Selecteer een pagina

Een historisch moment voor Stedoco uit hoornaar als FC Utrecht op bezoek komt op de Groeneweg. Rond 16.30 arriveerde voetbaluitslagen-nickdeheus.nl al op het sportpark dit om de mensen massa voor te zijn.  De wedstrijd zal gespeeld gaan worden voor ongeveer 2300 toeschouwers langs de lijn, bovendien werd de wedstrijd ook nog eens live uitgezonden door ESPN.Voorafgaand aan de TOTO KNVB Bekerwedstrijd waren veruit het spannendst. Als de afzuiging van de friteswagen aansloeg, viel de spanning van de lichtmasten. Technici van ESPN keken bedenkelijk…. oei wat nu !!!  de live-uitzending was even in het geding. Maar gelukkig waren de technische problemen maar van korte duur en kon de wedstrijd gewoon op tijd beginnen. 

Logischerwijs moest de thuisploeg vanaf minuut één achteruit. Bij balverlies gebeurde dat in een 5-4-1-formatie, bij balbezit met Vincent Verheul en Benjamin van Wanrooij diep op de vleugels en Olivier Pilon als aan speel punt.  Maar je kunt ook iets te veel respect hebben voor de tegenstander, zo veel dat je niet of nauwelijks kansen weet te creëren.  Na 17 minuten spelen komt de ploeg uit de domstad verdiend op een 0-1 voorsprong als  Remco Balk de bal na een hoekschop over de doellijn frommelt.

Na de openingstreffer lijkt de spanning er een beetje af te zijn bij de ploeg van Frans Adelaar en Stedoco probeert nu ook na vermogen het eigen spelletje te gaan spelen. Dat lukt best aardig want pas in de 40steminuut komt de ploeg van Rene hake op een 0-2 voorsprong na een schitterend afstandsschot laat Othmane Boussaid! Stedoco doelman   Petar Stošković volledig kansloos.  We beginnen de tweede helft met een grote kans voor stedoco, een kans waarmee de wedstrijd heel erg spannend had kunnen,  als Vincent Verheul rustig was gebleven Hij kreeg een vrije loop op FC Utrecht-doelman Maarten Paes, maar schoof de bal naast. En vervolgens wordt aan alle onzekerheid een einde gemaakt als na 54 minuten spelen Adam Maher Bekeken en afgemeten langs doelman Petar Stoskovic schiet 0-3.

De wedstrijd is nu gespeeld stedoco komt meer en meer in het eigen spel maar dat komt omdat FC Utrecht ervoor heeft gekozen om in een lager tempo de wedstrijd uit te spelen,  Het werd uiteindelijk 0-5. Rond 20:30 vertrok voetbaluitslagen-nickdeheus.nl vanuit hoornaar naar Werkendam voor het tweede bedrijf van de wedstrijd tussen Kozakken Boys en Telstar. Waar de werkendammers na 24e minuten op een 1-0 achterstand kwamen na een benutten penalty van Plet zoals gebruikelijk zou je bijna zeggen toont kozakken Boys veerkracht in de TOTO KNVB beker want vlak voor tijd is daar de gelijkmaker Sven van Ingen na een blunder van doelman doornbusch (1-1) de spanning is weer helemaal terug, ook de sfeer is weer ouderwets fanatiek, in de 113 minuut  krijgt ‘ Tarik Fagrach  dé kans om de werkendammer vermoedelijk naar de volgende ronde te schieten maar  doelman doornbusch steekt hier een stukje voor en brengt redding in de verre hoek… en dan is daar ineens TOM OVERTOOM met de goal! Op karakter stoomt hij door en ramt de bal in de verre hoek wel raak 1-2. Kozakken Boys was vanavond iets te veel bezig met randzaken zoals bijvoorbeeld met Scheidsrechter Oostrom, I.G.M. die in de ogen van de werkendammers op een vervelende manier aanwezig was doormiddel van vele Discutabele beslissingen. Maar deze nederlaag ligt alles behalve aan de Scheidsrechter Oostrom.