Selecteer een pagina

Een Volwassen Ajax won zojuist met 1-3 van Borussia Dortmund. Borussia Dortmund begon heel erg sterk en bijzonder fanatiek aan de wedstrijd  met daarbij ook nog eens 54.820 Toeschouwers aanwzig, onder leiding van Scheidsrechter Oliver uit Engeland en daarmee  waren alle ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal meer dan aanwezig.  Dortmund,dat in Amsterdam vorige maand overklast werd   (4-0) waarbij ajax ook werkelijk niets te dochten had van de top club uit Duitsland.

Met gemiste kopkansen van Hummels en Bellingham,veerde Ajax op.Schoten   van Haller en Berghuis gingen over en  naast en Gravenberch zag zijn schot    gestopt worden door doelman Kobel. Hummels incasseerde na een half uur een zeer discutabele rode kaart na onbesuisd    inkomen op Antony.De VAR handhaafde de straf en kwam na een lichte overtredingvan Mazraoui weer in actie.Nu was een  penalty het gevolg deze werd vervolgens benut door Marco Reus. In de slotfase van de eerste helft was Ajax kansrijk via Martínez,wiens   schot naast ging,en Berghuis,die Kobel  tot een redding met de voet dwong.

Ook na de rust zorgde Dortmund voor heteerste gevaar.Nu ging Bellinghams schot net over de kruising.Naarmate de tweede helft vorderde,voerde Ajax de druk op, maar het moest lang wachten op kansen. Klaassen zorgde halverwege de tweede   helft voor gevaar,maar kreeg zijn hoofd niet vol tegen de bal. Dušan Tadic en Sébastien Haller  bleken ook vanavond weer zeer belangrijk te zijn voor de ploeg van Erik ten Hag door tweemaal trefzeker te zijn voor de Amsterdammers, wat uiteraard ook weer goed is voor het nederlandse voetbal op Europees niveau.De eerste  liep de bal bij de tweede paal binnen  en Haller kopte raak,beiden uit een   voorzet van rechts van Antony,die ook  de assist gaf bij het beslissende doelpunt als in de extra tijd   Davy Klaassen de 1-3 voor zijn rekening neemt en daarmee overwinterd Ajax in de Champions League.