Selecteer een pagina

Afgelopen vrijdag was voetbaluitslagen-nickdeheus.nl weer aanwezig in sporthal de Oosterbliek waar ZVG/Cagemax dames 1 een thuiswedstrijd wedstrijd speelde tegen ESZVV Totelos uit Eindhoven. De Eindhovenaren zijn bepaald geen onbekende voor de ploeg uit Gorinchem. Ondanks het grote niveau verschil werd het een mooie zaalvoetbal wedstrijd in sporthal de Oosterbliek waarbij ZVG/Cagemax dames 1 vooral zichzelf kon analyseren omtrent het veldspel.

ZVG/Cagemax begon sterk aan de wedstrijd, want na nog geen twee minuten spelen was het Esther Lakerveld die uit een corner van Daniëlle Kortlever de score opende door de benen van de keepster: 1-0. Twee minuten later zette Patricia Looijen van eigen helft een actie. De kleine laatste vrouw dribbelde op snelheid langs alles en iedereen en schoot de bal zonder na te denken in het doel. Een snelle, comfortabele voorsprong voor ZVG/Cagemax: 2-0. Ook de volgende goal van ZVG/Cagemax liet niet lang op zich wachten. Na een sterke actie bracht Noël Elands de volledig vrij gelaten Mandy de Jong in stelling. Met een listig stiftje verschalkte De Jong de Eindhovenaren voor de derde keer: 3-0.

De mooiste goal van de avond viel ook nog in de eerste tien minuten. Van achteruit speelde Daniëlle Kortlever de bal keihard in op Patricia Looijen die met een subtiele voetbeweging in één keer Noël Elands bereikte. Elands hoefde niet na te denken en schoot de bal in één keer hoog in het doel: 4-0. Deed Totelos dan helemaal niets terug? Na de eerste tien minuten vond ZVG/Cagemax het wel goed en nam het de voet van het gaspedaal. Niet erg, maar hierdoor nam ook de concentratie af. De gasten profiteerden hier voor rust eenmaal van. Ruststand: 4-1.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld als de laatste tien minuten voor rust. Een slordig, maar oppermachtig ZVG/Cagemax. De score werd uitgebreid door Esther Lakerveld na een assist van Sanne Brand: 5-1. Niet veel later wist Totelos voor de tweede keer te profiteren van de onoplettendheid aan de kant van de thuisploeg: 5-2.

Waar de krachten bij Totelos wel op waren liep ZVG/Cagemax in het restant van de tweede helft uit naar een ruime zege. Daniëlle Kortlever kon van eigen helft opstomen. Met een voor haar kenmerkende actie zette de kersverse international de 6-2 op het scorebord.  Het slotakkoord was voor Esther Lakerveld. Eerst door bij de 7-2 Patricia Looijen in stelling te brengen en als slotstuk door zelf te profiteren van de goede assist van Sanne Brand: 8-2.

Na afloop was hoofdtrainer Johan van der Hoek heel duidelijk: de zaalvoetbal moet veel meer gepromoot worden.  ZVG/Cagemax dames 1 heeft het de afgelopen jaren heel erg gped gedaan en inmiddels zijn de dames van ZVG dus ook meer dan terecht actief in de eredivisie voor vrouwen. De eredivisie is en blijft een mooie uitdaging voor de ZVG Dames 1, het zou dan ook mooi zijn als er meer mogelijkheden komen om te gaan trainen zodat ZVG dames1 zichzelf kan blijven ontwikkelen in alles wat met zaalvoetbal te maken heeft. Maar goed ondanks het feit dat de zaalvoetbal sport nog totaal niet bekend is wordt iedereen ondertussen steeds beter, de meiden hebben er veel voor over en willen elke vrijdag een goede wedstrijd spelen. uiteraard moeten we realistisch blijven want zonder sponsoren zijn we nergens.