment en toonde de rode kaart.  De rode kaart bleek het kantel punt in de wedstrijd en in  90e minuut is daar  na een mooie combinatie tussen Arjan Hakkert en René van Soelen de verdiende  gelijkmaker (1-1) via Rick de Jongh. 

Komend staat er geen volledig programma gepland vanaf de 1e klasse amateurvoetbal, voor sommige clubs staat de volgende wedstrijd in de districtsbeker Zuid I op de kalender we zitten inmiddels in de  knockout ronde    Met onder meer Almkerk – Altena en GRC 14 Woudrichem op het programma, later deze week verschijnend uiteraard het volledige programma op de nieuwspagina van onze website.