Selecteer een pagina

Vanavond stond voor ajax de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund op het programma in de groepsfase van de Champions League, de ploeg van Erik ten Hag was in de eigen Johan Cruijff Arena zeer dominant en won uiteindelijk de wedstrijd met maar liefst 4-0.   Na een zenuwachtig begin werd het uiteindelijk toch wel onverwacht een bijzonder makkelijk avond. De ploeg van Marco rosa heeft niet of nauwelijks iets weten te creëren dit kwam met name door de manier van druk zette op de juiste momenten.

Antony  en Blind roken aan de 1-0,maar die kwam op naam van Reus,die een vrije trap van Tadic schampte met zijn kruin.Ajax wasnu los en een kwartiertje later schoot Blind,na een eentweetje met Haller,met  buitenkantje links de 2-0 binnen.     Het ontketende Ajax overklaste Dortmund op alle fronten en je voelt dan ook aan alles dat er vanavond nog veel meer doelpunten kunnen gaan vallen, alleen de vraag is wanneer.

 In de tweede helft kreeg Haaland z’n tweede kans;een geweldige reflex van Pasveer  zorgde ervoor dat de uithaal op de lat  uiteenspatte.Ajax schrok er niet van ennadat een mooie aanval net niet de 3-0 van Gravenberch had opgeleverd,scoorde Antony,met een krul in de verre hoek. Aanstaande zondag wacht voor Ajax de topper tegen PSV aanvang 16:45 uiteraard is ook deze wedstrijd live te volgen via onze sociale Media kanalen.