Selecteer een pagina

Het was de week van de waarheid voor kozakken boys. De werkendammers waren de competitie goed begonnen met een overwinning op Quick Boys gevolgd door drie gelijke spelen.  En drie nederlagen.  Daarmee verschijnen de eerste donkere wolken op sportpark de Zwaaier waar de verwachtingen zoals altijd heel erg hoog zijn. Maar is dat dit seizoen wel realistisch? Niet alleen de resultaten maar ook het veldspel is niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen Katwijk op het programma ook wel de grote amateur klassieker genoemd, waarom kozakken Boys katwijk de naam amateur klassieker draagt werd afgelopen zaterdag op een fantastische manier duidelijk. De supporters van beide ploegen zorgde voor een heerlijke sfeer met uiteraard ook gezonde rivaliteit en dat moet kunnen. Op het veld werd het een waar spektakelstuk waarbij kozakken Boys katwijk vanaf minuut één vol op de aanval speelde. Nadat de vuurwolk was opgetrokken, gingen beide ploegen elkaar lekker fanatiek te lijf. De eerste dreiging kwam van de thuisploeg maar deze inzet verdween over het doel van katwijk doelman André Krul….  Binnen het kwartier was het Thomas Marijnissen die de thuisploeg op zeer fraaie wijze op een 1-0 voorspong zette.

De linkerspits draaide naar binnen en schoot, een wereldgoal, op deze manier zien we ze eigenlijk veel te weinig. De werkendammers konden niet echt lang nagenieten van de 1-0 voorspong want enkele minuten na het doelpunt van Thomas Marijnissen staat het alweer gelijk. Als Ricardo Kieboom het schot van Lars Weistra niet klem en Ahmed el Azzouti was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken. 

In de tweede helft voel je aan alles dat er nog heel gaat gebeuren, de sfeer zit er goed in, het zonnetje schijnt wat willen we nog meer…. Twintig minuten voor tijd is het de thuisploeg dat via  Yasin Ouja opnieuw de leiding neemt, zijn  vrije trap was heel  scherp  en nadat de bal van richting was veranderd, vloog de 2-1 tegen de touwen.   De ploeg van Rick Adjei speelt de wedstrijd niet goed uit en verliest enorm veel persoonlijke duels, de werkendammers komen niet meer onder de druk van Katwijk vandaan.

En Een kwartier voor tijd was daar Marciano Mengerink  die het laatste zetje wist te geven na een vrije trap voor de 2-2. Twee minuten laten kreeg Mengering weer te veel vrijheid en haalde uit voor de 2-3 voor Katwijk. Vervolgens blijft Kozakken Boys te veel in de teleurstelling hangen en is niet meer instaat om opzoek te gaan naar de gelijkmaker. en zo wint de ploeg van Anthony Correia over 90 minuten zeer verdiend van Kozakken Boys. Katwijk is na dit weekend met 21 punten de lijst aanvoerder, Kozakken Boys vinden we terug op de 13e plaats met negen punten.  Aanstaande zaterdag speelt Katwijk een thuiswedstrijd tegen G.V.V.V. aftrap 15:30 voor Kozakken Boys staat er een uitduel tegen Excelsior Maassluis op de kalender aftrap 15:00.