Selecteer een pagina

Het was gisteravond weer een ouderwetse bekeravond op sportpark de hanen weide in veen. Spanning tot de allerlaatste minuut, een element waar de TOTO KNVB beker de laatste jaren om bekend staat.  De opluchting was dan ook bijzonder groot toen In de 113eminuut Teun Sebregts de winnende treffer voor zijn rekening nam.Achilles Veen begon tegen DTS EDE met Jorn Wagener onder de lat omdat keeper Jordy Zielschot in de warming up toch moest afhaken met een voetblessure.

Achilles veen  nam vanaf het begin het initiatief en dacht dit beloond zien worden in de 10e minuut met een goal van Wouter Verstraaten. Scheidsrechter Lodeweegs Keurde de goal echter af. Verstraaten leek ‘hands’ te maken bij de aanname. Achilles bleef echter de aanval zoeken en na 20 minuten spelen was het alsnog Wouter Verstraaten die met een fantastisch afstandsschot voor de openingstreffer zorgde.   Maar een makkelijke avond werd het allesbehalve, dit kwam met name doordat DTS EDE logischerwijs de persoonlijke duels niet uit de weg gaat Het positiespel wat de thuisploeg laat zien is niet goed genoeg om de 1e klasseer van het kasje naar De muur te sturen, hiervoor ligt het baltempo simpelweg veel te laag.  Enkele minuten later krijgt DTS EDE zelfs loon naar werken als Haikaz Vervaart DTS naast Achilles veen zet.  En op slag van rust komt de ploeg van Arnold Brehier zelfs op een 1-2 voorsprong door een doelpunt van  Evert Palm.

Twintig minuten voor tijd krijgen we te maken met een  kantel punt in de wedstrijd als Ahmed Lak een rode kaart krijgt.  Nou heeft voetbaluitslagen-nickdeheus.nl inmiddels genoeg wedstrijden gezien om te weten dat een man meer situatie bepaald niet altijd een voordeel hoeft te zijn. Zeker niet in een wedstrijd waarin de tegenstander meer dan voldoende weerstand weet te bieden.  Mats van Huijgevoort schiet vervolgens de gelijkmaker binnen na een scrimmage met minstens 5 doelpogingen : hoezo vechten voor elke meter!!!!  Langs de lijn klinken  direct na de gelijkmaker  de woorden: laat het nou niet op strafschoppen aankomen !! het leek wel of Teun Sebregts deze worden had gehoord, hij zorgde in de 113e minuut voor een orkaan van geluid als hij de 3-2 op het scorebord laat noteren. En zo plaatst Achilles Veen zich voor het hoofd toernooi van de TOTO KNVB beker.  Aanstaande zaterdag  vindt de Loting plaats, regio clubs Stedoco en ASWH zitten ook in de koker, vanavond komen daar mogelijk nog drie clubs bij in de persoon van Kozakken Boys, GVV Unitas en VV Dongen.