Selecteer een pagina

Ijsselmeervogels is er gisteravond op eigen veld niet in geslaagd om excelsior rotterdam te verslaan de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie had maar weinig te duchten van de ploeg uit Spakenburg wat simpel weg te veel ontzag had voor de ploeg van trainer Marinus dijkhuizen. Op een goed gevuld Sportpark De Westmaat eindigde het duel in 0-3, door doelpunten van Hugo Botermans en Reuven Niemeijer. Zoals altijd waren de sfeer acties bij de opkomst geweldig Bij opkomst doofden de lichten op De Westmaat. De supporters van van de thuisploeg hadden een sfeeractie in petto met sterretjes en diverse confetti-shooters dat door de gedoofde lichten extra sfeervol in beeld kwam.

De bezoekers uit Rotterdam waren er logischerwijs totaal niet van onder de indruk en speelde de wedstrijd bijzonder zakelijk uit zonder zich ook maar overdreven in te hoeven spannen werd het uiteindelijk een gemakkelijke avond voor excelsior.   Al na vijf minuten kwamen de gasten op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant van Mats Wieffer kon bij de tweede paal worden binnengekopt door Hugo Botermans. Een vroege maar toch ook verwachte domer voor de ploeg van Gert Peter de Gunst.  De vraag nu, kan Ijsselmeervogels veerkracht tonen en er ook vanavond weer een echte TOTO KNVB bekeravond van gaan maken.  Ondertussen volgen de toeschouwers uiteraard ook de tussenstanden op de andere velden, onder andere is te zien dat AFC verassend op een 1-0 voorsprong staat tegen SC Heerenveen. waarbij voetbaluitslagen-nickdeheus.nl natuurlijk in het bijzonder de wedstrijd tussen hoofdklasser Achilles en derde divisioinst GVV Unitas op de voet volgde, de ploeg van Johan Karelse won overtuigend met  maar liefst 4-0, heel veen zal nu vol spanning de loting af gaan wachten.

Vervolgens is er Een afstandsschot van vleugelaanvaller Pieter Langedijk, die na zo’n 25 minuten plompverloren afvuurde. Excelsior-doelman Van Gassel keek de bal over. Diezelfde Langedijk was, in een fase waarin IJsselmeervogels iets meer regie probeerde te nemen, vlak voor rust een stuk dichterbij een doelpunt. Bij een fraaie diepe bal over de linkerkant werd Langedijk bediend. Tot ieders verrassing kwam doelman Van Gassel ‘polshoogte nemen’ en liet het doel leeg achter. Pieter Langedijk deed de Rooien te kort door te vergeten om de bal in het doel te schieten. In de 2e helft dook plotseling Pieter Langedijk op voor doelman Stijn van Gassel. De keeper voorkwam knap de gelijkmaker en in de rebound trof Rydell Poepon met een krullend schot de kruising. Kort daarna zette excelsior weer even aan en score via Hugo Botermans en nog geen vijf minuten later besliste Niemeijer de wedstrijd door voor  0-3 te zorgen. Beide goals waren op aangeven van Feyenoord-huurling Marouan Azarkan, 

Na een drukke week met TOTO KNVB bekerwedstrijden en een midweekse speelronde in de Primera División en serie A gaan ons weer opmaken voor een competitieweekend te beginnen in sporthal de Oosterbliek waar ZVG/Cagemax om 21:30 een thuiswedstrijd speelt tegen ZVV Eindhoven.